Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wolf32

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendőrök a lejárt és hiányos mentődobozok miatt büntetik az autósokat - állítják sokan. Önt is megbüntették? Egyáltalán, tudja, hol van a mentőcsomag az autójában? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
wolf32 2012.04.25 17:20:16
Egy újabb poszt, ami a rendőröket lejáratja.
Megkérdezett bárki is egy arra illetékest, hogy ez igaz-e? Már mint ez a mentőládás sztori?
Rendőr vagyok. Szerintem nem is vagyok genya. Csak azt baszogatom, akit kell, megérdemli, kiprovokálja. Nem mentegetem magamat, nem magyarázkodom. Csak annyi sületlenséget olvastam, hogy nem idegesítem vele magamat, csak mosolyogni tudok az egészen.
Én egyszer sem kaptam olyan utasítást, hogy "menj ki és mindenkit kúrj meg 50e pénzre, mert szar a mentőládája".
Elég sokat közlekedek civilként is, saját autóval, amit nem ismer minden rendőr. Engem miért nem állítottak meg, és miért nem cseszegetnek az EÜ ládáért?
Másik: jó lenne, ha mindenki utána olvasna a jogszabálynak, amit ez év április 15 napján hirdettek ki, vagy is attól az időponttól érvényes! Tisztelt "Látnokzsálya" is írta, hogy komplett csoportokat vesznek ki, és csak 50 csekket adnak át a tisztelt delikvens részére. Majd aki nem fogadja el, akkor az 100e forintot kell fizetnie. És látott olyan csekket is, ami 75e pénzről szólt. Ekkora blődséget csak magától találhat ki ember.
Az ide vonatkozó jogszabály kisebb fokú szabálysértésnek határozza meg a kötelező tartozékok -lásd EÜ láda- hiányát. Erre viszont nincs fix bírság. És csak a fix bírság esetén van olyan jogszabályi elem, hogy ha nem fogadja el, akkor feljelentés esetén dupla az összeg. Tehát pl. lakott területen nincs biztonsági övvel bekötve az illető, akkor az 15e forint, ha nem fogadja el, akkor valóban a duplája, 30e. Halmozat -több szabálysértés elkövetése esetén- és szabálysértési előélet miatt lehet többet kiszabni -korábban hány alkalommal volt hasonló dologért bírságolva az illető, tehát visszaeső- max. 70 000 forint lehet a helyszínen kitölthető bírság összege. Halmozat esetén is van variáció, de ne kelljen már az egész törvényt leírnom. Akit érdekel járjon utána. Tehát a 75 000 forintos csekk is baromság!!!
És még valami: nagyon kevés helyen -leginkább NAV- hatóság használ kártyaolvasót!

Lényege az egésznek: egy idióta elkezdte ezt a szokásos rendőrellenes lejáratást. Vagy Önös érdekből -talán volt vagy 50 darab EÜ ládája, és megfelelő áron szívesen adna túl rajta- vagy azért terjeszti ezt a hírt, mert volt szíves kiprovokálni a csekket, és egy kissé kiszínezte a sztorit, hogy hasonszőrű haverjaival tudják szidni a rendőrséget,a rendszert.

És utoljára: ha el akarod kérni a rendőrautó EÜ ládáját, akkor tedd meg, legyél tökös gyerek! Ha neki sincs, akkor tegyél panaszt, mert jogos! Bár nálunk negyed-évenként jönnek ellenőrizni a járműparkot, és az összesben a gyári van, amiken rajta van a Ford embléma.

Lehet tovább szidni a rendőröket, a rendszert, de előtte gondolkodjatok már egy kicsit! Nem fáj, tudom, próbáltam!