Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abe_München

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        A Zeitgeist-Addendum III.-ban igen érdekes dokumentumfilmben láttam először erről a nem mindennapi projektről. Aztán hónapokkal később több külföldi oldalakon is igen sok figyelmet szenteltek ennek a dolgonak, ami megmondom őszintén…..
Abe_München 2009.03.21 11:05:30
Lehet az ember hitetlen! De minden technológiai fejlesztés így kezdődik. Vannak, akik hisznek, vannak, akik nem. Véleményem szerint az emberek java része nem a saját megfontolásukból hisznek azokban a dolgokban, amiben hisznek. A média az, ami formálja a társadalomba vetett hitünket. Egy kiváló eszköz a tömegpszichózisra, és nem tudjuk, ki irányítja azt. Nem írok tényként arról, amiről a film szól. Tehát "tegyük fel", hogy ezeket, a médiákat a profitorientált üzletemberek irányítják. A közgazdaságban csöppet jártas emberként azt mondom, hogy ha én egy multinacionális olajipari cég tulajdonosa lennék, akkor az általam irányított médiából csak az folyna, hogy a megújuló energiaforrások költségesek (és ugye a költségektől félnek az emberek, mint a tűztől), valamint nem hatékony. Ezt persze csak addig hirdetném, amíg nem lennének érdekeltségeim hidrogén előállító üzemekben. Logikus nem?
Az összeesküvés elmélet ízű dolgoknak mindig negatív kicsengése van. De miért? Mert valóban hihetetlen, vagy csak, mert még a filmekben is ehhez a fogalomhoz negatív dolgokat kapcsolnak?
Sajnos a filmben elhangzott dolgokat annyiszor halljuk több helyről, jelentéktelennek vélt dologként, hogy az ember már belefáradt. Ez olyan, mint az apró kis receptorok a küzdősporttal foglalkozó ember kezén. Éri a behatás de az idegek már belefáradtak, és nem közvetítenek fájdalmat.
Ez van ma az emberiséggel véleményem szerint. A lehetséges változást, egy „lehetetlen dolgokat tálaló tálcán” kapjuk, és nem hiszünk benne. Miért is hinnénk, hiszen évszázadokon keresztül nem ez volt a gyakorlat. És így múlik el a világ dicsősége. Miért "természetes" azt kimondani, hogy a sajtó hazudik, miért "természetes" azt kimondani, hogy a tényleges technológiai fejlettségünk közel 15 évvel megelőzi azt, amiről tudomást szerezhetünk a médiából? Miért véljük „természetesnek” azt, hogy gyermekek ezrei hallnak meg évente Afrikában, mert az élelmiszerellátó gépezet oda nem oszt „lapot”, ahol nincs pénz. Ez a normális? Én azt mondom nem, és ha van megoldás, akkor hajrá. Tenni kell ez ellen, mert „sok lúd libát győz”. Igen is hallgatni kell az érzéseinkre, és nem szabad restnek lenni. Sajnos ez aktuális az élet minden területén, de NEM TESZÜNK SEMMIT. Egy érdekes példával szeretnék most előhozakodni. Nem egy esetben történt már meg velem az, hogy olyan pillanatokban találtak meg emberek a segítségért „kiáltásukkal” amikor nem kellett volna, mert én sem voltam abban a helyzetben. De segítettem, mert az 1-ből is lehet adni egy felet. És a segítséget követően, rá pár napra kaptam egy nem várt összeget a bankszámlámra. Mert az élet igazságot tesz, vagy rövid, vagy hosszú távon. Az én hitemet ezek a történések csak erősítik abban, hogy segíteni embertársainkon nem bűn, annak ellenére, hogy társadalommoralitási szempontból lassan ott tartunk, hogy bűnös az, aki segít. Mert nem jó egy banknak, hogy valakinek már majdnem sikerül elárvereznie a házát, de jön valaki és segít az adóson.
Romlott társadalomban élünk, ahol eltűntek a természet erényei, és a gazdasági normák vették át a helyét. Biztos, hogy így akarunk élni. Nézzünk körül, mi történik velünk. Próbáljuk meg egy „földön kívüliként” mikroszkóp alá tenni az emberi életet. Mi lenne az elemzési naplóban?

Nagyon sok kérdést felvet a téma, és véleményem szerint a legtöbb amit tehetünk kis pontként a rendszerben, hogy beszélünk róla, foglalkozunk vele, és megfelelő jelentőséggel kezeljük a problémát.
Végszóként még annyit tennék hozzá, hogy olvastam az egyik hozzászólásban, hogy az emberek átnevelése a lehetetlen határát súrolja. Erre csak azzal szeretnék válaszolni, hogy a mai tömegmanipulációs eszközökkel bármire képes volt, és lesz az ember. Szélsőséges példa, de nézzük meg Hitlert, vagy Sztálint. Mögöttük nemzetek álltak, mert elhitették velük azt, amit akartak. Hát hitessük el az emberekkel, hogy élhetünk jobb életet, mert „minden ember a saját életének a kovácsa”, és NEM politikusi, gazdasági akaratok által vezérelt életet akarunk élni.