Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bodhiszattva

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állatok jóllétéről alkotott véleményünk mindig változik. Így változik az is, hogy mit tekintünk állatbántalmazásnak, melyek az egyáltalán el nem fogadható bánásmódok. Lassan és fokozatosan, új elemmel bővül az állatkínzás fogalomtára. Ez pedig nem más, mint az ivartalanítás...
bodhiszattva 2018.09.26 09:33:47
@attilamarton: A valaszodnak minden szavaval egyet ertek, erre utaltam az utolso mondatomban is. Igy tovabbra is nagy tisztelettel mondok koszonetet a munkassagodert!
bodhiszattva 2018.09.27 20:56:55
@Katharine Clifton: Te maradhatsz barmiben tolem, foleg ilyen stilusban. Kiragadtad a tortenetbol az egyik oldal negativ kovetkezmenyeit, bar ebben a formaban ez is csak feltetelezes. Viszont a masik oldalon, az altatas kockazatat, vagy egy egeszseges szervezet hormonrendszerenek mesterseges megvaltoztatasaval jaro kovetkezmenyeket figyelmen kivul hagyod. Persze a cikk irojaval abban egyetertek, hogy a mai magyarorszagon nagy szukseg van az ivartalanitas nagyobb korokben valo elterjedesere de ez nem jelenti azt szamomra hogy az idealis kutyatartasnal is szukseg van ra. Azonban erdekes hogy a cikk iroja erre tudott normalisan reagalni, ellenben veled. Maradok tisztelettel...
bodhiszattva 2018.09.27 21:07:15
@Szarazinda: "És ivartalanított kutyának nagyobb szenvedés, mint egy ivartalanítottnak, ez elég nyilvánvaló, akkor, már bocsánat, nem az a nagyobb szenvedés, hogy ivartalanítás híján erősebb az ösztön, és azt nem tudja kiélni, mert nem tudja?"
Ezt szerintem elirtad, de vélem erteni hogy mit akartal, es ez a kulcskerdes nalam. Hogy erre nincs semmilyen hiteles tudomanyos bizonyitek, legalabbis en meg nem talaltam. Olyanrol viszont hallottunk mar mindannyian hogy egy egeszseges kutya a mutet miatti altatasbol nem kelt fel tobbe, peldaul...
"Szeretek futni" - válaszolt az index kérdésére menet közben Andrej Radzikowski, aki végül a 2. helyen finiselt. Ha el is tekintünk attól, hogy ilyen állapotban csak vélemény-nyilatkozatot lehet tenni, semmint  ténynyilatkozatot, akkorsem ilyen egyszerű az egész. Szájbiggyesztős…..
bodhiszattva 2015.09.21 20:13:30
Sokat gondolkodtam ezen a hozzaszolason, de ugy gondolom a baratsagba belefer. Vagytok egy paran akik szivesen hangoztatjak ezt a kisero nelkul mentem vegig dolgot, ami nagyon tiszteletre melto, es szerintem is nagy kemenyseg. Azonban szerintem ugy teljes a kep, ha hozzatesszuk, hogy sajat kisero nelkul, ugyanis azt veszem eszre, hogy neheny ilyen maganyos harcosnak, foleg aki olyan nepszeru mint te, eleg sokan segitenek, naha tobb segitseget kap mint aki viszi a sajat kiserojet. Persze ezzel nincs semmi baj, en is mindenkinek segitek, ha kisero vagyok, de az egeszhez hozza tartozik, hogy eleg sok segitseget kapszhatsz olyantol, aki valoszinuleg egy masik futo penzen vesz reszt a rendezvenyen, akit esetleg te emiatt magad moge sorolsz. Ez azonban a kisebb problema. A nagyobb az, hogyha ez a maganyos hoskodes azzal jar, hogy akar a szabalyokat megszegve tilos helyen is fogadjak el segitseget mastol, mert esetleg ott talakozom vele, es a legalis helyen nem biztos hogy tudok szerezni pl magneziumot, vagy netalantan segito hijjan nem tudok cipelni dolgokat, ezert konnyeden eldobom a szemetet az orszagut szelen. Sajnos ezekre mindre lattam peldat.
Most joggal gondolhatod, hogy nekem savanyu a szolo, mert en segitseggel sem mentem vegig pl. a spartathlonon, pedig te tudhatod mennyi mindent (majdnem mindent) megadtam volna hogy sikeruljon. Azonban hogy megszegjem a szabalyokat, vagy netan egy letepett geles zacsko darabkaval is tobb szemet legyen az utakon az en szenvedelyem miatt, ez szamomra az elfogadhatatlan kategoria, annyit meg a teljesites sem erhet.
Erdemes szerintem (tobbek kozott) ezeket a dolgokoat is belevenni a kisero-egyedul dologba.

A segedeszkozos dolgot, zene, compressios szar, tok jol latod, sot mar a fejlodesed is latszik, rovidebb versenyeket Hoka nelkul is tudsz teljesiteni. :)
A Carthorttle oldalt már régóta olvasom, jó anyagaik vannak és a felületük is guszta. Külön kedvencem a Car Memes, még matricát is rendeltem tőlük. Tegnapelőtt vettem észre a posztot, amiben a Carwow kvízének kitöltése a cél, 60% felett állítólag Jedi szint. Beküldtem a…..
bodhiszattva 2014.08.18 00:23:15
Mindig ott rontom el, hogy beszélgetek  / fórumozok a futásról. A legroszabb, hogy futókkal. Na itt kezdődik a probléma.  Alapjába véve mindenki örül, ha azonos érdeklődésűekkel beszélget, de valahogy ez sokszor átmegy egy ilyen én jobban tudom  dologba. Okoskodásba.…..
Ajánlom ezt a beszámolót annak aki fut és annak aki nem. Annak aki a barátom és aki az ellenségem. Hálás vagyok azoknak akik hittek bennem, de még jobban azoknak, akik kételkedtek.  Akik nagyjából ismernek és sokat voltak velem az elmúlt pár évben, tudhatják, hogy milyen…..
Már olyan rég meg szerettem volna írni ezt a bejegyzést, de az otthoni gépem elromlott, a melós meg nem arra van, hogy az élettörténetemet fogalmazzam meg.  Szóval már december vége óta nem futok egyedül. Találtam egy társat, akivel már kevésbé ilyesztő hajnalban, sötétben az…..
Tudtam, hogy a körözést nem nekem találták ki, de mégis ki akartam próbálni, beneveztem, márcsak edzésnek is az Ultrabalatonhoz. Vannak azért előnyei. Nem kell hetekig bringás kísérőt keresni, könyörögni az embereknek, hogy segítsenek ebben  vagy abban. Leteszed a cuccodat egy…..
Bár az előzmények (sok kimaradt edzés után még nem értem utol magam) alapján benne volt a pakliban, hogy nem sikerül jól az Optivita évzáró versenye, de ekkora betlire azért nem számítottam. Most, a verseny után is úgy érzem, a formám alapján olyan 75-77 km lett volna a reális,…..
Életem egyik legnagyobb élményén vagyok túl, megpróbálom gyorsan leírni az emlékeket, amíg még frissek. A versenyről Röviden: 205 km 2 nap alatt. Kicsit bővebben: ultramaratoni versenynek hívjuk mindazokat a futóversenyeket, ahol a táv meghaladja a klasszikus maratoni távot, azaz…..
Mától számolva 100-at kell aludni a hatodik Ultrabalatonig. A verseny honlapja megváltozott, elérhetővé váltak olyan fontos információk, mint a frissítőpontok elhelyezkedése, a váltók szakaszainak hossza és pontos elhelyezkedése. Nagyjából minden adott ahhoz, hogy a taktikát és…..
Futóblog Gyorsteszt: Lunarglide 3 2011.09.06 10:55:06
Sikeresen igazoltam Onicuka bácsi tételét. Az öreg, illetve akkor még csak harmincegynéhány éves guru a kosárlabdázók után a maratonistáknak készített sportcipőket, és kutatásának fókuszában az a probléma állt, mi okozza a vízhólyagokat. Onicuka szan arra a meglepő…..
Racemachine A 19. napon 2010.12.03 10:24:00
Apu és Uwe továbbra is váltogatják egymást alvás közben, lassan a 700. kilóméternél járnak. Egyre jobban izgulunk, vajon ki-mennyi erőt tartogatott a végére. Sundin is kezd alattomosan feljönni, majd meglátjuk mi lesz ebből. A 19. napon járunk. A vendégkönybe továbbra is várjuk…..
Racemachine Megvan a fele! 2010.11.30 18:43:00
Apu némi gyomorrendetlenkedés után megújult erővel teper előre, néhány perce teljesítette a 222.körét, azaz a táv felét.Már 'csak' mégegyszer ennyi van hátra:) Hajrá fiúk!( egy kép a megnyitóról, még 'jólfésülten' a csapat:) , és itt van néhány érdekesség még.…..
Racemachine És fut tovább 2010.11.27 09:29:00
6 óra szundi után ismét fut tovább a mexikói 7 fokos éjjelben a hússzoros ironman egyetlen magyar versenyzője, Szőnyi Ferenc. A többiekhez képest hihetetlen köridőket produkál, mintha csak az ő lábai nem tudnák, hogy már egyhuzamban leúszott 76 km-t, és letekert 3600 -at - az…..
Racemachine Már fut! 2010.11.26 07:35:00
Hajnali egykor apu leszállt a bringáról, magasba emelte, és megkötötte a masnit a futócipőjén! Kezdetét veszi a verseny harmadik része, a futás. 844 km-t kell maguk alá gyűrjenek. Bár Sundin és Uwe hamarabb szállt le a bicóról, apu azt üzente, 'ők úgy mozognak, mint a múmiák,…..
Racemachine Feri sk 2010.11.20 02:49:24
"szisztok népem! tegnap este világosodott meg az elmém,hogy hova,és miért is jöttűnk, így az a helyzet állt elő, hogy az előttem lévők versenyzőből menekülőkké váltak.. csak idő kérdése,remélem, és a tavalyi taktika sikeres lesz. üdv mindenkit :Fecó üdvőzlők…..
Racemachine FÉLIDŐ 2010.11.15 18:59:15
Megvan az úszásból 38 km, vagyis a fele. Ha minden igaz akkor kb 5-6-7 órával vannak előtte, de napokkal azért nem tudnak elhúzni. Nem megy könnyen, igaz nem is vártuk azt. Kis szundi után megy tovább minden, de amennyit itt voltunk eddig, nem túl izgi belegondolni hogy még legalább…..
bodhiszattva 2010.11.15 21:46:41
Futóblog LUT 2010 2010.07.01 06:44:05
hosszú ujjú felső esőkabát síp térd alá érő nadrág min. 1 literes ivótartály életmentő fólia fejlámpa (és tartalékelemek) "roadbook" Ez a kötelező felszerelés, ha valaki el akar indulni a Lavaredo Ultra Trail…..
Tegnap reggel búcsút vettünk a versenytől.Szombaton még a maradék készletemet Márti megfőzte a futóknak. Természetesen mindenkinek nem jutott belőle. A hétnaposok közül Wu-t vettük  a szányunk alá. Vele két éve nagyon jól összebarátkoztunk. Az ezresek közül mindenkinek…..
bodhiszattva 2010.03.31 16:48:15
Gratulalok Istvan!

szerintem itt teged emlitenek, (egy kollega) ha nem lattad volna:
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=99037015&t=9115721

amugy vegigkovettem a futasodat, irtam is egyszer emailt a szervezokon keresztul. koszonjuk hogy szurkolhattunk, es hogy merithetunk erot a nagyszeru teljesitmenyeidbol!
Szasza féle mindennapok A konyha 2010.02.08 21:21:00
 A konyha az egyik központi hely. Itt van az egyik cserépkályha, ami egyben melegíti az egyik szobát. Közvetlenül be lehet lépni a verandáról az egyik ajtón keresztül.  Adott egy konyha ilyen állapotban:   Félig betonozott félig metlaki burkolat, összeségében…..
bodhiszattva 2010.02.10 17:31:59
Futóblog 10 mozgalmas év 2010.02.07 20:54:00
Pár poszttal korábban "light22" kommentelő egyik hozzászólásában jelezte, hogy van egy kissé viseletes cipője. Az elmúlt 10 évben volt a lábán párszor, futott benne néhány kilométert. Kíváncsi voltam milyen állapotban lehet ez a cipő most.   Íme: Pont kézre…..
bodhiszattva 2010.02.08 12:55:57
@DaMartian: az igaz!
de azert jobb igy nektek, mintha egy "csikossat" kuldott volna be! :)
Ez a poszt nem született volna meg, ha mint amatőr - és egyben hobbysportoló - nem találkozom mozgás közben fájdalommal, húzódással és egyéb kellemetlen testi örömökkel. (De megszületett.)Évekkel ezelőtt futás közben ért egy sérülés, aminek a legintenzívebb jele az volt,…..