Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hann

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A GDP nem méri a társadalmi jólétet! Jelentsen bármi konkrét méthetőt is ez utóbbi fogalom. E bálványdöntögetőnek hangzó megállapítást a Magyar Tudományos Akadémia olyannyira újszerű felismerésnek érezte, hogy rögvest konferenciát is rendezett a témában. Szerintetek…..
Nem nálunk, az Amerikai Egyesült Államokban.Amerikai fiatalok egy meglehetősen nagy mintáján elvégzett felmérés szerint az alábbi típusú kérdésekre a megkérdezettek nem jelentéktelen része nem tudja a választ.• Suppose you had $100 in a savings account and the interest rate…..
hann 2009.10.20 20:57:18
Kimaradt a harmadik kérdés:

"Do you think that the following statement is true or false? “Buying a single company stock usually provides a safer return than a stock mutual fund.” {Do not know; refuse to answer}"

A "meglehetősen nagy" minta 7138 fő, ez a tábláaztból kiderül.

Ezt is bemásoltam volna:

"While nearly 80% of respondents answered the interest rate question correctly, only 54% answered the inflation question correctly, and 15% responded that they did not know the answer to the inflation question. Only 47% answered the risk diversification question correctly, and 38% responded that they did not know the answer."

A tizenhat éves húgomon végzett gyorsteszt nagyjából megfelel ennek az eredménynek: az első kérdést rögtön jól megválaszolta, a másodikra először rosszatt mondott, de kijavította, a harmadikra pedig egyértelműen a nem tudom választ adta. Igaz, neki semmilyen pénzügyi ismerete nincs egyelőre.

Ricardo: nem tudok egyetérteni, hogy előveszed a hülyeamerikaiak kártyát. Nyilván vannak ott is buta emberek, meg itthon is.

Mindenkinek mindig azt mondom, hogy remek, hogy tudom, mikor koronázták meg tizenakárhanyadik Lajost, ha gőzöm sincs, hogy töltsek ki egy adóbevallást, hogy lássak el egy artériás vérzést, nem tudok angolul, képtelen vagyok értelmezve olvasni egy szöveget. Ezekre kéne koncentrálni már a középiskolában is - arról látnék szívesen felmérést, hogy az emberek az egyes középiskolai tantárgyakból tanultakat használják-e a mindennapi életükben.
 A jobboldali médiát bejárta az a hír, hogy az IMF-hitelt garantáló nemzeti vagyon része Szent István koronája is. Ha bukunk, viszik azt is a hitelezők! A hangsúlyok különbözőek voltak: a Heti Válasz a címben felvetett kérdésre a cikk szövegében rácáfol, míg Posta Imre…..