Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jeffrey goines

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„...hiszen ahány városállam eddig még más néppel társult és későbbi bevándorlókat fogadott sorai közé, legnagyobbrészt összetűzött velük...” (Arisztotelész: Politika) Mindezt arról írja a derék sztagirita, hogy Szübarisz polgárai, miután a krotoniak legyőzték és…..
jeffrey goines 2015.01.15 11:03:41
Az álláspont logikus, de e megközelítést nem tudom magamévá tenni. Két okból.
1.Egyrészt általánosít: Nincsenek bevándorlók! Emberek vannak, személyiségek, jók és rosszak. Millió dolgos ember és millió pária, két, öt, tíz, száz terrorista. Hogy ki miért válik azzá ami, azzal mélyebben foglalkozik a szociológia vagy a pszichológia. Hogy be lehet-e ebbe avatkozni és hogyan, az pedig politikai, szociálpolitikai, pedagógiai, stb. kérdés. Minden jel arra mutat, hogy ha van erőfeszítés, akkor működik a beavatkozás. Nem vitás, borzasztóan nehéz a széthullni akaró világot összetartani, de nincs más tisztességes út.
2. Azért nincs más tisztességes út, mert mindannyian emberek vagyunk. Még azok is emberek, akik gyalázkodnak a mások vallásán, akik más embereket bántanak, akik veszélyesek. Ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel. Ha erre nincsen szándék bennünk, akkor nem vagyunk tovább emberek, nem érdemes élnünk és fenntartanunk a civilizációt.
Mindebből számomra az következik, hogy mindenkinek engedem, hogy oda menjen, ahol szeretne lenni. Mindebből az is következik, hogy erőfeszítést teszek arra, hogy megteremtsem a párbeszéd, az emberi közösség légkörét. Mindebből az is következik, hogy vállalom az ezzel járó rizikót. Ha a legsötétebb kocsmába megyek be sörözgetni, lehet, hogy késsel a hátamban végzem, de egyszerűen nem tehetek másként. Ott is emberek ülnek. Sokfélék, sokszínűek vagyunk kívül és belül, sötétek és világosak, de mindannyian ennek a Földnek a szülöttei vagyunk, beszélnünk kell egymással és hatnunk kell egymásra.
Mindennek egyébként semmi köze a bűntudathoz. Ennek inkább Krisztushoz vagy Kanthoz van köze.
Sok köze van azonban a szólásszabadsághoz. A beteg dolgokat ki kell mondani, a fekélyes sebeket fel kell tárni különben nincsen vita, nincsen fájdalom és nincsen esély a gyógyulásra sem.
Nem legyőzni kell a másikat és nem eltüntetni, hanem segíteni abban, hogy az a bizonyos saját színvonal legalább a szerzőjével legyen összemérhető. Tetemes munka, nem vitatom, viszont ha nem kezdjük el, akkor kár ezen a bolygón az időt vesztegetnünk.
  Sokan nem értik, hogy mi a bánatot is akar a Milla az Alternatív Köztársasági Elnök kampányával. Nem csoda. Mindenki az elmúlt napok mozgalomalapítási, ellenzéki összefogási és tömegtüntetési lázában ég. A Milla, ahogy eddig is, ezután is támogatni fog minden…..
jeffrey goines 2012.01.08 11:28:25
  Azt mondják, erőszakos huligán, agyatlan gonosztevő, bűnöző, anarchista vagyok. Azt mondják, hiányzik belőlem a megfelelő tisztelet a hatóságok és az emberek tulajdona iránt. Azt mondják, önkényes pusztításokban veszek részt és felfordulást okozok, csak azért, mert…..
jeffrey goines 2011.08.10 15:19:51
@metropolis.: Nem egyszerűbb és nem könnyebb, ha az lenne mindenki azt tenné. Én nem teszem, dolgozok (mondjuk én élvezem a munkám), kuporgatok (ezt mértékkel), sportolok, mértékkel piázok, mert ezt diktálja a társadalmi helyzetem és nekem járnak azok a dolgok, amik nekik nem. Ez szar!
Konzervatórium A Hiány 2011.03.28 10:05:00
„A káosz küszöbétől távol eső területen az egyes elemek lassan összeolvadnak, elveszítik egyedi jellegüket.” Ian Malcolm (Jurassic Park)  Elgondolkodtató kutatást mutattak be jónevű egyetemek szakemberei az Amerikai Fizikus Társaság dallasi éves kongresszusán. A…..
A rendszerváltás óta eltelt korszakot nagyjából oda-vissza helyzet jellemzi. Míg a jobboldali kormányok inkább a történelmi neveket pártolják, a balliberális kormányok a semleges, földrajzi eredetű neveket. A különbség látszólag felületes, de jól mutatja, hogy közel sincs…..
jeffrey goines 2011.03.17 09:28:51
Tetszik az írás, de nem értek vele egyet. Illetve, van is kultúrpolitika meg nincs is.
Nehéz ezt megfogalmazni, mert azt érzem, hogy túlságosan egy dimenzióban gondolkodsz. (Elnézést a tegezésért, így könnyebb.)
Én baloldalinak érzem magam eszmei értelemben, de nem tagadom meg a történelmünket, egyszerűen csak nem magasztalom fel. Ez egy út, egy út a sok közül, ahol vannak bátor emberek és vannak gyávák, vannak lényeglátók és vannak beszűkültek. Vannak István királyok és vannak Orseolo Péterek. Vannak Liszt Ferencek és Bartók Bélák, de vannak Kálmán Imrék is. Ez a mind a mienk, mienk a kurucos virtus, de mienk a Pató Pálos habitus is. (Apropó: Pató Pál utca van?) Ha a nagyságainkat felvállaljuk, fel kell vállalnunk a bénaságainkat és gyávaságainkat is. A történelem nem csak bátorít, sokkal inkább kétségeket ébreszt, ezért van. És bátor ember felvállalja mindenestül. Azt hiszem ez nagyjából a Bibó-féle nyomorúságunk belátása.
Nekem személy szerint tetszik, hogy zeneszerzőről nevezzük el a repterünket, bár én Bartókot pártolnám, de ez már más kérdés.
Viszont, nem tetszik a Kúria, a vármegye, a járás, mert valami olyasmire emlékeztetnek, amit nem szeretnék újra látni. Ez alatt nem (csak) a Horthy korszakot értem, hanem az egész feudális világot, azt, ahol a nemesek a nép, a nemtelenek pedig nem részei a nemzetnek, ezt én elutasítom; igen a felvilágosodás borzasztóan fontos, mert az előtt a bátor emberek is működtették ezt az úr-szolga viszonyrendszert. (Ebben a viszonyban persze voltak jobb és rosszabb emeberk.)
A történelemből tanulunk, segít megérteni magunkat, segít a tisztánlátásban, nem csak mese, de nem köthet meg! A szabadság, sokkal fontosabb!
Kultúrpolitikát pedig csak a szabadság jegyében lehet csinálni. Kultúrpolitika önmagunk dicsőítése? Kultúrpolitika az, ha van választás! Ha van lehetőség Tarr Béla filmet nézni a moziban, ha van lehetőség elmenni egy múzeumba (!!!) megnézni a Szent Koronát, ha az állam nem mondja meg, hogy mi a szép ás mi a jó, ha segít abban, hogy mi magunk eldönthessük. Ha van Elvis Presley tér (szerintem Presley egy bohóc, de hátha másoknak sokat jelent?!) és van Liszt Ferenc Repülőtér, ha van Teller Ede utca és van Fábri Zoltán körút (a filmrendező), ha van Lukács György út és van II. József utca. De be kell látnunk azt is, hogy saját magunkat néha jobban meghatároznak más nemzetiségű emeberek, rájuk is büszkék lehetnénk: Beethoven tér, Immanuel Kant utca? Ez már bátorság lenne, gesztus lenne, nagyvonalúság lenne.
Vagy technikai újításokról nevezünk el közterületeket, amik nyomot hagynak a történelemben? Internet út? Vicces, de száz év múlva sokat mondana.
Nem folytatom tovább; a történelem nem szabad, hogy kerékkötője legyen a szabadság kiszélesedésének. Fontos, de az, hogy emberek legyünk és jó emberek, szabadok és figyelmesek, ettől sokkal fontosabb.
jeffrey goines 2011.03.17 16:19:28
@Jacques de Molay: Nem vitatom, hogy vannak nagyszerű dolgok a mi történelmünkben is (és vannak szörnyűek is). Vannak más országok történetében is ilyenek is, olyanok is. Látom a nagyszerű elődeinket és nem akarom én ezt eltörölni és lebecsülni.
De az állam ezt erővel nem verheti belénk, hagynia kell, hogy azok lehessünk, akik vagyunk, ne "kulturáljon" minket, csak hagyja, hogy kulturálódjunk. A közös nevező pedig az emberi mivoltunk, hogy odafigyelünk egymásra és próbáljuk megérteni egymást, a motivációkat, a tetteket, a szavakat.
Kedves barátaim! Mindannyian tudjuk, hogy egy konteós üldözési mániájánál már csak az egója fejlettebb, ezért nézzétek el nekem, hogy egy féligmeddig magánjellegű probléma taglalásával veszek el pár percet abból az értékes időtökből, amelyet ufókutatással, gyíkemberek…..
jeffrey goines 2011.01.25 18:11:12
@DRH: Most már tisztábban látom a dolgot, azt hiszem. Ha jól értem, akkor Tiboru eleve úgy írt a templomosoknak, hogy szóljanak ők is hozzá. Erre reagált valaki a nem tudjuk miért annyira különös tartalommal, ezt pedig Tiboru kitette kommentbe. Így szerintem sem jogtalan, mert eleve erről volt szó! Ha erre reagál és bizalmi viszonyt akar, akkor kérje! Nem kérte. Akkor mit hőbörög? Így biztosan Tiborunk van igaza, hogy kitette.
A blog.hu meg beszari, hogy kitörölte, és mellesleg bunkó is, hogy erről Tiborut meg sem kérdezte Tiborut.
jeffrey goines 2011.01.25 18:14:49
@ChPh: Ebben? Semmi. Akkor lett volna, ha azt írja, hogy légyszi ne írd ki a nevem, nem írta.
jeffrey goines 2011.01.25 18:15:17
@DRH: Én sem találom! Ez nagyon durva!
w Sanghaj, Borsod 2010.11.11 06:10:00
Két érdekes adat. A több mint félmillió magyar munkanélküli legalább kétharmada érettségizetlen, ezek legalább fele csak általános iskolát vagy azt sem végzett. (Vannak pontos számok a statisztikákban, de ebben a műfajban a hibahatár jelentős.) A másik: 76 800 forintra…..
jeffrey goines 2010.11.11 15:15:06
@Vicuska: Az, hogy aluliskolázott egybe írandó, akkor is ha aláhúzza a helyesírás javító. Ha nem oda születsz, ahová, akkor mehetsz Te is 35.000 ft-ért Borosodba konzervgyári munkáslánynak.
Kicsit árnyaltabb a helyzet, mint azt Tóta W. és Te látjátok.
 http://www.egriprogramok.hu/hu/esemenyek/view/222801/date/2010-10-05/211.html?return_to=L2h1L2VzZW1lbnllay9kYXRlLzIwMTAtMTAtMDUvMjExLmh0bWw%3D..
Az a meggyőződés, hogy bizonyos (etnikai vagy vallási) csoportok embertársaik vérét használják fel rituális szertartásaikhoz, olyan régi, mint a humán civilizáció. Az elmélet kétségtelenül valós alapokon nyugszik, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a történelem különböző…..
jeffrey goines 2010.08.03 15:07:56
@Astra_: Igenis, aki a nemzeti identitását mutogatja, azzal valami nincsen rendben. Nem kell nekem semmilyen zászló, hogy magyar legyek, nem kell senkinek megmutatnom. Nem is akarok itt sem beszélni arról, hogy mit jelent ez nekem, mert nem nagyon férne ide.
Az, aki ezt zászlókkal, jelvényekkel, nagyra törő vágyakkal, megalomán álmokkal próbálja másnak megmutatni, az tényleg beteg. Valami nincs rendben, valamit ami hiányzik az önidentitásából a nemzeti identitással igyekszik pótolni. Én is tartok az ilyen emberektől. Megértem a sértettségüket, de félek a kicsinyességüktől.
jeffrey goines 2010.08.05 16:30:08
@imperial: Nem nem azért. Azért mert ez pontosan ugyanaz, mintha valaki arról beszél, hogy mekkora fasza van, vagy ha azt mutogatja, hogy mennyi pénze van, vagy hogy ha kigyúrja magát és erős lesz. Az ilyen ember identitásával baj van. Nem mer önmaga, sérülékeny, gyarló, kicsi ember lenni. Nem meri felvállalni, hogy él és aztán meghal, nem meri felfogni, hogy önmaga él a világban.
Ehhez természetesen hozzátartozik az is, hogy magyar, az is, hogy ember, az is hogy mit gondol Istenről, mit gondol a szerelemről, mit gondol a saját testéről, a zenéről, mit gondol az anyagi biztonságról. Azonban ezek közül bármivel kérkedni, az hiánypótlás, a belső egyensúly megbomlása.
Kíváncsi vagyok, hogy valaki, akivel lehet beszélni, miért gondolja ezt máshogyan.
jeffrey goines 2010.08.05 16:49:03
@fransancisco: Próbálj meggyőzni.
Az a helyzet, hogy én stabilan érzem az egzisztenciális létem a világban, nem kell ráerősítenem sem a magyarságomra, sem az izomzatomra. Nem kell BMW-t vennem, nem kell öncélú műveltséget szereznem, nem kellenek befolyásos barátok, nem kell elismerés, nem kell szurkolnom egy focicsapatnak. Nem kell divatosnak lennem és még csak szoliba sem kell járnom. Hogy miért? Mert boldog vagyok. Ezt érd el. Ehhez borzasztó sok minden kell, de semmi sem nagyon.
Tessék győzz meg, hogy "magyarkodjak"! Győzz meg, hogy járjak szoliba és spóroljak BMW-re, mert ettől faszább gyerek leszek. Nem leszek.
Imádok itt élni, imádom ezt az országot, imádom a keser-édes embereket. Szeretem, ha nagymamám a hajdan volt lovaikról beszél, szeretem, ha apám a szőlője betegségéről mesél. Szeretem, hogy a hentes viccelődve adja ide a fél kilós rostélyost. Szeretem a Szekszárdi Kadarkát. Szeretem a Szabolcsi Almapálinkát. Szeretem Németh László regényeit és Ady verseit. Szeretem a jóféle fehér kenyeret és a hagymás vért. Szeretem a városi presszók és a falusi kocsmák hangulatát.
Imádok felgyalogolni a Kékesre és napokig evezni a Tiszán, imádok keresztül biciklizni falvakon és megállni kiflit és tejet venni.
Nincsen lakásom, nincsen autóm, szar a melóm és mégis. Magyar vagyok, de ezt nem kell megmutatnom senkinek. Elég ha ezt az a nő tudja, aki mellettem van, és elég ha ezt a legjobb barátaim tudják.
Tessék, szerintem ez így egészséges.
A TASZ jelenti Szereptévesztés 2010.06.12 13:32:00
A kormányzati többség újabb alkotmánymódosítási lázban ég, az alkotmánybírák választásának menetét készülnek átírni saját szájuk íze szerint. Eddig minden frakció egy-egy tagot delegált az alkotmánybíró jelölőbizottságba, akik jelölése alapján a Parlament kétharmados többséggel választotta meg a…..
jeffrey goines 2010.06.15 11:10:41
Sajnos nem fogunk zöld ágra vergődni. Nem a pártpolitikai keret a baj, hanem a puszta keret. Ahogyan én is gondolkodom, liberálisként (ez világlátás és nem pártpolitika) nem igazán fontos az állam hatékonysága, nekem az elvek, az ideák a szabadságok a fontosak. Ehhez a gazdasági hatékonyság, az erő, a hatalom csak eszköz. Azért, mert hiszek abban, hogy hosszú távon csak ez szolgálja az emberiség érdekét. Más számomra csak kevésbé lehet fontos. Nem készülök "háborúra", nem érzem, hogy hatékonynak kell lennem. Ráérek szerelemmel, barátokkal, irodalommal, zenével, sporttal foglalkozni. Ezeket a szabadságaimat féltem, félek az erőtől. Az erőseknek, mint most a Fidesz és Orbán Viktor morális kötelessége önmérsékletet, szerénységet tanúsítani. Mert ha nem, akkor számomra ez ijesztő. Azt hiszem, ezt minden egészséges ember így gondolja, a betegek felveszik a kesztűt, a még betegebbek pedig felsorakoznak az erő mögött. Én csak aggódom.
Jelen állás szerint Orbán Viktor nem miondig és nem konzekvensen szerény, pedig ez volna az első számú kötelessége az én morális rendszeremben. Az MSZP-SZDSZ kétharmados parlamenti töbség nem élt vissza ilyen módon az erejével. Nyilván gazdasági és pozicionális téren igen, de az az én szabadságomat nem veszélyezteti és bár morálisan ugyanúgy elítélem, de az nem adott okot aggódásra.
Nem hiszem, hogy igazából félnem kellene, de arra az erőseknek kell gondolniuk, hogy ne keltsenek félelmet.
Belsőség Miattam vannak a dugók! 2010.06.02 13:17:00
Tehát, ha álltok a dugóban, engem szidjatok. A dugók ugyanis így keletkeznek, és ezért én vagyok a felelős. Ezeket a hibákat én követem el, csak én. Mert ti nem. Ugye, nem? Mai cikkünk blogposztja...
jeffrey goines 2010.06.02 16:57:53
@lujo405GL:
Csodamókus? Tovább és?
Nem tovább akarok élni, hanem boldogabban.
Amúgy meg, ha éppen olyan időszakot élek, beveszem ám magam a kocsmába, ami jócskán lerövíditi a várható élettartamomat. Olyankor azt érzem helyesnek, hogy iszok. Ez nekem nem egészségről szól, hanem arról, hogy őszintén éljek ebben a világban. Amennyire csak tudok.
jeffrey goines 2010.06.02 17:01:07
@lujo405GL: Az első sorban a második kérdés: Tovább él? Elbasztam.
Ja, és pláne nem igaz, ha elbassza a csodamókust egy kamion.
jeffrey goines 2010.06.02 17:04:11
@Sztávrosz_: Elárulom, én Debrecenben élek, ez itt egyszerűbb. Bárhol ott vagyok biciklivel a városaban húsz percen belül.
Szóval nem akarok én itt senkit megtéríteni, meg ne erőlködjön senki ha saját maga nem látja jónak az erőlködést, mert az tényleg ráncokat hagy az arcon.
Csak agyalgassunk a világon, hogy hogy lehetne jobb, mert nekem így nem az igazi.
A Törley, a Hungarovin, a György Villa és a Szent István Korona közötti összefüggéseket egyszer már megpróbáltam kibontani, nem kezdek bele még egyszer, akit érdekel, kattintson. Mindig érdekes kérdés, mennyi az a pénz, amiért már iható és élvezhető bort lehet kapni.…..
 Egy hongkongi toronyház elegáns lakásában ülünk, talán a negyvenedik emeleten. A vacsoravendégek között van néhány szédítően gazdag kínai vállalkozó is. Mellettem egy néhány évtizede Kínából Hongkongba költözött, azóta mesés vagyont felhalmozó üzletasszony ül,…..
Nem túlzás, ha azt állítom, egészen kellemes élményeim voltak az utóbbi időben a megfizethető árú magyar fehérborokkal. A rossz vételek elmaradozásán felbátorodva a belépő szint (nevezzük annak 1000 pénz környékét, hiperben találni olcsóbbat, borszaküzletben nem igazán)…..
Wayne küldte nekünk az alábbi vallomást ami a mai fiatalság szempontjából eléggé jelentős meg tény feltáró, mert mindenkinek van egy hasonló sztorija ami így praktikus hogy megismertetjük az internetezőkkel, meg az utókornak: C ya all 8))) Nah, hat sokat gyozkodtek a Sracok h irjak…..
Korábbi írásomban két alternatív finnugor elméletet, illetve a finnugor elmélet egy tudományos kritikáját mutattam be. Természetesen nem akartam lándzsát törni a Kalevi Wiik, Pusztay János vagy Angela Marcantonio által képviselt interpretációk mellett. Mindössze azt szerettem…..
Nem bírom én ezt mostanában, és az a legrosszabb, hogy ilyen még nem volt. Ha az ember beteg, és nincs kedve futni, meg ereje se, az tökéletesen rendjén van. Két hete, vagy tán három, mikor bejött az első undorító idő-hullám, még a zuhogó jeges esőben is elmentem futni, jól is…..
jeffrey goines 2009.11.03 16:04:02
@rrroka: Amúgy én is rájöttem, hogy ez nem normális, mikor elindultam még nem tudtam, hogy - 5 fok van. Nagyon sokat kivett belőlem, de nem lett semmi bajom, ma reggel már melegítő alsó, atléta+hosszú ujjú póló+kapucnis pulcsi volt a felszerelés, pedig "csak" - 3 volt.
De azért ez nagyrészt hozzáállás kérdése.
jeffrey goines 2009.11.04 10:22:42
@BGy: Igen, a Nagyerdőben. Két kör Pallagig, plusz a temetőig is futva megyek, meg persze haza is. De nem mindennap, csak hétköznaponként, és nincs meg egészen a félmaraton, illetve talán a 7.-ig lépcsőzve megvan, de a 21 km az biztosan.
Érdekes vita bontokozott ki a Next Gen MR csoportban a LinkedIn-en Krosnick professzor és munkatársainak a cikke nyomán - Krosnick észrevételeiről már beszámoltam, ő volt a bécsi GOR-on az egyik keynote speaker. A vita tárgya a telefonos és online survey-k közötti…..