Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bloggolo (törölt)

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bloggolo 2009.07.11. 20:52:39Ma is voltunk fagyizni, és tettünk egy kis kitérőt a Szabadság térre:) Ismét majálishoz hasonló hangulat fogadott minket, és az elkövetkezendő mondatokért biztosan megköveznek, de elgondolkodtam néhány dolgon. Valami nem tetszett itt, a tüntetés békés…..
bloggolo (törölt) 2009.07.12 15:50:12
@Dyen: hu.wikipedia.org/wiki/Szabad_v%C3%A9lem%C3%A9nynyilv%C3%A1n%C3%ADt%C3%A1s
Jogom van hozzá hogy elmondjam a véleményem vagy leírjam, bárhol és bármikor, amit leírtam, a sajátomnak tekintem, és ma ezt gondolom, lehet hogy 10 év múlva másképp fogok gondolni erre. Megsérteni nem volt szándékom, de azért mégiscsak dühítő, hogy önnek nincs véleménye, csak támad, de megindolkolni nem sikerült logikusan megválaszolva, hogy miért...na ez a része nem tetszett, nem az hogy ön más más állaspontot képvisel. Rögtön támadni a másik gondolatait, és így, ez is jellemző magyar mentalitásra, de amikor szükséges lenne az összetartás, akkor kedves dyen és társai melyik lyukba bújnak be, mert ha ilyen embereknek nemcsak itt lenne nagy a szája, hanem kivonulna az utcára, amikor kellene, akkor azzal többet érnénk el, mint ezzel, hogy egy meddő vitába bocsátkozzak egy olyan emberrel, aki lehet hogy a rózsadombról írogat ide, mert ki tudja...
bloggolo (törölt) 2009.07.12 15:53:00
@Evo: Én hozzád nem szóltam, nem emlékszem rá, hogy akár ebben a vitában is kértem volna a véleményed, és megmondom őszintén már nem először érezlek tehernek itt, ne haragudj érte, de olvasd már vissza amit leírtál, volt benne valami értelmes, mert én nem találtam ebben az írásban sem semmi rendkívülit, ahogy az eddigiekben sem. Korábban olvastam itt rólad egy találó megjegyzést: "fontoskodó", néha észre kellene venned, hogy jobb figyelni, mint közhelyekkel fárasztani másokat.
bloggolo (törölt) 2009.07.12 22:55:41
@Evo: Igen nem "hömbölgünk":))))) írjál még ide sok hülyeséget, legalább a saját anyanyelvedet tanuld meg, ha már annyira magyar vagy:)))
Az agyalágyult magyar politikai elit agyalágyult gyakorlatának következményeképpen létrejött a Jobbik és a Magyar Gárda egyesülete, valamint a gárda, mint társadalmi szervezet. Az agyalágyul politikai elit dolgozgatott a saját zsebére, magasról lesajnálta (és lesajnálja),…..
bloggolo (törölt) 2009.07.04 23:26:37
@asperjangyorgy: Hatalmas megtiszteltetés ez nekem, és természetesen élek is vele:) Köszönöm a bizalmát.
bloggolo (törölt) 2009.07.05 11:55:02
bloggolo (törölt) 2009.07.12 16:05:56
@asperjangyorgy: Kedves AGY, nagyon örülök, hogy megismerhettem, és kívánok Önnek még további sok szép nyugdíjas évet, unokákkal, madárcsicsergéssel, békességben, boldogságban, egészségben. Kívánok kellő inspirációt az íráshoz! (bár abban nem lehet hiány). Részemről befejezem a bloggolást, mert már örömöm nincs benne, ezért inkább feladom. Persze csak itt...Minden jót!!!
  Hét hónappal és két nappal a gyilkosság után letartóztatták Horák Nóra gyilkosát, aki a tett színhelyétől mintegy kétszáz méterre lakott. A kétszáz méter megtételéhez az önmagát rendkívül eredményesnek vélő-gondoló illetékes rendőrkapitányságnak hét…..
bloggolo (törölt) 2009.07.08 16:40:39
@Evo: Kedves Evo! Te sem maradsz ki, neked is köszönöm:)
bloggolo (törölt) 2009.07.09 16:46:39
5. Az erőszakos közösülés morfológiai sajátosságai
Az erőszakos közösülés miatt indult eljárások alapját képező bűnügyek jellemző vonásai, fontosabb morfológiai sajátosságai az ügyekben szereplő elkövetők és sértettek személyi körülményei, pszichés tulajdonságai az alábbiakban foglalhatók össze:
a) A bűnügyek 22%-ában a terhelt és a sértett korábban nem ismerte egymást.
b) Az erőszakos közösülések második legjellegzetesebb típusát azok a cselekmények adják, ahol a tettes és a sértett között vér szerinti vagy jogi természetű rokoni kapcsolatok vannak.
c) Az e bűncselekmények miatt indult büntető eljárások harmadik csoportjában a bűntett elkövetése előtt a terhelt és a sértett között alkalmi ismeretség jött létre.
d) Az erőszakos közösülések miatt indult büntető eljárások 33%-ában a tettes és a sértett között korábbi ismeretségből származó, lazább vagy szorosabb kapcsolat van.
6. A sértettek korcsoportok szerinti megoszlása, illetve az elkövetők köre
Az erőszakos közösülés sértettjei korcsoportok szerint a következőképpen oszlanak meg:

A sértettek
a) 16%-a 12 éven aluli gyermek s ezek közel egyharmada még a nyolcadik életévét sem töltötte be;
b) 17%-a 12–14 év közötti serdülő;
c) 27%-a 14–18 év közötti fiatalkorú;
d) 30%-a 18–50 év közötti;
e) 10%-a pedig 50 év feletti személy. Ez utóbbiak zöme már jóval túl van a 60. életévén.

A gyermekkorúak sérelmére elkövetett cselekmények 44%-ában a terhel apja, nevelőapja vagy egyéb hozzátartozója volt az áldozatnak. A tettesek további 40%-a közeli ismerőse, szomszédja volt az áldozat családjának és csupán a cselekmények 16%-ában volt a terhelt a gyermek számára idegen.

A 14–18. év közötti korosztálynál az elkövetők jelentős része ugyancsak a sértett hozzátartozója. Utóbbiak mellett az említett korosztály sérelmére elkövetett erőszakos közösülések tettesei között elsősorban az olyan ismerősöket találjuk, akikre a fiatalkorúak maguk tettek szert.

A 18–50 év közötti korosztály – annak ellenére, hogy az átlagférfi szexuális igényeinek kielégítésére a legalkalmasabb – jóval kevésbé veszélyeztetett rétege az erőszakos nemi cselekményeknek. Az a tény, hogy ez a korosztály mindössze 30%-ot képvisel, azt mutatja, hogy a szexuális támadásra hajlamos férfiak tartanak a fizikailag egészséges, fejlett nőktől és többnyire csak a védekezésre kevésbé képes személyekkel szemben mernek fellépni. Ennek oka egyfelől a terheltek személyiségében, a teljes értékű nemi partnerrel szemben érzett kisebbrendűségben rejlik, másfelől pedig abban, hogy a cselekmény sikere az előbbi sértetti kategória esetében a valószínűbb.

Az erőszakos közösülés elkövetőinek és általában a szexuális bűnözőknek és általában a szexuális bűnözőknek a tipizálására többféle alap kínálkozik. Elkülöníthetők egymástól életkor, kulturális vagy műveltségi színvonal, szociális helyzet, alkati vagy személyiségtípusok vagy a szexuális deviáció formái szerint. Külön csoportosíthatók, akiknél a visszafojtott szexuális érzelem kirobbanása és a szadisztikus törekvések vagy férfiasság mutogatása motiválja az agressziót. Az elkövetők az erőszakra való hajlam alapján sorolhatók csoportokba. Ez nemcsak a nemi élet terén, hanem mindenütt jelentkezik náluk. Megkülönböztethetők az általában rosszul alkalmazkodók és a jól adaptáltak.

A csupán példaként felsorolt lehetséges csoportokon belül különválaszthatók az elkövetők temperamentum, intelligencia, kontrollképesség vagy egyéb személyiségjegyek alapján. Bármely szempont szerint törekszünk is homogén csoportok vagy osztályok alkotására, a konkrét cselekményt, az elkövetés módját nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hiszen ez a tipizálás értelme. A pszichiátriai, pszichológiai vagy szociológiai természetű ismérvek mint csoportképzők csak egymással és a konkrét tevékenységgel korrelációban alkalmasak kriminológiai vizsgálódásokra.

Azok a személyiség- és magatartástípusok, amelyek a pszichológiai vizsgálatok során elkülöníthetők voltak a következők:
a) A morális személyiség. A bűncselekmény ezen a körön belül rendszerint szituatív meghatározottságú vagy pedig úgynevezett aktuális konfliktus eredménye.
b) Szükséglet-kielégítés közvetlenségével élő bűnelkövető (pszichopata).
c) Neurotikus személyiség.
d) Gyengeelméjű bűnöző. Többségük debilis vagy imbecillis. A felsorolt típusok nem egyenlő arányban fordulnak elő az egyes elkövetési formákon belül.
e) Az elkövetők kb. 20%-a krónikus alkoholista.
Az erőszak kialakulásánál nemcsak az agresszív személy, de az erőszakot elszenvedő fél is vizsgálható, illetve az a szituáció, amelyben az erőszak kifejlődik. Az erőszakos viselkedés interakciós megközelítése a cselekményben részes személyek kapcsolatrendszereit vizsgálja, s nem különíti el egymástól a személyt és a szituációt. A szimbolikus interakció elmélete a különböző társadalmi csoportok egymásra vonatkoztatott reakcióit vizsgálja, s kiemeli, hogy nem csupán a reakció, de annak a másik fél általi értelmezése is befolyásolja a viselkedést.
Az agresszív viselkedésformák az alkalmazott erőszak formáján és mértékén túl, csoportosíthatók a sértettek szempontjából, de az előrelátás, az eszközök vagy a támadó életkora szerint is. Az elkövetés körülményei alapján az erőszakos bűncselekmények két csoportra oszthatók: a szükségletkielégítő és a konfliktusfeloldó bűncselekmény-típusokra.
Az erőszakos közösülések morfológiai, valamint a tettes és az áldozat viszonya szempontjából három csoportra bonthatók:
a) az ismeretleneket megtámadók,
b) a családi és rokoni kapcsolatokat és
c) az ismertségi viszonyokat kihasználók cselekményeire.

Az első két csoportba tartozik kb. egyenlő arányban a bűnelkövetők valamivel több mint kétötöde, a harmadikba pedig közel 60%-a. A tettesek több mint egynegyede fiatalkorú, a felnőtt korúaknak 47%-a 24 éven, 72%-a pedig 30 éven aluli személy. Szokatlanul magas az elkövetők között a büntetett előéletűek aránya. A bűncselekmények 60%-át a szeszes ital motiválja, az elkövetők között sok az alkoholista és a gyengeelméjű. Gyakorta a tettes személyiségében abnormális jellem-vonások fedezhetők fel: fokozott nemi ösztön a szexuális élet terén, az erőszakos vonások túltengése, vagy éppen a nemi kapcsolatok szokásos módon történő létesítését akadályozó testi vagy szellemi fogyatékosság.Figyelemre méltó, hogy a felnőtt korú bűnelkövetők mindössze 27%-a él házasságban, kb. 14%-a elvált vagy különélő, és több mint 58%-a nőtlen.
Asperján György Tengerben a csepp 2009.06.04 09:34:33
Az egyik televízió hiradójában láttam: öttagú cigánycsalád - talán egy üzlet előtt - leállt a kocsijával a rokkantaknak fenntartott helyen. Más természetesen nem állt oda, mert tudta, hogy rokkantigazolvány nélkül ott tilos parkolni. Ez a bizonyos család gond nélkül, mintha…..
bloggolo (törölt) 2009.07.11 12:55:08
@FairyFeller: Ez már nem hír, a hír az lenne, ha nem romák késelnének, vagy olyan napra ébrednénk, hogy nem történt erőszakos támadás a romák által kezdeményezve, addig meg imádkozzunk, hogy ne a családunk vagy szeretteink legyenek a következő áldozatok. Mi kb.3 éve túléltünk egy ilyen találkozást, fényes nappal, nem messze a FTC pályától. A férjem mindig betartja KRESZ szabályait, aznap is úgy váltott sávot, szabályosan indexelt, csak sajnos nem a legjobb autó elé álltuk be, mert őket ez láthatóan zavarta. Kisbusz volt, tele ittas romákkal. Megálltunk a piros lámpánál, mire néhány msp alatt az autó mellett termett kettő közülük, és el kezdték rugdosni az autónk oldalát (az én oldalamon), lerúgták a tükröt, és be akarták rúgni az üveget, mire a férjem kiszállt, és elfutottak. A többi ember reakciója mi volt???? SEMMI!!! NA EZ A GOND ITT!!! Végignézték volna hogy kirángatnak az autóból és agyonvernek, ennek a passzív hozzállásnak lett az áldozata Szögi Lajos is, és még lesz számtalan áldozat, ha nem tartunk össze, és nem segítünk egymásnak. Nekem sok ilyen élményem van, 12 éve, még az előző kapcsolatomban, éppen ugyanez történt, a Moszkva téren, de ott ki is rángatták az akkori élettársamat, és kegyetlenül megverték, akkor is egy kis buszból ugrottak ki, fényes nappal, megrugdosták, és ököllel ütötték ahol érték. Hozzám akkor még nem mertek nyúlni, mert azonnal tárcsáztam a rendőrséget. Ezzel elijesztve őket, de akkor sem segített senki. Mindenki csak nőzett. Ezek a történések nagyon mélyen élnek bennem. Feljelentést nem tettünk egyik esetben sem, mert nem lett volna értelme, ismeretlen elkövetőt kerestek volna, és a rendőrök is lebeszéltek minket. A kérdés az, hogy akkor ki véd meg minket? Üdvözlöm az új önvédelmi törvényt, már nézelődöm is, hol lehet fegyvertartásit igényelni. Bár egyelőre ez csak birtokvédelemről szól, de legalább végre tettek valamit azért, hogy meg tudjuk védeni a tulajdonunkat. Az más kérdés hogy az életemet nem védi senki, de legalább nem rabolnak ki, ha beledöglöm:) sem.
bloggolo (törölt) 2009.07.11 20:52:39
Ma is voltunk fagyizni, és tettünk egy kis kitérőt a Szabadság térre:) Ismét majálishoz hasonló hangulat fogadott minket, és az elkövetkezendő mondatokért biztosan megköveznek, de elgondolkodtam néhány dolgon. Valami nem tetszett itt, a tüntetés békés volt, néhány bekiabálón kívül, beszédeket mondtak az új gárda, új alapítói, közöttük Morvai Krisztina is, akinek a beszédében kb. annyi erőt éreztem, mint amikor én olvastam a gyereknek mesét. Ő most elutazik az EP-be, és azt hiszem ezzel megalapozta a karrierjét, Önök tudják hogy Morvai Krisztina tanít is?? Méghozzá az ELTE jogi karán. Vajon ha én ilyen nyiltan szimpatizálnék egy szélsőjobbos csoporttal, én is taníthatnék??? Pár éve egy diák azért repült a Pázmány Péter Egyetemről, mert bevalotta nyiltan hogy homoszexuális. Én nem hallottam, hogy Morvai Krisztinát menesztette volna az ELTE. Ugyan miért nem??? Aztán megjelent Pörzse Sándor (újságíró), és Für Lajos(volt honvédelmi miniszter, ő hajtotta végre az átalakulást a hadseregben a rendszerváltás után(nagyon jól sikerült:) ), (igazán nehéz helyzetben lehet a gárda), ők is mondtak egy-egy beszédet, amik a gyerekkoromat idézték, ezek is legalább olyan unalmasak voltak. Egyetlen értelmes beszéd hangzott el, azt hiszem Kiss Róberté volt. A nagy ovációtól nem hallottuk a nevét. Előre megrendezettnek és nagyon színpadiasnak tűnt az egész. Szinte úgy, mint egy rossz színdarab. A gárda felsorakozott egyenruhában, és ezen is elgondolkodtam, hogy miért van a gárda??? Valóban jogszerű egy ilyen mozgalom? Mit képviselnek ők valójában? Amikor nekem gondom van, valóban ott terem a gárda? Vagy ez csak egy kellemes szombat délutáni program, kicsit tüntetünk, beszélgetünk, szidjuk az államot, a vezetőket (ma épp Orbán Viktort és Bajnait), de ennek mikor lesz vége? Pár éve még Orbánt istenítették, most ő is lecsúszott, mi ez a vélemény rotáció? Nem lehet egyetlen ember mellett elköteleznünk magunkat, olyan ember mellett, aki méltó erre, aki nemcsak beszél, hanem tesz is? Lehetőleg fordított sorrendben. Rájöttem, hogy a gárda léte önbecsapás, az emberek ettől várnak megoldást, de ez nem vezet majd sehová. A férfiaknak szükséges, hogy férfiaknak érezzék magukat, a megszűnt katonaság, és a rendőrség lerombolt tekintélye alapozta meg a gárda alapítását, és rangok egymás közötti osztását. A megoldás az lenne, ha az állami szerveket újjászerveznék, értelmesen, visszaadva a tekintélyt, az elavult jogszabályokat pedig sürgősen módosítanák, vagy teljesen újakat írnának, amik szükségesek lennének egy "élhető élethez". Mert itt olyan nincs. Olyan van, hogy szombaton sétálunk a Deák téren, és legalább 2-300 rohamrendőr sorakozik, ami már idegesít, egyszerűen zavar. Zavar, hogy engem igazoltatnak, zaklatnak, vagy akár börtönbe is zárnak a semmiért, mindezt úgy, hogy köztörvényes bűnözők élnek közöttünk mindenféle nyugtalanság nélkül, nagy gazdagságban. Ugye itt jön az APEH, és az adóellenőrzései, mert ugye ezek a fiatal roma fiúk nem a zsebpénzükből veszik a 30 milliós terepjárókat. (de vannak nem roma fiúk is).Egy ember életében nagyjából 50 éves korára ér oda, hogy kicsit jobban élhet, mert szépen felépítette az életét, becsületes volt, vagy tanult, és ebből gyarapodott a vagyona, kivéve persze ha örököl, de azt most hagyjuk. Nagyon sok embernek lehetne itt a körme alá nézni, hogy ugyan honnan tett szert ekkora vagyonra, de sajnos az APEH is elveszítette sohasem volt tekintélyét. Az idők változnak, azt hiszem én is. Ma képtelen voltam elénekelni a Himnuszt, egy szó nem jött ki a torkomon. Meg is ijedtem, és valahol az eddig felgyülemlett csalódottság és keserűség eredménye ez, tudom, hogy szégyen, de el kezdtem "nem magyar"-nak érezni magam, szégyen ide vagy oda, ezt éreztem, és nagyon mélyről jött ez érzés, ha két állampolgárságom lenne, akkor erről rögtön lemondanék. Nem azért mert áruló vagyok, hanem mert elfogyott a bizalmam, és az erőm. Nem lehetek jó magyar, hát akkor nem leszek semmilyen. (A tv tiltja hogy lemondjak az állampolgárságomról, mert nem támogatja a hontalanságot, pedig...aki idegen a saját hazájában) Jó magyar nem lehet az, akit önbíráskodásra, görbe utakra, gerinctelenségre, és félelemre buzdítanak, mert én nem akarok senkit utálni, és nem akarok senkivel hadakozni, csak élni szeretnék, egy olyan országban, ahol ha baj van, hívom a rendőrséget, és rendet tesznek. Hiszen ezért vannak!!!
Gyerekkoromban sokat merengtem azon, hogy milyen is lehet egy államtitok? Például van-e vörös fan-szőrzete. De akármennyit is merengtem, csak arra tudtam gondolni, hogy az államtitok valamiképpen titokzatosan inkább összefügg az állammal, mint a vörös fan-szörzettel. Ma…..
bloggolo (törölt) 2009.07.02 20:09:52
@asperjangyorgy:

Kedves György!!!

Kivétel lenne, ha mégis kiderülne, hogy romák (is) voltak az elkövetők (között), mert az nővelné a nemzetbiztonsági kockázatot. Én mindenképpen csak erre tudok gondolni. Ezért vált szükségessé a titkosítás. Gondolom a többi DNS megsérült, eltűnt, köddé vált, így másokat nem lehet gyanusítani. Emberünk egyedül elviszi a balhét, a romák meg védve maradnak, békemenetelhetnek, és tovább bűnözhetnek, tanárokat lincselhetnek, gyerekeket, időseket verhetnek. Mostmár papíron a Gárda sem zavarja őket a szabad működésben. Szabad a(Kolompár)vásár!!!
bloggolo (törölt) 2009.07.04 13:23:07
@Honi: A gond az hgy szándékosan fogalmaznak félreérthetően, mi meg a ebből gazdálkodunk, a nagy semmiből probáljuk összerakni a puzzle-t, bár mi nem vagyunk rendőrök. Ha a DNS mintákat eltűntették, akkor azzal együtt nyilván a papírokat is, de úgyis mindegy, mert titkosítva lett vagy ezer évre. Majd megírom a végrendeletemben, hogy az ükunokáim nézzenek már utána mi történt azon a nov. 23.-ai éjszakán. Talán amiatt kellett titkosítani, hogy kiderült mégsem esett aznap éjjel a hó...
Kolompár Orbánéknak hét hónapjuk volt arra, hogy tisztelegjenek a brutálisan megerőszakolt, meggyilkolt kamaszlány emléke előtt; hét hónapjuk volt, hogy elítéljék a szörnyűséges tett elkövetőit; hét hónapjuk volt, hogy kifejezzék részvétüket a szülőknek és a nem-roma…..
bloggolo (törölt) 2009.07.02 19:57:42
@Peregi: Megnéztem azt a videót, amiben nyilatkozott Papp úr a rendőrségtől, hát végigröhögtük a férjemmel, elsősorban a "megfogtuk" tetszett a legjobban, de a végén az a megnyilatkozása sem volt utolsó, hogy a vallomása P. Józsefnek részleges, és épp most fogják kideríteni, hogyan került be vele a kislány az erdőbe...nevetséges. Akkor mégsem vallott?? A szájába kell segíteni a részleteket??? Talán elfelejtette?? Úgy áll össze a vallomása, hogy összevissza ugrálnak az időben??? Ami épp hiányzik, azt "betömik" valamivel. Vagy előre megírt vallomással segítik a kihallgatást? Napok teltek el, az emberünk vallott, akkor miért részleges az a vallomás, mi hiányzik még??? Már lezárták a nyomozást, nem is keresnek társtetteseket? Valóban tartóztattak le másokat is??? :(((
Meghalt Michael Jackson!Megszületett Michael Jackson!Nagy művész volt, és egyre nagyobbnak fog látszani.Csodásan tiszta ember volt, akit ki lehetett használni, be lehetett csapni, ki lehetett zsebelni, élősködni lehetett rajta. De Michael Jackson összemocskolva is fénylőn tiszta…..
bloggolo (törölt) 2009.06.26 22:57:43
@marcell@life: Szörnyű látni, ahogy előkerülnek szegény kislány személyes tárgyai:((( a szívem szakad meg érte, és a családjért, és szörnyű látni, hogy ez az ember milyen körülmények között "élt" és hogy ez eddig a környezetének fel sem tűnt, hiszen látszik a felvételből hogy ez egy szétesett gondolkodású elmebeteg, ha jobban figyelnének az emberek egymásra, talán ez a tragédia is elkerülhető lett volna :((( Nyugodj békén Nórika!!! Örülök, hogy végre elkapták a tettest.
 KESELYŐBÉRC KOMMENTJE:Kedves Evo!Jól mondod, bizonyítékok nélkül nehéz a nyomozás egy kívülálló számára. Fél év alatt a következő megalapozott híreket kaptuk a rendőrségtől:- Horák Nórát valószínűleg meggyilkolták.- A helyszínen sok a nyom, ezért nincs szükség…..
bloggolo (törölt) 2009.06.27 10:44:16
@FairyFeller: Szerintem Répás Józsefet lenyomjáj majd békába...:(( itt olyan emberek kapnak csak helyet a közéletben, akiket bábként lehet mozgatni, vagy közös érdek vezérli őket, Répás József kivételes, őszinte, bátor, de ebben az országban a gerincességgel nem nagyon fog labdába rúgni, én személy szerint sajnálom, mert valóban szükségünk lenne hozzá hasonló személyiségekre, de úgyis el fogják tiporni, már most megkezdődött a lejárató kampány:"...kérjen bocsánatot..." címmel:((( Hajrá Répás József!!!!
Mostantól az a hely, ahol ennek a kedves kislánynak örökre sötétséggé, semmi halállá vált a szeme fénye, a szíve dobbanása, a tiszta lélegzete, az addig, az egészen addig fehérbe öltözötten élt élete - immár jelölten emlékeztet bennünket Horák Nórára, de még inkább…..
bloggolo (törölt) 2009.06.26 12:20:10
@Vikuci: Szia, lehet tudni a pontos címét is az illetőnek? Nem zaklatni akarom, csak volt egy álmom, amiben azt láttam hogy sárga a kerítésük, alapvetően ez érdekelne...és egy nagy lakatot és láncot láttam rajta, és vmi melléképületet, nyári konyhát vagy műhelyet...ha vki tud erről vmit kérem írja meg, nagy segítség lenne...
bloggolo (törölt) 2009.06.26 22:27:33
@Evo: Szia, most ő került képbe, vagy ez egy másik őrült???
bloggolo (törölt) 2009.06.26 22:38:51
@asperjangyorgy: Kedves György! Szerintem, ha egy telefont használtan vásárolnak, és nem áll rendekezésre a szükséges azonosító, akkor képtelenség bemérni egy készüléket, egyéb esetben még a kikapcsolt mobil is küld jeleket. Így gondolom Nóri telefonját használan vásárolták, ezért nem tudták bemérni:(( Valahogy én kételkedem az egyelkövetős sztoriban, megérzés, de egészen biztosan voltak bűntársai, pl az a csoport akivel épp hazament a szórakozóhelyről, akikkel állítólag szétváltak...mi van ha nem váltak szét, és a házában folytatták a "bulit", gondolom ittasak voltak. Nehéz elképzelni, hogy egyedül rátámad egy nőre, egy visszahúzódó, dadogó férfi, gyorsan megerőszakolja és megöli, és senki sem lát semmit. Túl sima így a történet. Gyorsan be is ismert mindent, ez is meglepett. Bár a tárgyi bizonyítékok ellene szólnak, és biztosan ő is részt vett a bűncselekményben, mégis hiányérzetem van. Mit jelent az hogy több csikket találtak a helyszínen??? Ez is azt bizonyítja hogy többen voltak...
A vasárnapi Naplóban nyilatkozott a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, miszerint a Horák Nóra gyilkosság ügyében eddig több mint ötszáz tanút hallgattak ki és többszáz DNS-vizsgálálatot végeztettek el, valamint annak érdekében, hogy minél nagyobb legyen a…..
Nyílt levélben tette közzé dr. Répás József, Kiskunlacháza polgármestere, hogy nyolc roma fiatal délután két órakor elkapott egy 12 éves, kerékpárral az iskolából hazafelé tartó kislányt, lerántották a kerékpárról, lefogták, átkutatták a holmiját, az értékeit…..
TISZTELT BLOG-LÁTOGATÓK!Bár a blog látogatottsága továbbra is nagy létszámú, de csökken a bejegyzések száma, érdemi információk pedig Kiskunlacházáról nem érkeznek, vagyis akik tudnak valamit, hallgatnak és még a barátaikat, ismerőseiket sem avatják be abba, amit tudnak,…..
bloggolo (törölt) 2009.04.02 12:49:20
Kedves Keselyőbérenc!

Én is épp erre gondoltam, hogy kinézték maguknak szegény Nórit a diszkóban, és a kihallgatások során, ha egy-két embert nem kérdeztek ki, mert elkerülte a rendőrök figyelmét, már jó kibúvó volt az elkövető(k) számára, és így tényleg kicsúszhattak a rendőrség kezéből...talán újra át kellene nézni kik tartózkodtak ott. Szerintem is követhették, az én elképzelésem szerint épp így, egy ember követte, míg egy autó valahol állhatott az úton, amerre Nóri ment, talán meg is ijedt, és talán az autóban ülők felajánlották hogy segítenek, de persze összejátszottak a lányt követővel. Viszont akkor hogy lehet hogy senki sem látott autót azon a környéken?!Ez már minimum 3 elkövetőt feltételez. Nekem is furcsa, hogy egy életerős lány sikítozik, kiabál, és nem hallja meg senki, a környéken a fotók alapján tényleg közel vannak a házak, némelyiknek az ablakai is épp arra néznek, és a kutyák sem ugattak? Én vidéki vagyok, ha nálunk ugat a kutya, kimegyünk megnézni, még éjjel is, de nálunk a kisebbség jár olyankor portyázni, illetve a diszkókból hazafelé járók, akik általában ittasak. Egy ilyen bűncselekményt viszont nem hiszem hogy túlzottan italos állapotban el lehetne követni. Valahol azt is olvastam, hogy avarral vagy faágakkal takarták le a holttestet, számomra ha ez igaz, teljesen kizárja a cigány elkövetőket, mert ez nem vallana rájuk. Ráadásul nem tűntette(k) el a holttestet, vagy mert megzavarták őket, vagy mert azt akarta(k) hogy megtalálják. Önök szerint ott követték el a gyilkosságot, ahol megtalálták a holttestet?
 Az Origo írása:Megint meghosszabbítaná a rendőrség a kiskunlacházi nyomozás határidejét, miközben továbbra sincs gyanúsítjuk az ügyben. A 14 éves kiskunlacházi lányt még tavaly novemberben ölték meg.  Még mindig nincs gyanúsítottja a tavaly novemberben…..
Tegnap volt négy hónapja, hogy Horák Nórát megbecstelenítették, megölték és kirabolták.És már szinte mindenki elfeledte. Őt is, meg azt is, ami vele történt.Én legalábbis sehol nem olvastam, hogy az ügyészség engedélyezte volna a nyomozás hosszabbítását a Pest-megyei…..