Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sophie K

52 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert bár álmok közt: boldog voltam ott! Boldog, s ezért szeretem ezt a szót:Álom! - míg benne eleven szinekKuszán, ködben, árnyban tülekszenekValónak látszani, s e forgatagKábult szememnek sokkal többet adMennyből, vágyból - mely mind csak az enyém! - Mint legszebb órán az…..
Emlékszel? - kérdezi, és hebrencs módon az ölembe ül.Fáradtan nézek fel rá. Elmosolyodik, és ad egy zsepit.Emlékszel? - kérdezi újra.Ja... - mondom, nem túl lelkesen. Régen egész más volt. - sóhajtja, legömbölyödik a térdemről, és eldől mellettem a kanapén. A tincsei a…..
A csillagokat mindig meg kell számolni. A puszira csak rá kell nézni. S ha a szeretlekből egy hiányzik, hát az a hiányzol. Nem érted?  ..
Liheg. Olyan 190 magas, karcsú, barna, csupa finom izom. Az arcán üdvözült mosoly, ahogy kapkodva ledobja a válltáskát, és félig guggolva pakolja ki a tartalmát, hogy a kezembe adja. Közben folyamatosan beszél, hogy hogyan tévedt el. És vigyorog. Egy jelenség. Én csak annyit tudok…..
Világhalas karnevál lvl 2. A más 2015.07.12 18:07:08
Ma alszom. Sokat alszom. Ma éjszaka aludtam hét órát, aztán még egyszer négyet. És kettőt délelőtt, és kettőt délután. Hozom be a lázban égős, felfokozott ritmusú napokat, heteket, azt hiszem. Elképesztően szeretek aludni, és ha nem alszom, akkor azokat a dolgokat meg még…..
Olyanért lehet bocsánatot kérniamit csinálokAzért nem,Aki vagyok. Olyanért tudok bocsánatot kérniamit nem csinálokpedig szükség,az lenne rá Szóval azt hiszem, nem én vagyok a nem csinálásom.Bocsánat.  ..
Végülis, tudod mit kell ilyenkor csinálni. Állat felszeg, váll hátra. Beigazíthatod a lépteidet is, szándékkal könnyedebbre. A hasad behúzod, és a vállaidat a léptek ütemére fel-le húzod. Csípőt megkérni, ugyan már, ringatódjon lágyan jobbra-balra. Hiába van az agyadban…..
Vannak sorok, leírt betűk, egymás mellett, meg alatt, amik forrók, olyan forrók hogy az ember elkapja róluk a tekintetét, hogy meg ne égetődjön. A langyos szavak jók, mint a kézmosás, belemerülsz, fürdesz bennük, de a forrók ijesztőek tudnak lenni, és ha a szemeddel nem érsz…..
... igen. Sikerült kósza negyven perc alatt sört öntenem a dekoltázsomba, kiejteni a zuhanyrózsát hajmosás közben, amely megtámadott és minden száradó ruhát szétvizezett, a papucsomba adagolni kábé tíz deka cukrot, egy elejtett zacskó okán, a cukrot széthordani az előszobában,…..
Szabó Éva: Kérdezted-e? Akartál szeretőnek,hozzád méltónak,ki állja, tudja a csatát,a nőstények alázatát. Akartál anyának,föld-türelműnek,hogy magamba fogadjalak,és csöndemben kihordjalak. Akartál társnak,szép homlokúnak,kit szárnya is visz, hogyha kell,de más csillag…..
Azt mondják, a világ egyetlen igazi csendszobájában attól őrülsz meg, hogy hallod a saját véred és szerveid lüktetését, dobolását. Hogy belülről kifelé hallasz, életedben először, és az érzet megőrjít. Nem tudom, hogy meglennék-e zaj nélkül. Nem tudom, hogy ki akarom-e…..
Apa ökölbe szorított keze vagyok. Minden nap kilenctől hatig. ..
Van arra valami módszer, hogy ha miután egyszer valaki boldoggá tett, ne onnan akard a boldogságot továbbra is kapni majdhogynem kizárólagosan? Persze hogy van. Kis hülyém.Sose tanulsz?..
Dúdoljon az élet nektek, napsütötte vállak. Elviselt, ingnyakaktól dörzsölt hajlatok, puha, nemtörődöm puszik évtizedes bölcsője. Dúdoljon az élet nektek ajándékot, pillanatot, az élet elviselhetetlenül gyönyörű öleléseinek egyike legyen a párnátok. Nyári eső mossa…..
Tegnap akartam írni egy történetet, egy lányról, aki egy kőszobor előtt énekel, de aztán valahogy elsodródott a nap. Mi a teendő olyan emberrel, aki még mindig alapjaira tudja rombolni a gondosan építgetett belső házikót? Tanácstalan vagyok. El kéne engednem, rá kéne csukni…..
A lovagok, akik azt mondják: Idióta (LAAMI), a fejedben laknak. A szemeden át néznek ki, és ők néznek meg téged a tükörben. A LAAMI ilyenkor kritikusan, hidegen konstatálja a külsőd, az arckifejezésed, a ruházatod, hogy hogyan tartod magad. Természetesen iszonyatosan csúnya vagy,…..
Nem egy jó reggel, amikor az ébredésed pillanatától idiótának becézgeted magad. Előbb csak fejben, aztán hangosan is. Aztán becsapsz egy ajtót. Azelőtt pedig álmodban Arnold Schwarzeneggert fektetted le, és a mellszőrzete korpás volt. És szőke. Azelőtt pedig felálltál a…..
Na mi van, kérdezi. Nem tudom, válaszolom kelletlenül. Olyan mintha zabszem lenne a lelki seggemben. Bírom benne azt is, hogy a saját magam által über-szellemesnek ítélt meglátásaimon sosem nevet. Pedig tök jól nézel ki most. Ja, tudom. Csináltam magamnak ilyen királylányos…..
""... Kiderült, hogy tűzoldó leszel, katana, vagy szavakat terelő juhász? "" Az ember bármi lehet, ha akar, még egy régi bőrtárca zsebére kopott óvszerkarika lenyomata is. --- Trust me, I'm Nuts..
Az életed filmjében mindig rád fókuszáljon a kamera. Esópéháíe hozzátoldása: Ugyanakkor, ha nem váltogatod a látószöget, közelséget, és mások nincsenek vágóképekben, akkor egy Tarr Béla film leszel, és lehet hogy azt te nem akarod annyira.. ..
Volt egy hét, amikor valaki azt mondta, hogy én vagyok a legjobb barátja, aztán a rákövetkező héten sokmindennek éreztem, csak nem jónak, és még kevésbé barátnak. El voltam keskenyedve, azt gondoltam szükségem lenne rá, de távoli volt és idegen, és azt éreztem, hogy az amúgy…..
Nehéz szóba ölteni az érzést. Azt az energiátlan fajtát, tudod. Amikor állok reggel, két hét után először munkába menet, és visz a kötelesség, mert annyira már vagyok felnőtt, hogy nem csak a boltosok szia helyetti jónapotján látszik ez, és kapaszkodom, és megy mondjuk az…..
A királynő megperdült a tengelye körül, és a vele szemben álló tükörben megszemlélte ruházatát. Súlyos igazgyöngyökkel, mértéktartó gyémántokkal, aranypaszománnyal hímzett ruháza sustorogva követte a mozgását. Szép volt és fenséges... a ruhának nem is lehetett kevesebb…..
Az éjszakák itt vidéken nehezek. A teljes sötétség nekem, mint túlcivilizált valakinek furcsa. A nagyi is néha furcsa, bár ő lehetne a modellem a meg nem alkuvó, igazi énközpontú életre. Senki sem olyan fontos neki, mint ő maga. Aztán álmodni, furcsákat, üvölteni valakivel,…..