Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jimbobá

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íme egy párperces részlet a vasárnapi adásból. A felvételen könyörtelen biztonsági őrök csapnak le rám és Fitti kollégára. Jó szórakozást!..
Jimbobá 2009.05.18 10:03:53
Kedves Pimasz Úr! Nagyon jó a műsor, ez a biztonsági őrös zárójelenet tapsot érdemel. A haverod is nagyon jól nyomta! (20-as bicepsz :D)

@mklsuser: Nem! Csak MEGKÉRHETnek arra, hogy mutasd be a csomagodat! Nem vihetnek (hívhatnak) hátra, nem vetkőztethetnek.
Idézet a vagyonvédelmi törvényből:

28. §

(1) A vagyonőrzési feladatot ellátó személy a csomag tartalmának, jármű és szállítmány bemutatására a szerződésből fakadó kötelezettségei érvényesítése céljából, a tervezett intézkedése okának és céljának közlése mellett akkor HÍVHAT FEL, ha
a) megalapozottan feltehető, hogy az érintett bűncselekményből vagy szabálysértésből származó olyan dolgot tart magánál, amelynek őrzése a vagyonőrnek szerződésből fakadó kötelezettsége;
b) e dolgot a felszólítás ellenére sem adja át; és
c) az intézkedés a jogsértő cselekmény megelőzése, megszakítása érdekében szükséges.
Jimbobá 2009.05.24 16:08:56
@NightHun:

Szia!

Akkor kétszeresen is egyetértünk:

- jól látod, én is írtam, megKÉRHET...de nem követelhet, vetkőztethet, turkálhat, tapizhat, stb.

- és igen, az éremnek van egy másik oldala, a lopások miatt. Teljesen igazad van, ha tehetném, törvényt alkotnék arról, hogy lopásért kartörés járjon ott helyben...

De az nem pálya, hogy valaki ránézésre, istent játszva azt pakoltat ki, akit akar. Félre a jogszabályokkal, elő a józan észt, vásárlói szemszögből: hogy jön ő ahhoz, hogy nem hatósági személy létére, feltartson, a csomagok kinyitására kényszerítsen, stb? Ezzel az erővel akár Pimaszúr és Fitti hívhattak volna rendőrt, mert ők úgy látták, hogy a biztonsági őr egy órával korábban füvet árult a westend előtt gyerekeknek. Mert ők úgy látták. Érted?

És hogy képzeli, hogy gatyára vetkőztetésre kér. Vagyis kényszerít, mivel addig nem enged el. Mellesleg ez már eleve a személyes szabadság korlátozása, bűncselekmény.

Testvéremet 13 éves korában 2 haverjával együtt gatyára vetkőztettették a Hervisben, a nagy semmiért. Másnap megkérdeztük a főnököt, hogy mit szólna ahhoz, ha molesztálásért feljelentenénk őket, mert ők hárman állítják, hogy letapizták őket az őrök?

Tudom, hogy a biztonsági őröket hajtják, hogy ne legyen lopás, de a semmire molesztálás az kiakasztó. Persze, ha sípol a gép, vagy lóg ki a hifi a táskából az teljesen más tészta, de én nem is erről beszélek.

Ha kulturáltan megkérnek bemutatom a táskám, ha bunkón akkor nem. Hátramenni sosem mennék.

Persze az éremnek van másik oldala, én ezt értem és elfogadom, ez most csak az ártatlan vásárlói oldal volt.

Üdv!

Várom az esti szemetes adást!
addict Időutazás a Sugárba' 2009.04.09 15:00:00
Nézem ezt az óriásplakátot, és nem értem az istennek se. Van egy áruház, amiről mindenkinek a lepukkant 80-as évek jutnak az eszébe, és van egy új vezetés, ami mindent elkövet, hogy megváltoztassa az emberek fejében élő képet. Aztán egyszer csak derült égből…..