Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vedantasutra

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Barátok közt 2009.04.12 14:00:00
Mivel évek óta senki nem kérdezte tőlem, hova járok templomba, megmondom kérdés nélkül: ide a szomszédba. De hát ez nem is templom, csak egy blog, mi? Az igaz, de a templomnak nem is az a lényege, hogy felül hegyes és belül hideg, alul meg ki van rakva a miserend. Hanem hogy oda megy…..
vedantasutra 2009.04.13 10:41:59
Megható, hogy ennyi ember foglalkozik TWÁ magánproblémájával. És elsöprő többségük szelíden, türelmesen, beleérzően kommentálja, pátyolgatja lagymatag iskolai dolgozatát-dolgozatait a hit témájában. Pedig számára mindez bizony sokkal inkább pszichológiai kérdés lehetne, amit neki (Tóta W-nek) egy szakemberel kellene megbeszélnie, nem egy blogon. Hiszen itt alkati működészavarról van szó: TWÁ mindent intellektuálisan (ez még nem jelent feltétlenül okosságot is) akar megoldani, elfelejtve, hogy az ember egyszerre használja a tudatos, az érzelmi, az ösztönös és a mozgási irányító központjait, legalábbis akkor, ha teljes emberről van szó. Az ember komplex egész (lehetne). Bár a modern ember kétségkívül hajlamos a különválasztó torzulásokra, az elcsökevényesedésre, és a "felvilágosodás" óta mindent ésszel akar megoldani. Számára csak az létezik, amit fogalmakkal és logikával el tud rendezni. Számára ismeretlen a csend, a sejtelem, a sugallat, a fogalmaktól mentes intuíció. Ha ilyen területre téved, akkor is kardjával hadonászik, ködöt hasogat, és vitatkozik, vitatkozik. Vitatkozik olyasmiről, amit nem ismer. Nem tudja mi az: hinni, mert számára a hit - valamit ésszel elhinni. Mert bele van zárva az ész mókuskerekébe, nem tudja, hogy az ember test, szellem és lélek együtt. Számára ebből csak a test és annak gondolkodó szerve, az agy nyílik meg. És mondja, mondja, mondja. Akkor is, amikor legjobb lenne elhallgatnia.
Tulajdonképpen szomorú.
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
vedantasutra 2009.03.26 08:19:09
@Tóta W. Árpád: "Bokros... szeretne már az átlátszó hazudozás helyett valami logikusnak tűnő beszédet hallani."
Vagyis a hazudozó szeretne igazságot hallani. Aki belépett az MSZP-be, aztán letagadta.
vedantasutra 2009.03.26 22:36:27
@Tóta W. Árpád:
Hogy kinek ki tetszik, mit képes elviselni valakitől, kit tart hitelesnek, mennyire kényes az igazmondásra vagy hazugságra, a műveltségre, a kulturáltságra, stb stb, mindennek alapvetően önmaga a mértéke. Ha mástól nem várja el, akkor nyilván önmagától sem. Mindez erkölcsi-szellemi-lelki kérdés. Csupa avítt fogalom, mondjuk a celebkultusz világában. És Döme királyunk birodalmában. (Gianni Rodari: Jácint úrfi a füllentők birodalmában)
Ám erkölcsről beszélni erkölcsteleneknek és szellemről (nem tudásról!) beszélni materialistáknak (akiknek mindennapi szórakozásuk az alpári vallásellenesség), az olyan mint a teljes színvaknak elmagyarázni, hogy mi az a KÉK.
w Takarodó 2009.03.23 06:00:00
Eltakarodik hát. Lemondását négy és fél éve követelik ellenfelei, akik azóta egyre sokasodtak, és sok közülük ellenséggé aljasult. Kezdetben azért, mert úgymond senki nem választotta őt. A választók Medgyessy Péternek adtak felhatalmazást, tehát Gyurcsány Ferenc illegitim.…..
w Neveket akarok hallani 2009.03.21 16:59:11
Ha a szocialisták azt hiszik, hogy eltölthetnek két hetet pöcsvakargatással, akkor éppen elkövetik az utolsó súlyos hibájukat. Az új miniszterelnököt napokon belül meg kell nevezni, vagy legalább azt a kettőt-hármat, aki szóba jöhet. Itt most nem lesz szundikálás, nincs tévé,…..