Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B.Lazlo

9 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar mainstream borkultúra napjainkban nem a kéknyelűről szól, értem miért és nem is vitatom, ám meg kell jegyezni, készülnek idehaza elfogadható ár-érték arányú borok például kéknyelűből (is). Ebből az ősi magyar szőlőfajtából készült ital került a kosárba, a tipikus ízjegyei mellett fontos…..
bestbuywines Hol vagy nyár? 2021.05.21 12:53:13
Tökös, rizses, csípős lecsóról álmodom, roppanós héjú, puhabelű fehér kenyérrel, diófa árnyékában, rubinvörös kadarkával a pohárban. A legjobbak szekszárd környékéről kerülnek elő, nem a tanninos mélységekért szeretjük ezt a fajtát, annál inkább hangsúlyos a jobb palackok esetében a fűszeresség és…..
bestbuywines Helló savak! 2021.05.14 15:34:53
Ritkán találkozni a 3000 HUF alatti árkategóriában tisztességesen megcsinált száraz furminttal. Szpoiler: ez az. Több kellemes itallal is előrukkolt már a pincészet, így bizakodó és egyúttal kellemesen pityókás hangulatban álltam neki a tegnap esti 3. tételnek. A palackot az auchanban lőttem, 2990…..
bestbuywines "Skíz oszt, nem oszt" 2021.05.07 13:15:37
Valahol a Nagy-Somló környékén derül ki mit is tud ez a szőlőfajta. Remekül dolgozik együtt a sav és az ásványos jelleg, ezt évről évre remek borokkal bizonyítják. A Tornai pincészet igen erős juhfark témában a hazai palettán, tettek már az asztalra nagyon szép évjáratokat  (Tornai Friss Juhfark…..
bestbuywines A korzikai szépség 2021.04.30 16:01:28
Noha a korzikai borokról nem tudunk túl sokat, a francia fennhatóság alatt álló, borrégió-felosztás szempontjából Provance-hoz tartozó, egyébként Provance és Toszkána között elhelyezkedő szigeten készítenek remek borokat.    Île de Beauté IGP (védett földrajzi jelzés) alatt futnak a helyi borok,…..
Európa nagy múlttal rendelkező borvidékein készülnek igen kifinomult rozéborok, a hazaiaktól eltérő stílusokban, melyek akár több év érlelést/tárolást is bírnak (sőt). Na, de mit várhatunk a hazai rozéktól ott, ahol a fogyasztók szemében a rozé egyfajta kivert kutya, a borkészítés kvázi…..
bestbuywines A pontozás 2021.04.29 13:12:02
Sok hazai a borbloghoz hasonlóan mi is a 10 pontos rendszert alkalmazzuk a borok értékeléséhez. 1-2 pont: Emberi fogyasztásra nem ajánlott. 3 pont: Egyszerű asztali borok. Átlagos, nem kiugró borok, borhiba nélkül. 4 pont: Fajtajelleges, esetlegesen terület jegyeket magukon viselő tételek.…..
bestbuywines Let's go! 2021.03.28 18:25:54
Gyakorlott borivóként megpróbáljuk a legjobbat meríteni a hazai (ritkábban a külföldi) üzletek polcairól. Igyekszünk objektíven értékelni minden tételt, de mi is emberek vagyunk, szeretnénk is azok maradni, ezért ha nem értesz egyet, személyünk és szakmai érdemeink tiszteletben tartása mellett,…..
A hamburger egy igazi, úgynevezett komfort fúd! Nekem abszolút kedvencem, és képes lennék minden nap megenni egyet. Sokáig csak a mirelit húspogácsát és a mekis hambucit ismertük, azonban pár évvel ezelőtt betört a piacra a kézműves hamburgerek új nemzedéke! Ha lehet valamiért hálát adni, akkor…..
Fél kg darált sertés húst, fél kg darált csirke mellet, egy fél tk.kiőrlésű áztatott zsemlét, egy kis reszelt krumplit, egy fej dinsztelt vörös- és két gerezd fokhagymát, sót, borst, egy mk.őrölt paprikát és egy tojást jól összekevertem, majd lapos pogácsákat formálva, sütőpapírral bélelt tepsibe…..
Szabadtűzön Hello! 2019.03.04 10:44:16
Hagyományos és újhullámos ételek, sütéseink, receptek, tecnológiák egyenesen a hátsó udvarból és a természetből. Tarts velünk egy utazásra a fatüzeléssel készült ételek világába! Bon voyage!  ..
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
Sajnos pont nem derül ki a levélből, merre található ez a Baumax, de biztos a vasárnapi légnyomás tehetett arról, hogy a 18:00-ra kiírt záráskor már dolgozó nem volt az áruház területén, bár 10 perccel korábban még beengedték naiv ügyfelet: Tőlünk légvonalban 1,5 km-re…..
Március 28 szombaton a villamos felé sétálva ismét konstatáltam, hogy a szombati munkanapok eredeti funkciójukat – a hosszú hétvégék miatti termeléskiesés kompenzálása – nem érik el. Az Üllői út egy laza szabad szombat délelőtt állapotát mutatta. Azt szokták…..
 A gazdasági válság és annak hatásai nagyon sok embert érintenek szerte a világban…Magyarországon elsősorban a devizahitellel rendelkezőket izgatja ez a téma…A médiának hála egyik napról a másikra mindenki gazdasági szakértő lett, mindenki a válsággal…..
Nyomjad Ügyfélszolga, baszki!Én egy lakótelep kellős közepén található körforgalom + 4 zebra mellett lakok. Az erkélyről fogom filmezni a1) balra indexelőket2) körforgalomban tolatókat3) zebránál gyalogossal előzékenykedőketés menni fog a sok névtelen feljelentés.Bazmeg, nem…..
Árpi barátunk egy igen érdekes véleményt fogalmazott meg ismét ünnepeinkről: hm, érdekes, különösen a megfogalmazott véleménye az 1848-as forradalom okairól, következményeiről, szereplőiről, s mindezek értelmezéseiről. nos, hát a commentekben gyönyörködhetünk abban, h…..