Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Seduxen01

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Végjáték előtt 2009.03.20 06:30:00
Tisztújítás előtt áll az MSZP, ami azért lesz izgalmas, mert nincsenek a táblán tisztek. Gyurcsány Ferencnek a pártban nincs alternatívája. Ki lehet közületek méltó hozzám? – ezt a kérdést teszi fel nap mint nap a puszta létezésével. Ahogy jön-megy, okoskodik, magyaráz,…..
Seduxen01 2009.03.20 20:08:55
"Egyetlen reménye, hogy az ellenfélnek sincsenek tisztjei. Ott is csak egy király terelgeti parasztjait. Az ellenzék – drukkertől a szóvivőig – egyetlen személybe veti bizalmát, és abban reménykedik, hogy aki ennyire cuki, az biztosan tud kormányozni is; dacára annak a hegynyi beteges ostobaságnak, amit eddig konkrét kérdésekről összehordott."

Szerintem ez az a pár mondat, ami finoman szólva nem korrekt és kicsapja 1-2 embernél a biztit.
Nem véletlen máskülönben, hogy a nagyok, de még a kicsik is ék-alakban sorakoznak. Az elmúlt 20 évünk csak arra volt elég, hogy a baltát feltaláljuk. Tudniillik bárhogy ütögeted az élét, ha a többiek erősen tartják hátulról, azért még mindig lehet vele hasogatni, hát még ha ki is fenik útközben.
Akinek nem világos, a balta egy ék :))
Szóval nekünk még nincs Colt-unk és tuggyafene, lehet, hogy nem is nőttünk fel a hatlövetűhöz.
Egy csomó ilyen hasonlatot lehetne még találni, de ez még azért attól nem Egyatáboregyazászló, inkább - ha már gyenge fizikai tudásomat akarom villogtatni :) - az energiaminimumra törekvés elve lehet.
A kissé demagóg szövegekhez meg csak annyit: nem mindenki annyira magasröptű, széles látókörrel rendelkező ultramodern hipperszuper (befejeztem :) ) gondolkodó, mint itt sokan vagyunk (de nem elegen) és őket is meg kell szólítani, mert ők is döntési helyzetben vannak. Senki ne gondolja hogy mostan köpködök arra aki nem olyan bonyolult lélek. Egyébként nekem 2002-ben inkább tűnt úgy az MSZP-ről, hogy kissé mindha egészségtelen mértékben nyúltak volna a populizmus "bölcs kövéhez". Elképzelhetőnek tartom, hogy a srácok a FIDESZ-ben osztottak-szaroztak és rájöttek, az egyszerű ember is ember, igenis kell érzelmi alapon IS érvelni, szónokolgatni.
Az elkövetkezendő kampánytól pedig igenis joggal kell elvárni (bár nem sok realitása van egyelőre) hogy végre korrekt legyen. Ha már a Fletó kihúzza még egy évig, legyen annyi betyárbecsület benne, hogy ha már át kell passzolni a szarostalyiga szarvait valakinek, azt ne lehetetlenítse el, de még meg se próbálja, mert arra mégjobban rászívunk. Ugyanezt természetesen elvárom a Vityától is, hogy ha nem
b@sztattyák, maradjon ő is nyugton. Na ez, és ebben igazat adok Árpinak, a legkevésbé valószínű forgatókönyv, de én akkor is KÖVETELEM, legalább ennyit, mindannyiunk méltósága(már ami maradt) érdekében.
w Túl a csúcson 2009.03.14 06:00:00
Sokan ábrándoznak manapság kétharmados, négyötödös, kilenctizedes Fidesz-győzelemtől, vagy éppen rettegnek tőle. A kutatások erre okot adnak, mindenféle megkérdezésben magasan vezet a Fidesz, az MSZP pedig a rendszerváltáshoz mérhető pofon előtt áll. De ezek mindig…..
Seduxen01 2009.03.18 23:43:18
Sziasztok!

Új vagyok itt, úgyhogy még nem sikerült minden hozzászólást elolvasnom, ha valaki már kimondta a gondolataim, akkor bocsesz az ismétlésért, nem szándékosan plagizáltam :)
Nagyon sok mindent nem értek, és lehet nem is fogok. Azt viszont látom, hogy sok ember tartja nagy hibának az uniformizálást, ez persze érthető, az egyéniség korában. Érdekes, hogy ugyanezek az emberek mégis rendre beleesnek ebbe a hibába. Miért van az, hogy a sokak szerint habzószájú jobboldalt mindig a lehető legalsóbb rétegekről készült fotóalbum(ok) alapján igyekeznek beskatulyázni? Egyébiránt lehet, hogy már tényleg habzik a szánk, mert mostmár szeretnénk mi is kicsit jönni :) (igen, ezt a dumát valahonnan nyúltam)
Nem egy barátomtól hallom ugyanazt, amit itt is sokan pengetnek. Egyik kutya másik eb, a 19 és a 20 esete... Na, ha úgyis mindegy, akkor miért nem inkább a fidesz?
A másik mostanában sajnos jellemző hozzáállás: Tudod mit öreg, el sem megyek szavazni, úgyis átverés az egész, itt minket csak manipulálnak. Nem állítom, hogy ebben nincs ráció, de nagyon kíváncsi lennék, ha mondjuk nem is szabadna szavazni, akkor mi lenne? Szerintem a szabad választás egy elég szép vívmány ahhoz, hogy ezalatt a rövidke 20 év alatt meg lehessen unni.
Biztos sokan adnak majd a pofámra ezért, de: Képzeljétek el, hogy bicajoztok a földúton, van két nagy pocsolya, az egyikbe ugye bele kell menni. Ekkor az első kerék agyig elmerül, utána iszonyat pofáraesés. Aztán meg jön a csendes apátia és puffogás, hogy a másik is biztos, hogy ilyen mély lett volna. És lám, bele lehet magyarázni, hogy nem mi tehetünk róla, és bele lehet magyarázni azt is, hogy mi tehetünk róla. Szerintem ez rém fura.
Ez biztos sok "vérmagyar" vesszőparipája, de bár még fiatal voltam akkor és korántsem érdekelt ennyire a körülöttem lévő világ, mégsem emlékszem ekkora égbekiáltó disznóságokra, amik most, a szemünk láttára zajlanak. Nem állítom egy percig sem, hogy a diákság nem felelős, de azt azért lássuk be, hogy a tantestületet és a dirit veszik elő, ha egy egész osztály megbukik.
Minden szoci politikus emleget egy misztikus 2000-es számot. Egyrészt ez hasonlít a szálkához és a gerendához. Másrészt azóta talán eltelt annyi idő, hogy 2 év baklövéseit ki lehetett volna köszörülni, ha voltak, és biztos voltak.
Aztán megint mások valami misztikus harmadik "erőt" emlegetnek... Hej, ha lenne egy, de szívesen szavaznék inkább rá, hogy megmutassm a most regnáló tényezőknek (mindkettőnek). Ez például a teljes hülyeség kategória, mert gondoljatok bele; az itt felszólaló többség, mellesleg nagyon helyesen, a cikk szerzőjét is idevéve elutasítja a valamivel(valakikkel) szemben történő önmeghatározást. Ismét csak szerintem a "harmadik" is teljesen ez az eset, ráadásul nincs is.
Valaki berzenkedett a Nagy-Magyarország jelképpel. Igen, sokan ész nélkül- kisit korrektebben mondva anélkül, hogy belegondolnának, mit is jelképez- használják, mindennapjaink részévé teszik, sokan tán vissza is élnek vele. Ha megkérdeznék 100 ilyen arcot: te, öreg, ezt miért hordod vagy ragasztod a szélvédőre siralmas lenne az eredmény, hozzáteszem, a fidesz ideje alatt még siralmasabb lett volna. Részemről ez annak a szimbóluma, hogy nemzetünk kellő időben nem volt képes érvényesítenie érdekeit -mert, rossz emberekre bízta és lehet, nem is volt reális esélye - ezért akkora árat fizetett, mely majdnem egyedülálló a világtörténelemben. Erre igenis illik emlékezni. Illik szem előtt tartani, mert ez is az oly hőn áhított egység szükségességére figyelmeztet. Ne az érdekeljen, hogy más és hogy ő miért, és, hogy egyáltalában, milyen alapon? Az érdekeljen, hogy nektek mi ez a jelkép, szimbólum, paca... Figyelmeztet arra is, ahogy mi élünk, amit mondunk, vagy cselekszünk, kihat olyan emberek életére, akik - teccik, nem teccik - a véreink. Bár nem tudom, kinek nem tetszik. Hasonló a helyzet az egyéb nemzeti szimbólumainkkal is, és ha bárkinek az a kifogása, hogy miért rinyál itt még valaki is Trianonról, annak szíves figyelmébe ajánlom kevésbé nagyvonalú nemzetek véleményét saját tragédiájukról, pl: a japánok és a zsidók. Hogy megnyugtassak mindenkit nem akarom távolról sem összemosni, vagy hasonlítgatni az ő keserűségüket a mienkkel. Tény az, hogy vannak emberek, akiknek egyszerűen szükségük van arra, hogy kimondják a gondolataikat,és ebben a tekintetben itt senki nem különbözik :)
Hisztek amit akartok, nem agitálni szeretnék, de tényleg mondja meg az akit illet; hogy lehet, hogy még mindig van olyan akinek több a bizalma a jelen formációban, még ha más emberekkel is, mint a fideszben?
A választ sokan közületek meg is adták és ez a szimpátia (vagy a szimpla apátia). Innentől kezdve teljesen felesleges a logikáról száraz, matematikai értelemben beszélni.
Na befejeztem, megyek aludni. :)