Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ksi

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Balog Zoltán Emmi-miniszter a Mindennapos éneklésről szóló konferencián arról beszélt, nincs is annál szebb, amikor a fogantatás pillanatában a várandós édesanya "dúdol, énekel", és talán még a leendő édesapa is csatlakozik hozzá.” (Ön mit énekel, amikor fogantat?) Az istenfélő Balog Zoltán…..
A párt véletlenül a miniszterelnök-helyettes seggét küldte el nyilatkozni a Hírt TV-be, nagyon sajnálják a félreértést. „Szörnyen szégyelljük magunkat, amikor a Hír TV szólt, hogy szükségük van valakire, aki a KDNP-től beszél, egyből Zsoltira (Semjén, a szerk.)…..
ksi 2014.08.20 13:48:44
@maxval a bircaman: jaja, pl. azzal érvelve, hogy nulla haszna a HIV-terjedés megakadályozásában... ennyit a kat. egyház tudományszeretetéről...
ksi 2014.08.20 13:58:07
ksi 2014.08.20 14:08:30
@maxval a bircaman: Nézd, két lehetőség van: 1. a kat. egyh. elfogadja a tudomány állásponjtát, vagy 2. nem fogadja el a tudomány álláspontját. Ha tudni akarjuk, mi az ábra, azt kell megnézni, mi történik, ha a tudomány és a kat. egyház teológiai álláspontja ellentétben áll egymással: az egyház felülbírálja-e az addigi álláspontját (ekkor mondhatjuk, hogy elfogadja a tudomány állításait), vagy kitart saját, a tudomány által cáfolt állításai mellett (és nem tartja tiszteletben a tudományos eredményeket).
Az adatokat vizsgálva a kat. egyház esetében az van, hogy úgy 400 éves késéssel bírják követni a tudományt. Most még ott tartanak, hogy az óvszer alkalmatlan a HIV-fertőzés terjedésének megállítására, ami ellentétben áll a tudományos tényekkel. Jóindulatú értelmezésben ebben a konkrét esetben persze lehet, hogy csak annyi a probléma, hogy a vatikáni laborok csak 100 évnél régebbi, juhbélből készült termékeket vizsgáltak, amelyek valóban kevésbé biztonságosak. Ebben az esetben viszont a kísérletek megtervezésének módszereivel vannak kissé késésben...
Ki más vértezhetne fel minket jobban a jobboldali értelmiségivel szembeni verbálkaratéra, mint szerkeszőségünk szentfazeka, a keresztény-konzervatív-népnemzeti-turulszárnyakon-repkedő-csodaszarvas: Csicsó Ferenc.   Mielőtt belevágnék, szögezzük le gyorsan: valódi…..
ksi 2014.07.11 15:50:47
@VT Man: Ők a meglévő paksi atomerőmű engedélyének a meghosszabbítását készítették elő, nem új blokk/atomerőmű építését.
​Köszöntjük kedves nézőinket! A Corvinuson kezdjük a hetet, ahol Marx Károly szobra ellen tiltakoznak az ifjú kereszténydemokraták, egyetemi polgárok pedig a Marx Károly szobra ellen tiltakozó ifjú kereszténydemokraták tiltakozásáról fejtik ki véleményüket. A helyszínről…..
ksi 2014.01.23 18:18:06
A legjobb, amit ebben a témában olvastam: szekularisfigyelo.blog.hu/2014/01/22/javaslat_retvari_bencenek

A lényeg: az embereknek vannak pozitív és negatív tetteik, tulajdonságaik, ezért mind a bálványimádást, mind az ördögűzést el kellene felejtenie Rétvárinak, és árnyaltan elemezni a világ jelenségeit...
Az idei október 23. bővelkedett szürreális pillanatokban, a Békemenetre meztelen női provokátorokat vizionáló Bencsik Andrástól a tüntetés fáradalmait a McDonald'sban kipihenő nyugat-gyűlölő Jobbik-keménymagon át a Gyurcsány Ferenc által széttrollkodott Mesterházy-beszédig.…..
A 808-as csatlakozórol a Green Smoke leírásában írtam már a kitekintő sorozatban és a teszthez ajánlom azt is elolvasni:http://ecigiblog.blog.hu/2012/10/18/kitekinto_2_green_smokeA hétvégére kölcsönkaptam egy PCC-t, egy akkut és patronokat. Másik töltőt nem is kaptam, tehát csak…..
Amelia Earhart, a világhírű pilótanő, a Földet akarta körbe repülni, amikor 1937-ben eltűnt a Csendes-óceán felett. A TIGHAR-program – 75 évvel a tragédia után - egy lakatlan sziget közelében a víz mélyét kutatja át repülőgépe roncsait keresve. A Kiribati…..
ksi 2012.03.21 12:05:42
@nmy: Ahogy Saint-Exupery is. Pedig az még csak nem is ment ennyire messzire.
Mivel régóta vagyok nyelvvizsgabiztos, szeretnék néhány igen elterjedt tévhitet eloszlatni amelyekkel úton-útfélen találkozom. Az apropót az adta, hogy beol.hu-n ma megjelent,hogy ismét bíróság elé áll egy csaló, aki valaki más személyi igazolványával próbált "segíteni"…..
ksi 2012.03.14 10:41:32
@londonbulldog91: Azt hiszem, itthon sem elsősorban a pultos munkakörökhöz kérik a nyelvvizsgát (mondjuk, kivéve, ha a tulaj maga nem beszéli a nyelvet és nem tudja letesztelni).
ksi 2012.03.14 10:44:30
@Zabalint: Így van, az ember max. arról mesél, hogy az ő idejében hogy zajlott a dolog, vagy elmondja, hogy nem járt egyetemre, hanem... akármi.

A hallgatásra nem lehet pontot adni...
ksi 2012.03.14 11:32:20
Itt a KER, amely a nyelvi szitációk megoldásának képességét szintekhez köti: hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6s_Eur%C3%B3pai_Referenciakeret

B2-es szint (középfok): "Az anyanyelvi beszélővel természetes, könnyed és közvetlen kapcsolatteremtésre képes. Aktívan részt tud venni az ismert témákról folyó társalgásban, úgy, hogy közben érvelve kifejti a véleményét. Világosan és kellő részletességgel fejezi ki magát számos, az érdeklődési körébe tartozó témában. Ki tudja fejteni a véleményét valamely aktuális témáról úgy, hogy részletezi a különböző lehetőségek előnyeit és hátrányait."
Mátyássy Áron az egyik legtehetségesebb fiatal filmrendezőnk. Elsőfilmesként megnyerte a 40. Filmszemle fődíját, az Utolsó Idők c. alkotásával, de ő jegyzi az Átok című sorozatot is. Közéleti megszólalásai eleddig nem voltak, a Geréb Ágnes ügy kapcsán mégis úgy érezte,…..
(A szerző filozófus, újságíró.)  Egy demokratikus ország miniszterelnöke bejelentette, hogy egy kérdésben, sőt, bízvást mondhatjuk, egy Sorskérdésben népszavazást akar kiírni. Az EU vezető demokráciáinak vezetői hisztériás rohamot kaptak, a piac pedig fogta magát és…..
ksi 2011.11.04 11:57:22
Nagyjából osztom a posztoló véleményét.
A demokrácia egyrészt tud működni ilyenkor is (l. Svájc, ahol nagyobb költségvetési dolgokról kötelező népszavaztatni, és akkor is képesek voltak így működtetni az országot, amikor még szegények voltak).
A demokrácia lehet ugyan nagyon gáz, de az alternatívák még ennél is rosszabbak (mégis: 1848, 1956, 1989, valaki??).
Ami viszont ebben a konkrét ügyben még fontos: úgy nem fog tudni takarékossági programot végrehajtani a görög kormány, hogy a nép közben tüntet és sztrájkol (ahogy a görögök eddig tették). A népszavazás arra ad lehetőséget, hogy tisztázzuk: a szavazók vagy benne vannak a megmentésben, és akkor innentől keresztül lehet vinni a megszorításokat (és van értelme egy csomó pénzt beleölni), vagy a nép nemet mond az egész csomagra, és akkor viselnie kell a következményeket (pénzcsapok azonnal elzárása, magukra maradás). A népszavazással megelőzhető az a forgatókönyv, hogy ugyan belevágnak, de a tüntetések miatt sikertelen lesz a dolog (ami sok pénzbe kerülne, miközben semmit nem oldana meg).

Az a nép, amelynek tagjai nem képes konkrét kérdésekben (pl. vizitdíj, oktatási törvény, autópálya-építések, szennyvíz-csatorna építése, stb.) felelősen dönteni, többek között arra is alkalmatlan, hogy képviselőt válasszon - mert a jó képviselő mércéje bizony az, hogy a konkrét kérdésekben jól dönt-e, és ezt csak az a választó tudja megítélni, aki hajlandó a konkrét kérdést tanulmányozni.
 Nem csak Magyarországon szálltak rá a rendőrök a macskaszem nélküli járművekre, hanem az Egyesült Államokban is, ahol ez még a mienkénél is viccesebb eredményekhez vezetett. Nyolc amis vallású személyt tartóztattak le Kentucky államban, mivel nem voltak hajlandók prizmát…..
Nesze!szer Igyál okosba! 2011.08.25 17:08:00
  Mi erre vágytunk volna ma.  Helyette... volt város, rohangálás, hőguta. Folyadékból pedig mérhetetlen mennyiségű fogyott. Viszont ráleltünk egy óriási okosságra. (A cím az egyik VV szereplő minap elhangzott mondatára utalt, aki ezt tudta nyilatkozni a…..
Egy nagyon hálás (vagy hálátlan?) témával szeretnék ma foglalkozni, méghozzá a különböző főiskolai és egyetemi szakok szükségességéről, illetve szükségtelenségéről. Már előre félek attól, hogy milyen háború lesz a kommentek között ahol a virtuális bitófán én…..
ksi 2011.09.12 14:01:49
Felvételi: Eredetileg az volt az elgondolás, hogy a felsőoktatásba való bekerüléshez emelt szintű érettségi kell (magyarán az volt a kétszintű érettségi lényege, hogy az emelt szintű egyben a felvételi, míg a szakközepekben középszintűt íratnak, kivéve azt az elszánt gyereket, aki szakkézépből ment volna a felsőoktatásba). Ezt az elgondolást a rektorok (!) torpedózták meg, mert attól tartottak, kevés lesz a diák (és mivel fejkvótás finanszírozás van, ezzel a pénz is). Azóta a rektorok rájöttek, hogy ebben a kérdésben speciel magyar bálintnak volt igaza, és ők is emelt szintűt követelnének...
A felsőoktatás feldúsításának (1990 körül) az is funkciója volt, hogy kivonjon fiatalokat a munkaerőpiacról, és azért emelték elsősorban a bölcsészetek és a jog keretszámát, mert ezek a képzések olcsóbbak, mint az egészségügyi és mérnöki képzések (egyébként ugyanezért vezették be a gyest 1970 körül, amint a pártjegyzőkönyvekből kiderül).
Mérnöki képzés: a műegyetemen felzárkóztató kurzust hirdetnek fizikából és matekből.
Filozófia (és egyéb bölcsészetek): ezek normális esetben nem vattatárgyak, hanem a gondolkodást tanítják (vö. a franciákat idéző hozzászóló), természettudósoknak pedig jobb esetben ismeretelméletet is, hogy értsék is, mi az a tudomány, és nem reflektálatlanul műveljék.
Filozófiára és bölcsészkészségekre (akár formális tárgyként, akár implicit módon tanítják) csak akkor nincs szükség, ahol gondolkodó és kritikusan elemző polgárok helyett zombi alattvalókra van szükség (bocs a sarkításért).
A Magyar Hírlap szerint az új Alkotmány tervezetének véglegezése során „felmerült, hogy az 1949 (vagy 1944) és 1990 között született jogszabályokra közjogi érvénytelenséget mondjanak ki”. Vettük a bátorságot, hogy elgondolkozzunk a sajtóban tesztelt javaslaton.Nem…..
„A siófoki háromnapos Fidesz-KDNP frakcióülésen Szájer József kezdeményezésére ismét elővették a gyerekek után járó plusz szavazat ügyét.” Még fogalmunk sincs, mi és hogyan kerülhetne bele – ha egyáltalán, és nem csak megint egy újabb gumicsont, amin elrágódhatunk,…..
ksi 2011.02.12 20:06:16
@gpetersz: Az a sok gyerektelen fizeti a gyerekeid eü.ellátását, iskoláztatását, családi pótlékát, a BKV-bérletük kedvezményét, az anyjuk gyesét, és ők dolgoznak helyettetek, amíg ti a gyerekeitekkel betegszabadságon vagytok. A ti gyerekeitek öröklik meg a gyermektelen nagynénik és -bácsik vagyonát.
Mindezzel nincs is semmi baj, de a szolidaritás nem egyirányú.

Ami a nyugdíjat illeti, megjegyezném, hogy a hárompilléres nyugdíjrendszer épp a ti gyerekeitek tehermentesítésére lett kitalálva - és ha a szülőknek csepp felelősségérzetük lenne a gyerekeik jövője iránt, ők tiltakoztak volna a leghangosabban a 2. pillér megszüntetése ellen.
Már megint BKV, már megint a metró sötét mélye, ahol kizárt, hogy bármi örömteli történjen az emberrel, általában. Névtelen levélírónk is "szokásosnak" nevezi a vele történteket, ami azt jelenti, hogy számára a tömegközlekedés igazi csendes háború. Legutóbb a…..
„Időpontot telefonon viszont csak sokára tudnak adni. Van, ahol akár hónapokat kell várni. Pedig a nyár közepe az útlevéligénylésben is csúcsszezon.„ (RTL Klub, Idiótahíradó) Most akkor vagy én jöttem másik bolygóról, vagy ez most itt egy másik bolygó. Az…..
Vasárnap este 20:45, valamelyik szomszéd házból női sikítás.- Ne csináld, te barom! Eltöröd a karomat!! Hagyd abba!Férfihang kontráz, de azt nem érteni. Aztán már a nőt sem, sikít, üvölt, majd elhallgat.Mit kell ilyenkor csinálni? Menjek le járőrözni és fülelni, hátha be…..
Agyvihar Az életerő átadása 2010.04.12 21:15:00
Nemrég Jared Diamond kapcsán (ajánlott olvasnivaló tőle) új-guineai törzsekről olvastam, és kattintgatás közben eljutottam az etoro törzshöz is. Halványan rémlett, hogy már hallottam egyszer az általuk űzött praktikákról, de a konkrétumok így is megleptek kissé. Ez a törzs…..
Praxis este hétig várattak 2010.04.05 13:38:00
Tisztelt Praxis!Sajnos nekem is van rossz tapasztalatom az egészségüggyel kapcsolatban. Tinédzser koromban volt egy balesetem, melyből adódóan kialakult egy cisztám. Mint bármely valamit magára adó nő, én is magánrendelőbe jártam nőgyógyászati szűrésekre- gondolván, hogy ott…..
ksi 2010.04.06 09:00:28
@macskamenta: Na itt a pont, és orvosilag is gáz egész nap étlen-szomjan otthagyni valakit. Akinek olyan a szervezete, az tényleg rosszul lesz ettől (egy migrénes pl. simán összehanyta volna a helyiséget).
Ha nem tudják kiszámítani, mikor kerül rá a sor, infúziót kellett volna adniuk.
Persze az is megoldás, hogy altatás helyett hagyjuk a beteget magától elájulni...
A magyar büntetőügyek nem a bíróság előtt dőlnek el, hanem már a nyomozás során. Ez pedig a rendőrök és az ügyészek felségterülete. (Fotó: blikk.hu) Hétfő óta biztos: rendőri erőszak esetén normális ember nem tesz feljelentést Magyarországon, hiszen semmi értelme. A…..