Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RetroBence

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig is csodáltam a cukrászok készítményeit. Egy-két merészebb színnel a legegyszerűbb desszertet is olyan csodálatos műalkotássá varázsolják, hogy beleharapni már nem is kíván az ember. Éppen ezért örültem meg nagyon, amint megláttam a mai pps. ajándékomat: beleharapni a…..
Aki olvasta régebbi bejegyzéseimet is, tudja, hogy rajongok a teákért, és ezért előszeretettel járok ilyen helyekre. Szombaton Rik egy olyan budapesti teaházba invitált, amelybe belépve szájtátva néztem körül: a Zöld Teknős berendezésébe és attitűdjébe –ám a…..
2×Sült Blogportál Pécs 2009.02.22 21:13:00
Következő állomásunk Pécs, Baranya megye székhelye. Szerintem Pécs az ország egyik leghangulatosabb városa, ráadásul a nevezetességek sem esnek távolra egymástól. A város a Mecsek déli lejtőin helyezkedik el, ami nagy mértékben befolyásolja mind a klímát, mind Pécs…..
RetroBence 2009.03.22 18:58:26
Hali!!!

Én még szeretném megemlíteni, hogy a Tettye utca 14-es szám alatt érdemes megtekinteni a Mindenszentek templomát. Pécsett ez az egy templom maradhatott a keresztények kezében a Török Hódoltság alatt... Belülről nagyon szép oltárral találkozhatunk, ami a gótika jegyében készült fából... A gyönyörűen faragott oltáron négy szobor tekinthető meg / a négy evangélista -Máté, Márk, Lukács, János- a saját szimbólumjaikkal /. Én fontosnak tartanám még megemlíteni a Havihegyi kápolnát is.... A Pécs fölé emelkedő hegyen egy csodaszép kis templom található. Harangjának a zúgása az egész városban hallható. Nagyon szépen berendezett kis templom.GYönyörű kilátás nyílik éjjel a városra a templom mellett lévő kis dombokról!!!
Utoljára még megemlíteném a Posta-palotát, amely a város egy kis ékszerdoboza és a vele szemben elhelyezkedő Citrom utcát, amelynek hangulata tavasszal és nyáron leírhatatlan. :) Hangilatos kis cukrászdák és kávézók sorakoznak egymás után és még egy Bioétterem is található az utcában.
És még eszembe jutott valami, amit semmiképpen sem hagyhatok ki..... A Széchenyi téren található egy Coffein nevezetű kis kávézó.Nagyon hangulatos a berendezése, kedves a kiszolgálás, elfogatható árkategóriás, tavasztól-késő őszig rendelkezésre áll mindenkinek a nyitott terasz, ami a Széchenyi tér egyik legszebb részére nyújt kilátást!
Aki Pécsett jár, az feltétlenül tekintse meg a nevezetességeket és természetesen a gasztronómiába is "kóstoljon" bele....Megéri...
Bence
Uram Isten, fogalmam sincs, hogy fogom kibírni, hogy többé nem gyártanak Schobert Norbert mega-giga-egészséges kajákat, melyeket hűtés nélkül is két évig tárolhatok, és elég csak megmikrozni, máris friss vadas vagy tudja az ég, mifinomság lehet az Up-Date kajám! Már csak a…..