Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teevee

0 bejegyzést írt és 1131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019 január elsejére kértek tőlem egy évköszöntő ünnepi verset egy nagy rendezvényre. Évről évre hagyomány ez, nálam ismertebb szerzőket hívtak korábban, gondoltam, kifogytak a nagyok, hogy engem is megtaláltak. A kitétel az volt, legyen benne biztatás, és szóljon Magyarországhoz. Rendben. De mivel…..
Túl vagyok azon, hogy bárkit meg akarjak győzni. Nézem, hogy húsz-harminc év után akár hogyan próbálnak kimászni azok, akik magukhoz tértek, megerősödtek, a nárcisztikus személlyel kötött kapcsolatból. A bántalmazó viszonyból. Hogy a lehetetlennel határos. Hogy kimászva az egyikből, hogyan zuhannak…..
Bár a jogorvoslati határidő még nem járt le, de minden szavazatot megszámoltak: végre érdemes megnéznünk, hogy a 2018-as választáson leadott voksok a korábbi választásokkal, elsősorban a négy évvel ezelőttivel összehasonlítva mit mutatnak az egyes pártokról. ..
Hanem a züllött, fantáziátlan ellenzéki pártok, a tehetségtelen vezéreik, a kritikátlan holdudvaruk és a "toleranciára" nevelt választóik, akik képtelenek megérteni,. hogy a világ plurális, nincs "helyes" világnézet, legföljebb alkalmasabb és kevésbé alkalmas. Azt, hogy az övék alkalmasabb, viszont…..
teevee 2018.04.09 17:34:20
@DrGehaeuse: Béndek Péter nem az abszolút sikertelen Polgári Konzervatív Párt alapítója és első (nagyon gyorsan lemondott elnöke)?

Szóval, nagyon is jogos a T1! (A demenciára első körben a rendszeres testmozgást javasolják a hozzáértők!)
teevee 2018.04.12 11:59:56
@DrGehaeuse: Nem jó, jó. (Szerintem.)
Az arcátlanság Béndek részéről is arcátlanság, ha züllött, fantáziátlan ellenzéki pártok, a tehetségtelen vezéreik, a kritikátlan holdudvarukról ír, akik képtelenek elmondani, hogy ajánlatuk miben jobb a többinál, miközben ő is megpróbálkozott a pártalapítással, de már ez első kanyar (= bármiféle megmérettetés) előtt megfutamodott.

(BTW, politikai teljesítményéhez képest Béndek aránytalanul nagy média média kapott, keress csak rá bátran, mandiner, mno, index, hvg, vs, 888, privátbankár, népszava, origo, gondola, stb.)

Amúgy, Béndek tiszteletet érdemel, mert legalább megpróbált kikászálódni a fotelből, még akkor is, ha nagyon gyorsan visszacsücsült.

Viszont, hamár megpróbálta, akkor pont neki kellene tudnia a legjobban, hogy mennyire méltánytalan, amit írt itt fent.
Ha nem tudja, akkor nemcsak hogy sikertelen politikus, de tanulásra is képtelen és csak a szája jár.
A politika nehéz mesterség. De a politikát felelősséggel, becsülettel megítélni sem könnyű. Egy szóban, egy cselekedetben, egy szavazatban összesűríteni mindazt, amit a szándékokról, az eszközökről és az eredményekről gondolunk. Elválasztani, megkülönböztetni az igazat a hamistól, a természeteset a…..
teevee 2016.09.23 08:58:13
Szomorú ez a maszatolás Gábor, amit csinálsz.

OK, vélhetően (ámbár ki tudhatna bármit is a másik szándékáról, ugyebár) olyan objektív, korrekt szempontrendszert akartál felállítani politológusként, amely alapján bárki rátalál a „jó” döntésre általában és akár egy konkrét politikai szituációban is, mint a kvótanépszavazás.
Hogy mennyire hiú ábránd volt (jó esetben), vagy mennyire átlátszó trükk (rosszban), az abból is látszik, ahogy aztán megpróbáltad alkalmazni.

Az egyszerűen a szavakkal bűvészkedés esete, ahogy eredményt leszűkíted az amúgy (ismeretlen ???) szándék véghezvitelének széles körben pozitívnak hitt következményére. Pedig az orbáni politikai gyakorlat „eredménye” az is, hogy a „légy önző és ne szégyelld, gyűlölj és élvezd” mentalitás a mainstream része lett. Ezt is elismered, vajon?

De a módszertanod a kategorizálásnál bukik meg igazán. Ha úgy tetszik, a kerítést tekintheted eredménynek, és a hecckampányt eszköznek. Vagy pont fordítva. A pengés drótkerítés lehet eszköze a jólét lokalizálásának, egy minden tekintetben globalizálódó világban, ahol nemzetközivé válik a piactól kezdve a kultúrán, a médián, a sporton, stb., stb. keresztül a békéig minden (lásd még cseppet sem gyakorlatias, cseppet sem józan ábránd), miközben az eredmény meg az, hogy Magyarországon nincs közbeszéd a szegényekről, a betegekről, a cigányokról, a hajléktalanokról, az államilag nagyban űzött lopásról, pazarlásról, megfélemlítésről, stb. Ha már a kategorizálás ennyire szubjektív, akkor az értékelés lehet-e több, mint a kognitív kényelem megteremtése?

Ennek jó példája, ahogy utána a fontosságot is sugalló sorrendet felállítod - az önkényesen felállított kategóriáid alapján, (a szándékot előre, az eredményt utoljára) - és a szándék értékelését rögtön ignorálod is, miközben az emberi gondolkodásnak, együttműködésnek, kommunikációnak, stb., stb., _alapja_ a másik szándékának megértése és megítélése.

Az meg a viccek vicce, hogy azt gondolod, ha tételesen nem írod le, hogy hogyan fogsz dönteni október másodikán, akkor azt nem lehet kiolvasni a mostani posztodból. Ugyan.
Vigyázat! Hosszú poszt következik. Csak azért készült el, mert elkövettem azt a hibát, hogy néhány embernek megígértem. Annak az öt-tíz ismerősömnek írtam, akiket a valódi vagy a virtuális világban véletlenül pont az én véleményem érdekel a migrációról, és ennek…..
„Egyszer mindennek vége szakad” – ez ordas nagy közhely. Márpedig egy a stílusára valamit is adó ember ódzkodik a közhelyektől. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor a közhelyek által kifejezett tartalmak megkerülhetetlen közelségbe kerülnek. Ez most egy ilyen…..
törökgáborelemez 515. Nekrológ 2015.03.15 23:08:48
A politikai elemzés halott. Megölték. Megöltük. S még az sem biztos, hogy sajnálni kell ezért.  Az első érdem a pártoké. Ahogy egy nagyon fontos politikus nem is olyan régen egy háttérbeszélgetésen mondta: „igen, mi csináltuk, beküldtük az embereinket, akiknek a nevét sem…..
teevee 2015.11.16 09:52:16
Azoknak, akik azt hiszik, hogy az erkölcs fasság:

"Az erkölcs feltételes, és “helyes” az, ami az agresszor érdeke.

A Stockholm-szindróma egyik tünete, hogy az áldozat elveszíti az erkölcsi iránytűjét. Az egyik legnyomasztóbb következménye a rendszerbe való betörésnek, hogy egy alattvaló nem tudja többé megkülönböztetni az erkölcsileg helyest attól, ami a túléléséhez szükséges. Az áldozat/elnyomott nem bízik magában. Egyebek között a saját döntéseiben sem. Miért pont az erkölcsi ítélőképessége maradna épségben? ...

Minél erőteljesebben kényszerít egy rendszer a betörésre, annál kevesebb helye marad az egyéni erkölcsnek. És annál könnyebb összekeverni a büntetés hiányát az erkölccsel."

kapitalizmus.hvg.hu/2015/11/13/a-stockholm-szindroma-4-tunete-a-politikai-viselkedesben/

Bónusz:
"Az elnyomott az agresszor szemszögéből nézi a világot. Elveszíti a saját nézőpontját

Feltűnő gondolkodási reflex alattvalói körökben, hogy a vezér szemével látják a világot és értékelik önmagukat. Egy alattvalónak hiába magyarázod, hogy hagyja már abba az uralkodó fejével gondolkodást és lépjen vissza a saját bőrébe. Nem fogja észrevenni magát.

Hány vitát ültél már végig, ahol mindenki arról beszélt, mit csinálna másként (azaz a vezető helyében)? És te magad is önkéntelenül átvetted ezt a nézőpontot.

Ennek két hatása is van: Egyrészt egy csomó energiát le lehet vezetni ábrándozással. Másrészt, és ez még rosszabb, egy csomó fundamentális kérdést ki lehet kerülni. Hogy például miért érzed magad ennyire tehetetlennek? Ez az igazi kérdés, amit fel kéne tenni."
teevee 2015.11.28 11:31:44
@tölgyes: Most olvastam valahol: "Hülyével vitatkozni olyan, mint galambbal sakkozni. Bármilyen jól sakkozol, a galamb felborítja a bábukat, leszarja a táblát, és úgy járkál mintha győzött volna."

A 6. galamb sem különb.
Nem szeretek adós lenni, márpedig tartozásom van. Több mint két éve indítottam egy sorozatot, amelyben arra vállalkoztam, hogy ha vázlatosan is, de szisztematikusan bemutatom a pszichoterápia egyik legifjabb, ám annál ígéretesebb hajtását, a Jeffrey E. Young amerikai pszichiáter…..
Sok szó esik manapság a menekültekről és a "gazdasági bevándorlókról", de általában is örökös kérdés, hogy mit kezdjen a társadalom a hátrányos helyzetű, szerencsétlen életű emberekkel, akár máshonnan jönnek ide, akár eleve itt élnek. Összegyűjtöttem, hogy milyen…..
Ma emlékezünk a "mássággal" szembeni gyűlöletre és az LMBTQ emberek elleni diszkriminációra -- ma van a Nemzetközi Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Nap. Ez alkalomból tíz magyar nagykövetség intézett felhívást a magyarokhoz ezzel a mottóval: Your gender is your business. I only…..
Az IKL egyszer (lehet, hogy többször is) kifejtette nekem, hogy milyen gáz nyugati emberként a buddhizmusban meg az ilyen keleti tanokban keresi az élet értelmét, hiszen egyrészt nálunk is van spirituális hagyomány és abban is vannak hasznos dolgok, másrészt a mi gyökereinktől,…..
teevee 2015.05.21 08:42:12
@Galaxhopen: az információ IKL kommentjének első mondatában volt benne. Abban a kommentben, amire válaszoltál.
teevee 2015.05.21 08:42:15
@Merylla: az egy érdekes felvetés, hogy az érdekérvényesítést a hozzászólások letiltásával kezdenéd.
teevee 2015.05.23 10:25:26
@Galaxhopen: Aha. Szóval, többszöri elolvasás után is úgy gondolod, hogy az említett mondatban egy esetleg idősebb nőgyógyász bácsi elmélkedik azon, hogyan fog gondolkodni, ha majd gyereke lesz.

Hátttö. Ha kevesebb prekoncepcióval állnál mások megnyilvánulásához, lehet meglepődnél.

Amúgy szövegek értelmezéséről szóló vita persze végeláthatatlan és persze mindenki azt gondolja, hogy igaza van.
De a dolgok, amikről a szövegek szólnak, azok mégiscsak vannak _valahogy_.
IKL vagy férfi, vagy nő vagy a Schrödinger macskája.
Nemrég egy kommentelő írt valamit arról, hogy mennyire rosszak a gyermekvállalást kifejezetten negatív színben feltüntető és a gyermektelen életmód mellett kiálló feminista cikkek, és akkor felháborodtam, mert szerintem meg igenis mindenkinek joga van tudni, hogy gyereket vállalni…..
teevee 2015.05.16 17:42:35
        Lánczi Tamás, aki apjával,  a kóklerkedést és a seggnyalást már a kommunista rezsimben elkezdő, szakmai nulla Lánczi Andrással együtt felelősséggel tartozik a bevándorlók elleni gyűlöletkampányért, közpénzen, nagy nyilvánosság előtt elégítette ki főnökét…..
isolde Jobbára pozitív dolgok 2015.04.19 16:19:57
Még decemberben azt mondta az L., hogy tök jó, hogy mindig pozitívan írok a gyereknevelésről, nemrég meg azt mondta a Human, hogy milyen érdekes, hogy mindig negatívan írok a gyermeknevelésről (mármint nyafogok). Jé... Nem gondoltam, hogy akár negatívan, akár pozitívan…..
teevee 2015.04.22 11:41:04
@isolde: Annak mi az oka, hogy _magadra_ vetted amit írtam? Még a childfree sem volt gyanús?

Köszönöm a tájékoztatást a belinkelt cikk tartalmáról, magamtól nyilván nem tudtam megállapítani miről szól. És ha esetleg mást olvastam ki belőle mint Te, az minden bizonnyal csak valamilyen lelki torzulásomnak köszönhető.

Azt gondoltam, az a szemlélet, ami a gyerekvállalást tehertételnek, alulértékelt ingyenmunkának, az önmegvalósítás gátjának tekinti (és megjelenik pl. a mai feminista mozgalmakban), az az ugyanezt a nő számára egyedüli életcélnak, el nem múló örömnek és boldogságnak tekintő szemlélet egyszerű inverze és mint ilyen kapcsolódhat az itteni eszmecseréhez. Ez utóbbiban ezek szerint tévedtem. Elnézést.
teevee 2015.04.23 19:52:36
@isolde: Szerintem, mindenki úgy él, ahogy akar. Kivétel ez alól például az, aki ellopta a biciklimet. Sőt, apámnak is előírtam volna hogy ne verje a gyerekét. Hát igen, vannak ilyen diktatórikus beütéseim.

De amiről írtam, az a _propaganda_, amely a gyerekmentes (lásd még alkoholmentes, cukormentes, gluténmentes) szemléletet akarja haladónak, progresszívnak, kúlnak és _elvárásnak_ beállítani.
Tudom, hogy ez csak egy reakció az igazán változtatásra szoruló konzervatív női szerep hiányosságaira (sőt, bűneire) és nyilván kevésbé elterjed és hatásában is gyengébb mint az, de ettől még vérforralónak tartom (magánügy), és kártékonynak (talán nem magánügy).
Az van, hogy én többnyire szeretek problémákat megoldani. És értetlenül és bosszankodva szoktam nézni, amikor más meg nem.  Kezdjük az alapokkal. Van az embernek az úgynevezett megküzdési stílusa, ez azt jelenti, hogy ha nehézséggel szembesül, akkor jellemzően hogyan reagál. A…..
        Ez nem lesz könnyű.         Dr. Béndek Péter a Polgári Konzervatív Párt elnöke kemény szavakkal ostorozza a balliberális értelmiséget. A filozófus-pártelnök úr legfőbb vádpontja az, hogy a balliberális értelmiség nem sokat tett le az asztalra a "közéleti…..
teevee 2015.04.03 20:28:41
@beszélő majom: mondjuk ebben is egymásra találtak Jótündérrel.
teevee 2015.04.06 20:18:38
@ingyenebed: és te is majd Angliából fogod majd élvezni a fidesz-jobbik cicaharcot?
Vagy azt képzeled, megúszhatod Itthon, mint minőségi polgár, a jobbik leckekormányt?

Bakker, mekkora egy átokverte ország ez, tényleg.
Régen nem írtam már semmit. Igazából most sem fogok, mert nincs kedvem magamat ismételgetni, csak találtam egy posztot, amiben valaki összeszedett néhány írást a 2010-es választások környékéről. Roppant vicces látni, hogy a magukat nagyon komolyan vevő megmondóemberek mennyire…..
Örülünk, Vincent? Züfec 2015.03.18 22:50:30
Már az előadás első percében sajnáltam, hogy csak most látok tőlük valamit, pedig 4-5 éve itt vannak. A csapat kaposvári, zömük tavaly végzett az egyetemen. Színház a színházban- erről szól a darab, de felejtsünk el mindent, amit eddig gondoltunk erről. Ez a darab olyan friss,…..
teevee 2015.03.21 11:11:01
@zsazsu4: Nem szőrszálhasogatás, ha az érintettek kikérik maguknak, hogy saját reményeidet állításként nekik tulajdonítod. Egyszerűen csak elnézést is kérhettél volna. Az pont nem sikerült.

Amúgy a gondolatmenet, miszerint ha neked tetszik egy előadás, akkor nekik nem, és akkor ebből következik, hogy téged is utálnak, viszont erre büszke vagy és különben is nálad van a nagy piros gomb..., nagyon jellemző.

Ezt szűrted le az előadásból?

(Az meg már tényleg csak a hab a tortán, hogy valaki, aki az előadást sem látta, megnézni sem fogja, kioktatja az alkotót, hogy milyen jelzőt használhat a saját alkotására...)
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
teevee 2015.03.01 14:44:14
@6.Lenin: Jaja, az a gyanús, aki nem gyanús! Ahogy azt már Lenin elvtárs, azaz dehogy, Virág elvtárs is megmondta!
teevee 2015.03.10 22:57:45
@6.Lenin: Hogy lenne-e boldogabb valaki is az ügynöklisták nyilvánosságra kerülésével, azt nem tudom.

De már van egy valahai titkosszolgálati miniszter, aki nyilvánosan beismerte, hogy felhasználta politikai ellenfelei ellen a szolgálatok által róluk gyűjtött adatokat. Ez már egy nyomós indok a nyilvánosságra hozás mellett.

A másik meg az, hogy pontosan ez a valahai titokminiszter egyben azt is elismerte, hogy a szolgálatok adatai bizonyító erejűek, hiszen pont erre hivatkozik ő is.
teevee 2015.03.13 14:39:29
@6.Lenin: Az iratok megtizedelésre hivatkozni eléggé gyenge érv, ha egyúttal elfogadod Hóbagoly állítását, miszerint a szolgálatok adatai bizonyítják OV sikertelen beszervezését.

Egyébként, sem az ügynököket és az ügynöktartókat nem zárnám ki a közéletből és amúgy egyikük sem szimpi.

Viszont megadnám mindkét csoportnak a lehetőséget, hogy tisztázzák mit csináltak és miért. (Az utóbbi csoportnak egyébként ez a lehetősége megvan, így lehet például a III/III jelentések egyik fő fogyasztójakét Pozsgai Imre még ma is az, aki, vagy akár a másik elvtársa, aki meg ma rendészeti államtitkár.)

A jelenlegi helyzettel az a probléma, (de el sem hiszem, hogy nem érted), hogy a piszkos módszerekkel szerzett adatokkal, akár ebben a pillanatban (20+ évvel a rendszerváltás után) is visszaélnek/visszaélhetnek és nem a néhány százalékos törpepártok, hanem a jórészt teljhatalommal rendelkező hatalmasok és bárkivel érted, bárkivel szemben (lásd pl. Antall vs. Csurka).
És ezt törvényi szabályozással nem lehet meggátolni, mert arra a mindenkoriak magasról tojnak. Ezt csak a nyilvánosság tudja biztosítani, mert elveszi az ügynökakták zsarolási potenciálját.
isolde Bah 2015.02.22 21:42:51
De most komolyan, ez tényleg ennyire szokatlan / patológiás, hogy egy házasságban a két félnek saját pénze is van? Az egyetlen elfogadható verzió a mindenünk közös, persze drágám, használd nyugodtan a tusfürdőmet? Ha nem közös a bankszámlánk, akkor az nem is igazi kapcsolat?…..
Mielőtt szeptemberben elkezdtem magánrendelni, csoportokat tartani, szupervízióra járni, és heti kettő-négy cikket írni különböző helyekre, a férjem felvetette, hogy nem lesz-e ez sok. Mármint túl sok elfoglaltság. Akkor még úgy volt, hogy a Lány heti két napot fog bölcsibe…..
     1.   Elhatároztam, hogy írok egy posztot azzal a címmel, hogy: " Az értelmiség esete a véges egyszerű csoportok klasszifikációjával".  Tetszik ez a cím. Elsőre nincs semmi értelme, de éppen ez benne a feladat.    2.    A véges csoportokra úgy gondoljon a…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
teevee 2014.11.12 00:24:35
@jotunder: Ez a kommunistaemberezés, ez honnan jött? Lemaradtam volna arról, amikor vakapád elsütötte az Auróra ágyúit? De kár.

Pedig csak megpróbálta elmondani, hogy ... á, mindegy. Annyira mindegy.

Igen. Falus béna volt. De ő volt az, aki itt és most vállalta.
Aztán persze jól kiröhögte a felelősség nélküli mindenki, aki elüldögél a foteljában és várja, hogy a kegyeiért versengjenek a jobbnáljobbak.
Aztán boci szemmel csodálkozik, ha egyszer csak a csizma sarka alatt találja magát. De legalább addig jól kiröhögte magát.

Hiába na, a gúnyolódás az elit ópiuma. Van akinél függőséget okoz.