Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petrasgabor

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az iPad 2-t kis körben bemutatták itthon, az Apple Angliából érkező embere azt mondta, hogy az új védőtokban több innováció van, mint néhány konkurens tabletben. Tény, hogy a Smart Cover nagyon könnyű, hajtogatható, és úgy lehet alakítani, hogy az iPadet laptoptól…..
Már három beadvány is érkezett a bíróságokhoz az Egyesült Államokban, amiben a vásárlók következményeket akarnak az antennaprobléma miatt (amit nekünk egyetlen egyszer sikerült reprodukálnunk a teszt során, azt továbbra sem tudni, pontosan hány olyan panaszos van, aki nem tud…..
petrasgabor 2010.07.02 13:01:04
@Naranek001: A Világért sem szeretném újra elkezdeni a megszokott vitát arról, hogy van e probléma vagy nincs, ezért ebbe nem mennék bele. Ettől függetlenül Te nem tartod furcsának, hogy egy vállalat megpróbálja meghatározni, hogy hogyan fogjál egy telefont? Az sem érdekel ha eddig is úgy fogtad, itt most az elvről van szó! Mintha azt mondaná a Faber-Castell, hogy a töltőceruzái csak 38,4°-ban tartva képesek vonalat húzni......
Nonszensz!!
Szerinted ez teljesen rendben van így? Mondom mégegyszer, lényegtelen, hogy ez egy valós tervezési hiba vagy egy felfújt ostobaság. És Te ezt még véded?? A végén még az is kiderül, hogy ergonómiailag helyesebb "másképp" tartani, így 7,2%-kal csökken az ínhüvelygyulladás kialakulásásnak valószínűsége....áááh......
Másrészről megkérdezném pusztán kíváncsiságból, Te hogyan tartod a telefonodat pl. internetezés, vagy sms írás közben, neadj' Isten álló orientációval, neadj' Isten egy kézzel? Gondolom nem érinted meg közben az alsó részét....
petrasgabor 2010.07.02 14:55:45
@norbi2k: Én annak vettem. :) /Amúgy jogos./ Hangsúlyoznám, hogy nem a %-ok és a darabszámok miatt írtam. Nem az a bosszantó, hogy hibás vagy nem, hiszen hiba mindenhol előfordulhat. (talán jogosan lenne elvárható mondjuk, hogy az árral fordított arányban változzon a meghibásodás, de most ez mindegy)
A stílus és a problémakezelés a méltatlan véleményem szerint. (akkor is ha mindig ilyen volt..) Plusz az, hogy sokakat még akkor sem zavarna ha a sajátjukkal lenne gond.

@Handras: Csak Naranek001 kéztartása iránt érdeklődtem, aki szerint mondjuk Te természetellenesen fogod az iPhone-od, mert hozzáérsz alul is. :)
A kérdésem szempontjából tökéletes lényegtelen, hogy kinek hogyan működik a telefonja. Örülök, hogy a Tiéd jól. /Ő valószínűleg nem i4-et használ./

@landilevente: Nem. Cseppet sem. Sőt...

Mert mondjuk a Rotring ceruzáinak miden vonala szép lesz, és nem szab ehhez feltételeket!

A hasonlattal pont azt próbáltam érzékeltetni, hogy egy ilyen kikötés mennyire nevetséges. (a kiegészítéseddel méginkább:) Mégis jó volt az a hasonlat. /Egyéb iránt, ha nincs hiba, akkor miért reagált?/)

Gondoltam, hogy Téged az ilyen ceruza sem zavarna igazán, sőt, ha pl. szaggatott vonalat szeretnél húzni, akkor kifejezetten előnyös!......beszarok....
A Te változatodra pedig az a válasz, hogy ebben az esetben gyártsanak porszívót!
petrasgabor 2010.07.02 14:58:43
@petrasgabor: A fordított arányt persze csak a növekvő árak esetére értettem. :)
Ha emlékeztek még, egy éve volt szó a redmondiak saját üzletéről, amit annak ellenére szántak az Apple Store-ok vetélytársainak, hogy gyakorlatilag nem sok közös van bennük. Mégis, a korábban az Apple-nél dolgozó George Blankenshipet bízták meg a feladattal, aki úgy látta…..
petrasgabor 2010.06.13 18:29:40
@landilevente: Nem mindenkinek csak az ár számít, csak többeknek. Netre meg ofiszra tényleg nem fontos az amit felsoroltál.
Én személy szerint megértem az érveid, de akinek nincs x-százezer forintja egy számítógépre, az akkor sem vesz annyiért, ha arannyal van futtatva. /mondjuk a fehér macbook anyagminőségének van híre..:)/
Másrészről pedig nem mindenki csóró aki nem mac-et használ!!
petrasgabor 2010.06.13 20:54:53
@landilevente: Épp azért írtam a fenti két felhasználási kört, mert az emberek nagyrésze úgyis csak arra használja a számítógépet. Arra pedig pont nem kell erős gép, kis tömeg, jó kijelző stb. Naná, hogy mindenki a mac-hez megy először, mert szép! De átlagjúzer azért nem ad 3x-os árat, a belsejére pedig kakil.
Emil meg word megy a többbin is. Ennyi kb. elég. Tehát _nekik_ pont nem nyújt többet.
A topcase-törés pedig egy tragikomédia.
Én még csak nem is utaltam rá, hogy mindenki pénzes aki apple gépet használ, Te viszont arra igen, hogy az emberek csak az ára miatt nem választják a mac-et. Mindössze erre reagáltam.
A tettesek az iFixYouri csapat tagjai, akik egy nyomtatott áramkörök nélküli, cserealkatrészekből összerakott iPhone 4-est vetettek alá egy házi töréstesztnek. Abból indultak ki, hogy rendben van, az új üveg 30 százalékkal -szor ellenállóbb a műanyagnál a hagyományos…..
petrasgabor 2010.06.10 16:56:22
@lyken: @önkéntes jogkövető: @Don ZOZI:
Nem értem mire jó ez a kioktató stílus. Helyette inkább nézzetek utána mit jelent a kinetika és a kineMAtika fogalma!
Talán a legjobban lyken foglalta össze, és pont Ő buzdít ismétlésre...:)
A "kinetikus behatás" értelmetlen kifejezés. /erre Kono is utalt/. Az anyagok szerkezeti vislekedésére vonatkozó következtetéseket szerintem inkább hagyd a vegyészmérnökökre! A degradálódik szó pedig csökkenést jelent. /szóval jól sikerült mondat volt../
Ja, és légy erős! Az üveg egy nagy viszkozitású FOLYADÉK! :-o
És hogy a témához is szóljak, a gyári bemutató videókból látszik, hogy a hajlítást jól tűri a burkolat, tehát inkább a normálirányú igénybevételekkel lehet gond, magyarul ha az élére esik.
Esetleg ha a felület egy bizonyos pontjára koncentrálódik az erő. Mondjuk arccal egy kődarabra dobják. Talán ez történt itt is.
Mellesleg annyira nem meglepő szerintem, hogy ha földhözqrsz egy telefont, akkor az eltörik. Hmm ééérdekes...
Appleblog Vakut kaphat az iPhone 2010.01.09 15:05:00
A pletykák szerint a következő generációs iPhone-okba vaku is kerül, az Appleinsider értesülései szerint a cupertinói cég tekintélyes mennyiségű LED-es egységről kötött szerződést az utóbbi hónapokban. A nyáron bemutatásra kerülő új iPhone a hírek szerint Philips…..
petrasgabor 2010.01.09 21:00:34
Ha felvet valaki olykor egy-egy problémás kérdést iPhone vagy esetleg OSX téren, amit észzerű lenne meggondolni -akár gyártói oldalról is-, mindenki nekiesik, hogy ne jártassa a száját amíg nem használta kb. 15 évig. Nos, akiknek gondjaik vannak az újabb fajta telefonos vakukkal, azt javaslom próbáljanak ki egyet, és utána beszélgessünk róla. Ha esetleg egy használhatóbb gép is van alatta, akkor fog igazi értelmet nyerni, hogy az a folt, amit az iPhone elkap a külvilágból milyen minőséget képvisel, és talán valóban jobb lett volna ezt a funkciót kihagyni belőle -ahogy Beela is mondja. (bár neki az a döntő tényező, ha rossz a kamera. (?))
De ha valakinek így is elég, az egyáltalán nem baj.

Senki sem azt várja, hogy egy műterem nyíljon ki a telefon hátuljából...Ha valakit nem érdekel hogy elkapjon egy-két jobb pillanatot, nem hozza lázba a képalkotás, akkor mondja azt! Nem kötelező használni. De nehogy gond legyen már ha valami jobb...

@Beela:

Miért 5 MP? Nézz meg egy 2megapixeles képet egy méretesebb fullHD TV-n vagy monitoron és meglátod!

Az pedig, hogy kit érdekel a többi gyártó? Ha mondjuk az iPhone-ban lenne egy jobb kamera, talán már én is régen vettem volna egyet. Így meg nem azt vettem. Megint..
De várom továbbra is, hogy ezen a téren is mutassanak végre valamit, mert bár nagyon tetszik a készülék, az elvárásaimnak ez sajnos még mindig kevés. :(
Igen, tudom tömegigény stb...
 Végre elkészült yahya.hamid csodálatos munkája   Több béta kiadás után, nagy várakozás közebette éjjel töltötte fel az új widgetet. A widget alapja a HTC Sense UI felülete, a képek magukért beszélnek. Mutatja az aktuális időt, dátumot, nap nevét, az előre…..
petrasgabor 2009.12.24 22:33:33
@Muveszur: Köszi, ez gyors volt! :)
Úgy van beállítva a böngésző, hogy mindig kérdezzen, de a biztoság kedvéért ellenőriztem. Töröltem, és újra is telepítettem -nem egyszer-. Próbáltam úgy, hogy a widget beállításokban tiltottam nekik a netet. Próbáltam Offline módban is. De nem. Ott marad az a nyomorult Refresh ablak. Ááá.
De ami még szomorúbb, hogy a Ferraris játék is tanusítványhibát ír. Nem értem. Biztosan menniük kellene ezeknek nem hack-elt telefonon is?
Próbálkoztam ezzel a LevelTouch-al is, szintén hibaüzenet. :/
Lehet, hogy én vagyok béna... Azért mégis leszedtem a fájlt gépre, .dm-ből csináltam .sis-t, átküldtem a telefonra, ráklikk ééés....Sérült fájl.
Na mind1. Ez one. Azért köszi a választ!
Boldog Karácsonyt!
Az Admob októberi felmérése megerősíti azt, amit eddig is tudtunk: az Apple telefonja remekül használható netes eszközként. Maga Steve Jobs is úgy mutatta be annak idején, hogy az egy mobil, egy iPhone, és egy netes eszköz, pontosabban a Keynote ezen részén még három különböző…..
petrasgabor 2009.11.25 22:25:09
@straub bazsi: Hm.. Ez sajnálatos. Egy AMOLED kijelző és/vagy egy erősebb aksi nem ártana. Már csak egy használható fényképezőgép kellene bele pluszban, és nem sok alternatíva maradna..
Persze, nem azt mondom, hogy nem kerülök naponta konnektor közelébe, csak ha tényleg van egy erősebb nap, amikor fontos elérni az internetet (egyetem, vagy neadj'Isten munka kapcsán) és masszívan beszélgetni is kell (pl. ugyanezek miatt), akkor azért felettébb kínos, ha délután lemerül. Meg hát azért mégsem ehhez szokott az ember na. Azért köszönöm az infót!
A ChangeWave felmérése szerint az amerikai 3GS-vásárlók 99 százaléka elégedett a választásával, ezekből 82 százalék a "nagyon elégedett" mellé tett pipát. 38 százalékuk nyilatkozta azt, hogy a telefon jobb, mint várta.A telefonhoz köthető szolgáltatások…..
petrasgabor 2009.08.16 11:32:52
@Gyilkosdömper: Köszönjük, leülhetsz. Úgy látom eredményes volt a tábor. :)
A cimborád hallott már a Symbianról? Java-ról? Esetleg Te? Nem?
Volt értelme smartphone-t venni...
petrasgabor 2009.08.16 21:27:03
@Gyilkosdömper: Te írtad: "mindenki olyan készüléket vesz magának, amilyenre szüksége van."
Akkor miért nem olyat vett?
Amúgy ha már véletlenül okostelefon lett, a problémája pár kattintással megoldható.
Csak annyira abszurd volt, hogy ezt tényleg beírtad negatívumként, vagy érdekességként vagy nem is tudom miért.
Tessék, ilyen az, amikor csak kicsit nyúlnak hozzá a jól kitalált dizájnhoz, mégis valami rettenetes születik. Higgyétek el, én próbáltam, szerettem volna valami körmönfont módon ízekre szedni ezt a készüléket, úgy, hogy közben látszólag dicsérem, de képtelen vagyok, az…..