Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hiddendragon

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bőven van benne hely az istállónakAz Airbus nekilátott az A380-as összeszerelésének, ezúttal viszont nem az Emirates, vagy a Lufthansa, hanem Alwaleed bin Talal megrendelésére. Jól tippelünk, ha arra gondolunk, hogy a szaúdi hercegnek esze ágában sincs beszállni a légiközlekedési…..
hiddendragon 2012.04.14 07:00:38
@Doktor Kotász: Ott a pont! Holgypilota hozzaszolasa eleg vicces annak tukreben, hogy repulessel kapcsolatos blogot ir ;)
hiddendragon 2012.04.14 13:45:37
@Theodoro: :))
hiddendragon 2012.04.15 08:19:55
@Hölgypilota: vicces = inkompetens. Altalaban viccesnek szoktak tartani azt amikor valaki olyan dologrol ertekezik amihez nem ert. En sem ertek a repuleshez de nem is kezdek el rola blogot irni. Hozza kell tegyem, hogy ezesetben az elso kommented cafolasahoz eleg ha valaki csak egy kicsit figyelt altalanosban a fizika oran nem kell hozza pilotanak lenni.
Pénzkérdés A nagy BKV teszt 2012.03.11 22:54:00
Annyiféle ötlet felmerült kik és hogyan segítsék kimenteni a BKV-t az ismételt eladósodás karmai közül, hogy bennünk is megfogalmazódott egy javaslat a bevételi oldal átvilágítására. A terv nagyon egyszerű - egy hét, amikor mindenki csak díjfizetéssel használhatja a BKV…..
A Lufthansa 526 személyes Airbus A380-as repülőgépén 999 euróba, azaz kb. 290 ezer forintba került az Alpok feletti másfél órás sétarepülés, már ha első osztályon kívánta ezt valaki megtenni. Ostobán azt gondoltuk, hogy ezt csak egy vérbeli burzsuj perkálja ki, hogy elvigye a…..
Szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy a "mindent Kínában gyártunk, nincs már európai ipar" c. városi legenda eléggé ellentmond annak a ténynek, hogy az európai ipari termelés tavaly több, mint a háromszorosa volt a kínainak. (És ez csak az EU, nincs benne a norvég…..
hiddendragon 2009.06.07 08:20:11
@Bockó: Ebben igazad van. De az o szempontjukbol pont az lenne a lenyeg, hogy ok allitsak elo az uj technologiakat. Egyszer olvastam egy cikket az FT-ben vagy a Newsweekben, hogy adott orszagokban mennyit forditanak kutatasfejlesztesre es mennyi uj innovacio szuletik. Nos Kina elenjar a raforditott penzben de az eredmeny nagyon gyenge a nemzetkozi mezonyben. A penzek elosztasi rendszere a korrupcio miatt nagyon rossz. Talan te is ismered a hirhedt tortenetet a kinai chiprol ami egy sima AMD volt csak a prof aki megalkotta leszedte rola az AMD feliratot.
hiddendragon 2009.06.07 08:26:50
@bajaj: Teljesen igazad van amit irsz a kinai emberek munkahoz elethez valo hozzaallasaban. Nekem is tetszik, hogy itt senki sem sirankozik es mindenki felelosnek erzi magat pl. az egeszsege megorzeseben. Ugyanakkor a rendszernek nem erdeke, hogy az iskolak gondolkodni kepes embereket neveljenek. Tobb eve vagyok itt es nagyon elszomorito, hogy az emberek mennyire keptlenek barmit is logikusan ertelmezni vagy egy problemat megoldani. Ha jartal mar Kinaban vagy dolgoztal itt biztos ismered azt a fejvakaros hulye nezest amit meg egy tanult ember is kepes produkalni egy problema lattan.
hiddendragon 2009.06.07 09:03:50
@futureboy: "az ismert világtörténelem 90%-ában Kína mindig is a legfejlettebb, és leg-innovatívabb birodalmak között volt. Gondoljunk a legtipikusabb példákra: iránytű, porcelán, puskapor stb. 9000 évvel ezelőtt már profi sörfőzők voltak. 500 évvel ezelőtt olyan óceánjáró flottájuk volt, aminek hajói 10x akkorák voltak, mint Kolumbusz "csónakjai". aztán az elmúlt 200 év valahogy nem az ő sikersztorijuk volt"
Azt, hogy milyen nagyok voltak regen ok is tudjak es pont ebbe a csapdaba setalnak bele per pillanat. Azt hiszik, allitjak magukrol hogy most megint az o evszazaduk jon .De ezt nem mondani kene hanem tenni kene erte valamit! A dicso multbol nem lehet megelni. Mi az amivel most ki lehetne torni? Pl. kornyezetbarat technologiak fejlesztese. Meg lenne hozza az eros kez, lehetne allamilag tamogatni. Elo lehetne irni, hogy kotelezo stb. Nekik is elonyuk szarmazna belole es vezetove valhatnanak egy olyan iparagban ami kulcsfontossagu a XXI. szazadban.
Egyenlore azonban sokkal inkabb el vannak foglalva a kornyezetuk pusztitasaval. Persze ebben a kepmutato nyugatnak is szerepe van. Sok dolgot azert nem gyartanak ott mert tul magas lenne a koltsege kiepiteni az eloirt technologiai hatteret. Itt olyan aprosagokra nem adnak, hogy egy folyo az egyik nap piros a masik nap meg zold. Na jo akadnak kivetelek, pont most csuktak le egy cegvezetot ezert de ez csak a jeghegy csucsa lehet.
Amugy nem sok olyan nagy jelentosegu dolgot tudnal nekem mutatni amivel ez az orszag elorukkolt az elmult 100 evben.

amúgy lehet szidni a kínaiak által előállított minőséget, de, hogy például metróépítésben nálunk, magyaroknál fényévekkel vannak előrébb, az is biztos. 2 új metróvonal Pekingben: 1 év.

En nem szidom a kinai termekeket ;) Nalunk meg nem nehez jobbnak lenni. Guangdongban vagyok es amerre jarok mindenhol vasutat epitenek hihetetlen tempoban!
Autózás a városban Olyan, mint a moziban Forog a film, nem unatkozunk... (Korda György - Autózás a városban) Ma olyat kaptok, hogy nyulat fogtok. Szióka fantázianevű kedves olvasónk ugyanis összeállított számunkra egy kiskáténak is beillő fogalmazást a négykerekűek…..
Dél-Korea a világ egyik vezető gazdasági hatalma. Szöul húszmilliós város, igazi metropolisz. A koreaiak találták fel a padlófűtést, de Viki szerint, aki angoltanár Szöulban, minden mást koppintanak valakiről, isznak, mint a gödény, és tahók. Vigyázat, negatív tapasztalatok…..
hiddendragon 2009.03.19 12:40:07
@csikósgabor: a HTC taiwani ;))