Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donpietro

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egyházfórum legutóbbi száma (2010/2) Hans Küng német teológusnak 2010. április 12-én kelt “Történelmi Bizalomvesztés” című nyílt levelét közli, amelyet a világ püspökeihez intéz. “Kemény beszéd ez, ki hallgathatja.” Bizonyságul álljon itt pár…..
Ma egy érdekes összejövetelre csöppentem. A hallottak ébresztették gondolataimat, amelyeket most megosztok veletek, de nem több ez egy hangosan gondolkodásnál… Nyugaton egész komoly kérdés majd minden országban a születések számának csökkenése… Ez szép…..
Donpietro 2009.04.02 18:35:16
@filosz: Örülök hogy leírtad a gondolataidat.Egy kicsit továbbgondoltam a dolgokat, már korábban a saját életemben. Négy gyermekes, most már hitben élő építész vagyok.A tornyos példa jó, és mindíg fejtörést okozott. A 127. zsoltár azonban megvilágította a dolgot. Hiába teszek akármit, csak a saját bölcsességemből-erőmből nem fog menni, az nem elég. Mérnökként nehéz volt ezt belátni.
Gyerekszám: szerintem soha senki nem mondta és nem is mondhatja azt , ennyi v. annyi gyereked legyen. Szerintem soha nem is mondta, csak szerencsétlen interpretálásokat lehet sokszor olvasni. Azt gondolom, a képességeihez, szellemi fizikai teljesítőképességéhez képest vállaljon mindenki gyereket.A szentségi házasság megkötésekor ígéretet teszünk arra, hogy nyitottak vagyunk a gyermekáldásra.értelmezésem szerint ez azt jelenti, egy gyerek mindenképp kell hogy legyen, már ha tud egyáltalán lenni. Aztán a későbbiekben lehet a családtervezésről beszélni, de a házaspár szexuális élete legyen nyitott a gyermekáldásra. Pl természete családtervezés.Ez nagyobbrészt jó is, igaz némi figyelmet igényel. Közös feladat a házaspár részére. Aztán ha nem sikerül minden teljesen, akkor születik pl. az embernek egy olyan tündéri lánya, mint nekünk, akiről álmodni sem mertünk volna. Az 5, 3, 1 éves fiúk mellett nem mertünk volna belevágni, de így viszont most lehet egy csodálatos négyesfogat, ahol a kislány nagyon jól kiegyensúlyozza a fiúkat. A bizonytalan napokon pedig kiegészítésnek még mindíg ott az óvszer , annak érdekében hogy ne egy lelki görcs legyen az együttlét. Ez gyakorlatilag egy térbeli elválasztódást jelent, míg a tcst egy időbeni elhatárolódás a házaspár között. Nekünk ez teljesen bejött, és javította a kapcsolatunk minőségét.
Donpietro 2009.04.02 18:37:05
@bölcsésztanár: Támogatom a leírtakat.Határozottan!
Jezsuita bloggerek Apák haza!?? 2009.03.20 23:59:00
Nemrégiben a Népszabadság hasábjain értesülhettünk arról, hogy az EU kötelezővé tenné, hogy a GYES vagy a GYED idejéből néhány hónapot az apa vegyen igénybe. Ha így lesz, akkor mi sem térhetünk ki előle – teszi hozzá az illetékes elvtársnő. Az első kérdés, ami felmerült bennem, hogy ugyan már miért…..
Donpietro 2009.03.23 19:55:56
@cziczmiczpindur: A mi gyerekeink szerencsére olyan későn mentek oviba, ahogy csak lehetett. Nem kényszer volt számukra. Nem azt érezték, hogy KELL. A kislányom heti 3 nappal kezdett, de az elég is volt neki. A másik 2 napon az anyjával volt, csak kettesben. Együtt mentek a 3 fiúért az oviba, főztek, stb. Aztán olyan életrevaló kislány lett, hogy simán elment épphogy 6 évesen iskolába, és prímán megállta a helyét. Istennek hála, a gyerekek gyakorlatilag nem betegek,amit szinte ajándéknak tekintek. Éves szinten 1-2 napot vannak otthon, az is igaz, mindegyik tudja, ha otthon akar maradni, egy évben 1 napot igazolunk nekik, nem kell szimulálni. A legritkább esetben élnek vele!