Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prolika

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tízből nyolc olvasónk nem ért egyet a magánnyugdíjak államosításával. Szerintük ez lopás. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi rovatunkban megnézzük, mit gondolnak a Véleményvezér olvasói a hét legnagyobb horderejű bejelentéséről, a magánnyugdíjak…..
prolika 2010.11.29 01:45:19
@Auris: a kérdéseid teljesen jogosak, de azt biztos te is látod, hogy amit a kormány most csinál, az csak a probléma elódázása, valójában olyasmiket kéne csinálni, amiket a 2. kérdésben leírtál + közszféra racionalizálása (=leépítése), veszteséghalmozó állami cégek (MÁV, BKV) konszolidálása, stb. Ehhez azonban nincs elég vér a pucájukban, ezért inkább ilyen kétes módszerekhez folyamodnak, pedig 2/3 erre is elég lenne.

Más: nem az emberek tájékozatlansága miatt érkezett annyi "lopás" szavazat, nyilván ez is benne van. Ha annyi tájékozott ember/választópolgár lenne Magyarországon, akkor ma nem lenne 2/3-os többsége a Fidesznek (bocsi!). Az államadósság oka pedig nem a jelenlegi nyugdíjrendszer. Költségvetési hiányhoz és az államadósság növekedéséhez is hozzájárul persze rövid távon, de közép és hosszútávon sajnos a felosztó-kirovó rendszer fenntarthatatlan, főleg a (nyugat-)európai demográfiai viszonyok között. Nyilván "szociális érzékenység" szempontjából jobban eladható, mint egy tőkefedezeti rendszer, de sajna még több költségvetési hozzájárulást fog igényelni, jobban növeli az államadósságot és a nyugdíjak elértéktelenődéséhez vezet mindenkinél, mivel mindenki egy kalapban lesz.