Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Névtelen?

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anonymous kalandjai Csatlakozz! 2008.04.25 18:33:00
Egyetértesz Anonymous céljaival, és támogatni akarod? Be akarsz lépni? (lol) Adok pár tippet, hogy lehet. Először is: Anonymous nem egy személy. Anonymous nem egy csoport. Anonymous nem egy szervezet. Én vagyok Anonymous. Te vagy Anonymous. Mi vagyunk Anonymous. Ennyi a nagy…..
Névtelen? 2009.03.20 13:14:44
Nekem is van egy történetem, amit szűkebb ismeretségi körömmel már megosztottam, mikor történt. De erre az oldalra akkoriban nem találtam rá, bár ez évekkel ezelőtt volt.

Ahogy én majdnem közelebbi ismeretségbe kerültem eme „egyházzal” az most is bármikor megtörténhet bárkivel, aki nem ismeri fel rögtön őket, mivel az internetes kérdőív, aminek én is beugrottam – mert keveset tudtam róluk, de már akkor sem jót -, mai napig felbukkan olykor az interneten.

Szóval valahonnan az elejétől:
Csak nagy vonalakban – sőt így utólag visszagondolva inkább alig – ismertem a szcientológia „egyház” tevékenységét. Mindenesetre már akkor sem voltam róluk jó véleménnyel. Híres külföldi hívőik némely megnyilvánulása számomra az elmebaj határát súrolja. Magyarországi tevékenységükről pedig az OPNI bezárása kapcsán hallottam később.
Azt gondoltam, én nem kerülhetek a hálójukba. Mégis majdnem megtörtént.
Kitöltöttem az interneten egy engem érdeklő tesztet, ami a személyiség fejlettségét lett volna hivatott elemezni. Ha-ha. Milyen naiv voltam! Még az sem szólaltatta meg a vészcsengőt bennem, hogy a teszt végén be kellett írnom a telefonszámomat a korommal együtt a későbbi személyes értékeléshez.
Mindenesetre elég hamar felhívtak, hogy időpontot egyeztessenek velem, hogy V. kerületi irodájukban a „szakember” személyesen beszélgessen velem, és javaslatot tegyen a fejleszthető – netán fejlesztésre szoruló? – személyiségelemeimről :-))) (Persze ez csak így visszagondolva vicces nekem)
Én meg is jelentem, szerencsére valamivel korábban a megbeszéltnél, és szintén szerencsére, otthon felejtettem a papírt, amire felírtam a pontos címet, így a házszámra emlékeztem, de hogy hányadik emelet, arra nem.
Gondoltam megnézem a postaládán, hátha ki van írva. Ki volt. És a cég mellett, mint partner, ott volt a Szcientológia Egyház neve is. Nagyon felháborodtam. Sem a teszt kitöltésekor, sem a telefonos beszélgetéskor nem jelezték, hogy efféle társulásnak a tagjai.
Felhívtam a telefonomban lévő telefonszámukat, és rögtön közöltem a jelentkező hölgynek, hogy ne várjanak. Először rögtön más időpontot akart ajánlani kedves hangon, csak amikor közöltem vele, hogy semmilyen időpontban nem kívánok megjelenni náluk, mivel elfelejtették közölni, hogy a szcientológia egyház a (társ)tulajdonosuk, akkor elsőre tagadott, majd mikor mondtam, hogy itt állok lent a postaládájuk előtt és látom, akkor átment ellenségesbe a hangja.
Akkor ez ennyi volt, de mivel majdnem horogra akadtam, gondoltam jobb, ha alaposabban utánajárok ennek.
Elkezdtem többet keresgélni a neten, és a könyvtárban is. Ráleltem Veér András társszerzőként írt egyik szcientológiáról szóló könyvére, majd kisebb nehézségek árán a másik 2 könyvüket is elolvastam. (Aztán jóval később egy negyediket is, Veér András halála után, de azt bár ne olvastam volna). Mindenesetre meg vagyok győződve, hogy nem lesz több kiadásuk. Sajnos. Pedig nekem nagyon sokat segített, hogy a későbbiekben óvatosabb, és gyanakvóbb legyek.
Amiért pedig leírtam nektek is ezt a történetet, az az, hogy talán egy hónapja láttam ugyanazt a tesztet a neten, aminek én is beugrottam. Most is ki-kivetik hálólukat a gyanútlan emberekre.