Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megöltem

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Az elmúlt két hónap „forradalmi" törvényei és konkrét személyi döntései lényegében kiiktatták az alkotmányból a hatalommegosztás szervezeti biztosítékait, és ezzel az emberi jogok garanciáit” – írja Búcsú a jogállamtól című cikkében Halmai…..
Élmunkás Mein Stumpf 2010.07.16 19:30:00
Ha ezt a Kádár et. látná... Mint tudjátok, az első titkár levélben üzent megint: legyen mein Stumpf az alkotmánybíró.Sőt, szépen be is csomagolta: egyet jelölök balról, egyet pedig jobbról. Biharit azért jelölöm, mert hát a pártnak baloldali szavazói is vannak,…..
megöltem 2010.07.17 07:54:01
@tölgyes: Nekem nem nagyon közvetlenek az infóim, de úgy tudom, hogy 2009 végén már megszületett a megegyezés az ÁSZelnök + két alelnök személyében és az utolsó pillanatban OV lefújta.
Bevallom őszintén, én nem értem ezt a szakállamtitkár-kirúgósdit. Akárhogy is böngészem, a törvény szerint pontosan ugyanannyi végkielégítést kap így, mintha csak a kormány mandátumával egy időben szűnne meg a munkaviszonya.  2006. évi LVII. törvény a központi…..
  Kellemetlen ügy: egy, az online világban már régen elterjedt, és szintén régen cáfolt hoaxra építene mozgalmat Fricz Tamás politológus. A Magyar Hírlapban közölt cikkében (Mozgalom indul a magyar igazságért) egymillió aláírást gyűjtene a trianoni békediktátum…..
Önkormányzati és országgyűlési képviselőt, emiatt lemondott polgármestert, és indexes újságírót is megfenyegettek, lejárattak, rágalmaztak a kétes ingatlanügyletben érdekelt felek...
A főbb pro és kontra érveket már ismerjük (utóbbiak friss és tömör összefoglalása Glen Whitmantól), a vita folyik. Szkeptikus hozzászólás Scott Sumnertől. A konkrét vitába Arnold King hoz új szempontot. Miért van az, hogy a nudgerek mindig csak az egyéni döntés…..
És mindig szeretik maguknál tudni a szürkeállományt. Christina Romer (Obama elnök tanácsadó testületének vezetője) és Greg Mankiw (aki Bush elnök alatt töltötte be ezt a szerepet) polémiájában, hogy ti. melyik elnök melyik tanácsadó testületében voltak a legtöbben a…..
megöltem 2010.03.03 22:27:26
A pénzügyminisztérium szakértői túl kockázatosnak, gazdaságtalannak és jogszerűtlennek tartják a sávolyi motorversenypálya megépítésének állami támogatását, a kormány mégis odaítélte, az MFB pedig kifizeti a milliárdokat.Az Index birtokába került újabb belső feljegyzés…..
  A Fidesz koalíciót fog kötni a Jobbikkal - rettegnek a szocialisták meg sokan mások, vagy inkább rettegtetnek a szocialisták sokakat annak ellenére, hogy a Fidesz is számtalanszor leszögezte, hogy ilyen nem lesz, mert a két program összeegyeztethetetlen. Meg Vona Gábor sem…..
Mandiner blog Az értelem bére 2010.01.29 16:01:00
  Mádi László, a Fidesz szakpolitikusa azt találta mondani egy tegnapi szakmai konferencián, hogy az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, hosszabb távon azonban (megfelelő ingatlan-nyilvántartás alapján, gazdasági konjunktúra mellett) bevezethető.…..
Az Alkotmánybíróság döntésével az ingatlanadó beszedése egyelőre meghiúsult. Két felé szakad a véleményem: esetleges adóalanyként örülök, hogy biztosan nem kell újabb adót fizetni (fogalmam sincs, hogy kellett-e volna), állampolgárként viszont sajnálom, hogy az állam…..
Későn szólunk, de hát erre még mi sem számítottunk. Az utcákat ellepték ilyen izék: Ismerve a budapesti plakátolási szokásokat, elsőre úgy tűnhet, valami ezeréves poszterhalom alól bukkant elő egy hirdetés a ,,fantasztikus Microsoft Office 95-ről, amely forradalmi WordArt…..
Reklámkommentáló backdoor művészünk együtt rezeg a budapesti mindennapokkal, így a "BKV Szakszervezet" nevében hekkelt meg egy Garnier-plakátot. A forma meggyőző, a tartalom demagóg, vagyis ideális tréfa közlekedési sztrájk idejére. Szandee89 így írja le az…..
megöltem 2010.01.14 07:54:22
Maurice Thorez francia kommunista politikus mondta egykoron, hogy egy sztrájkot nem csak elkezdeni – de abbahagyni is tudni kell. A magyar munkásosztály mindeddig felettébb gyakorlott volt ez utóbbiban: sőt, odáig fejlesztették a sztrájk-abbahagyás művészetét, hogy néha el sem…..
Végem van. Sakk-matt, a nagyszájú újságírógyereket, sőt, a „névtelenségbe burkolózó bloggert” bedarálta a politika, a kormányszóvivő nyilatkozatában már szó szerint idéz a posztomból. Illetve dehogy idéz, sajátjaként használja a szavaimat, szóval…..
Alinsky a tapasztalatait 12 szabályba tömörítette. Ezek nem éppen széplelkű elképzelések, hanem a gyakorlatban tesztelt harci szabályok. Íme:   1. Nem csak az a hatalom, amivel valóban rendelkezel, hanem az is, amiről az ellenség azt hiszi, hogy rendelkezel. A hatalomnak két fő…..
Ha felszáll a fehér füst a Vatikán kéményéből, az azt jelenti, hogy sikerült megválasztani az új Pápát. Nem tudom, hogy az EU brüsszeli tárgyalótermeiben van-e kandalló, de ha lenne, akkor most onnan is fehér füst szállt volna fel. Immáron Európának is van elnöke és…..
Népszavazási plakát Svájcban, 2009 novembere  Nem űzöm különösebben a politikaikorrektség-csepülés nevű sportot, egyrészt mert eddig is szabadon írhattam bármiről, miközben nem vezetett láthatatlan kéz, másrészt pedig Gabrilo barátunk ez ügyben folytatott munkásságát…..
  Megkérdeztem, hogy elégethetem-e a könyveit. Miután nemzetközi szörny lett belőle. ..
megöltem 2009.11.16 08:11:30
@Zetek: JA, ki az a hülye aki nem vette meg?, az fasza könyv :).
„Azon nem csodálkozom, hogy lehazudja a csillagot az égről. Azon már inkább, hogy ezt minden következmény nélkül teheti.”Gyurcsány Ferenc Orbán Viktorról, ma. Felnéztem, hátha...
Rendszerváltás helyett csak módszerváltás volt – halljuk gyakran sokak szájából, a jobboldalon is. Ahogyan a baloldalon is lehettek, akik így gondolkodtak, vagy legalábbis a csalódottsági mutatókat kihasználva meghirdették a jóléti rendszerváltás programját. Azzal a száz…..
megöltem 2009.11.11 11:24:45
Színvonalas a cikk, mert színvonalasak a kommentek.
@Joaquin: nem kevered a jobboldalt a baloldallal? szerintem nincs jobboldali párt (max. az mdf, ami megmaradt). a fidesz szociáldemagógiája nekem nem jobboldali
w Mea culpa 2009.11.06 17:12:00
Éppen három éve indult ez a blog, eddig körülbelül kétszázötvenezer komment született, ezek kábé kétharmada az előzetes moderálás bevezetése (2008 augusztus), avagy a rendkívüli állapot előtt. Máshol ennél sokkal több közvélemény gyűlt össze, ez a negyedmillió…..
megöltem 2009.11.07 11:01:54
Árverések szabályainak kidolgozói szoktak sokat agyalni, hogyan érjük el, hogy az jusson hozzá, aki a legtöbbet ad érte, legjobban tudja kihasználni, stb. (feltéve, ha bonyolult az árverés tárgya) Jó szabályrendszer szerintem a kommenteléseknél is jól jön. Én mostanában gondolatkísérletként erre jutottam, használjátok fel, ha gondoljátok:

verzió 1)
itt elsősorban nem az a cél, hogy kiszűrje az anyázást, hanem hoyg mindenki részt vegyen a kommentelésben, aki órák után kapcsolódna be az is. Lényege, hogy nagyon kevés komment látszik egyszerre. Annyi csak, hogy aki érdemben hozzá akar szólni, az még végigolvassa. Mondjuk 10. A kommenteknek három fajtája egyértelműen elkülönül. A tíz kommentnek egy része top komment, amit az olvasók legtöbbre értékeltek, ezeket már nem lehet értékelni, így megelőzheti őket más komment. Egy másik része véletlen komment az összes közül, magas értékelésűeknél kicsit nagyobb a kiválasztás esélye. A harmadik része a legalacsonyabbra értékelt kommentek, hogy a kisebbségi vélemény is megjelenjen, akár anyázás is. De ez az anyázás kategória.

verzió 2)
fórum-, vagy inkább algoritmus jellegű kommmentelés, ahogy némely levlistán + a fák, ágak értékelése különböző mérőszámokkal. ebből kiderül, hogy melyik fával érdemes foglalkozni. plusz hozzászólások értékelése mint a youtubeon

na, csak gondoltam aki még gondolkodni akar, eyg ötlet.
én se olvastam el a 200 kommentet
Dalí: Délután az európai történelem külső övezetében   Győztek az igenek hétvégén Írországban, a legnagyobb akadály elhárult a Lisszaboni Szerződés életbe lépése elől. Mink pedig ezen tűnődünk egy lusta őszi délutánon, amikor a leszedált Nap még nyarat színlelne…..
megöltem 2009.10.06 13:18:14
@emzperx: azért nézd meg hol tartanak azok az országok, ahol a tőke sem tud szabadon áramlani
a vicc egyébként az, hogy egy napos a közvéleménykutatás, hogy minden 8. magyar elmenne más EU országba dolgozni, és persze alig megy el ténylegesen valaki
pedig van rá lehetőség, és az országnak is jó (nyilván bizonyos keretek között)