Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AndiBogyi

10 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy általános iskolai szépolvasás verseny, ahol egy induló kislány száját elhagyta a mondat: a béka bennünk van. És milyen igaza volt. Vagy a béke, vagy a béka van bennünk. Ha nem fáj a világ, ha érzed hogy az élet mégiscsak szép,…..
"A megújulás újjászületés, a megújulás küzdelem, a megújulás küldetés." Miniszterelnökünk beszédírói éppenséggel ezúttal sem hazudtolták meg magukat: az idén is jócskán hozzájárultak a magyar nyelvű politikai bullshit-generátorok szöveggyűjteményeihez.…..
AndiBogyi 2011.02.08 14:52:16
@Falu bikája: :)))) akár a krédóm is lehetne:)
AndiBogyi 2011.02.08 16:15:04
@Jofiu: kapd elő a gyógyszeredet. enyém is elgurult, ugyanúgy mint a Tiéd, de megkerestem, és most jobb. ne Te legyél, akinél elszakad...
AndiBogyi 2011.02.08 16:59:22
@Jofiu: vedd úgy, hogy nekem volt fontos...
"Szabad az, aki szabad szívvel választja meg, kitől függjön, hová tartozzon"..
Úgy éreztem, muszáj felírnom a világirodalom általam olvasott legszebb szakítóvitáját. Főleg, hogy ezt, ebben a fordításban (Mészáros Klára) eddig még nem lehetett megtalálni. Íme: "- Soha nem fogsz visszajönni. - De igen! - Nem. És ha mégis, akkor nagyon rövid időre.…..
Itt az idő, amikor már ismét a lelkemre ment az elmúlt hetek politikai zivatara, muszáj írásba foglalmom a kétségeimet, félelmeimet, érzéseimet.Ma, 2010.04.07-én, amikor még nem lehet tudni, mit hoz a vasárnap,- én állítom, hogy egy ország sorsát billentheti, és csak rossz…..
w A sztrájktörő köszöntése 2010.01.15 07:13:00
Hülyeországban a BKV-sztrájk a kormány elleni felkelés, tehát a sztrájkolók aranyosak, szépek és hazafiasak, míg a sztrájktörők és a sztrájkot ellenzők viszont büdös kommunisták. A valóságban viszont az egyik legnagyobb sztrájktörő nem más, mint Széles Gábor, a Magyar…..
w Törd a sztrájkot, ne siránkozz 2009.12.14 07:49:00
  Hogy hívják ugyanezt, amikor nem a munkások, hanem például útépítő cégek teszik félre a versenyt, egyeztetnek az áraikról, és lemutyizzák a megrendeléseket? Kartellnek hívják, és minden civilizált országban büntetendő. Cikkzárta után: belovagoltak a postások is,…..
AndiBogyi 2009.12.14 16:52:20
Az én meglátásom szerint ma Magyarországon az állami forrásokból gazdálkodó cégek, a küldöldi multik élnek jól, és nem véletlen, hiszen ha hiányzika pénz, sírhatnak plusz forrásokért, ilyen-olyan címszóval támogatásokért. Vagyis minden gondjukat a mi pénzünkből orvosolják. Ezen kívül pedig azoka a kis-és középvállalkozások, ahol a vezetőség sóharsége korlátlan. Ahol még a WC papíron is megy a garasoskodás, nemhogy holmi béremeléssel menjen az ember a főnökéhez... Megtörténik néha, hogy az ember kiscégnél szrákról hall. Nade kérem volt az már valaha is sikeres??? Aki feláll a munkája mellől, az mehet is isten hírével.
Bár ez már nagyon privát vélemény, de a recesszió-gazdasági válság jellegű problémakör egy önmagát gerjesztő kifogáslehetőség. Ha nincs akkora forgalom, ráhúzzuk a gaz. válságot, elküldjük a munkások (minidg csak a kétkezi munkások) 5-10-50%-át, aztán lesünk ha esik a színvonal és esik a forgalom tovább. Egyszer egy főnök azt venné észre, hogy ha a foglalkoztatott létbiztonságát emelné, akkor növekedne a produktivitása, azon egyszerű okból, mert csökkene a saját kétes helyzete miatti figyelemcsökkeéne.
Az meg már tényleg egy egészen más kérdés, hogy milyen veszteségeket okoz a motiválatlan dolgozó azon törekvése, hogy valamiképpen mégis megéljen, és folytat mindenki-mindenkivel kéz alatti mutyikat, nem ritkán köztörvényes akciókat...
Tegnap egy picit kikészítettem magam. Kezembe került egy egyszerű logikai kézügyességi játék, amivel anno a nagymamámnál játszottam. Nagymamámnál, aki 7-8 éve halt meg, akkor amikor már mindenki a szíve mélyén azért drukkolt, hogy szűnjenek meg a szenvedései. Egy évtizedes…..
"Régen mindig azt éreztem, hogy szeretek itt élni, szeretek magyar lenni, ha lehetőségem van, sem mennék innen sehova. Történhetett bármi a magasabb politikában, fájhatott ez-az a privát szférámban, tiszta szívvel ezt érztem. Szeretem a nyelvünket, szeretem a körülöttem…..
Nehogy leszakadjak a hónapok óta lógó szálról: a tisztelet fedezete az alázat, és mert a magyar nyelvben/mentalitásban az alázat a meghajlással egyenlő, mindenki harcoskodik alázat helyett. Pedig ez sem ilyen egyszerű, kétszerkettes művelet, alázattal viseltetni másik ember…..
Ezt már egyszer valakinek hosszasan kifejtettem, de hogy fennmaradjon, mint jelentős gondolat:) - és amúgy is kapcsolódik az előző gondolatomhoz -, most szerverre vésem.Fáj látni, mekkora a tiszteletlenség körös-körül. Hogy (önbecsapó) mechanizmusok alakultak ki, csak hogy a…..
Már régóta gyűröm magam, hogy kifogalmazzam mindazt, amit a szűk és tág környezetem kivált belőlem. Azért tart sokáig, mert sokszor feleslegesnek érzem egyáltalán elmondani, hisz csak egyetlen látószög, és miért pont az enyém lenne bármilyenebb mint másoké. Hogy érdekel-e…..
Ma éppen elborultam és muszáj volt leírnom a gondolataimat. De snassz dolog csak magamnak, papírra írni, tegyük közkincsé és adjuk közkézre!Az emberek félnek szembenézni a nehézségekkel - amiket az élet elibük állít -, megküzdeni a feladatokkal - amiket önnönmaguknak…..