Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mt.

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint bizonyára mindannyian hallottatok (sic!) már róla, az iWiW új, redizájnolt felületei a hét közepén élesedtek. Azt hiszem, nem lenne fair huszonötödszörre is túlságosan mélyen összehasonlítgatni az iWiW-et a Facebookkal. (Már ugye egyre kevésbé érdemes...) Aki belép ma az…..
mt. 2010.12.20 14:41:20
@Q: honnan tudod, hogy nem kvaziingyen adjak? honnan tudod, hogy mennyiert adjak? honnan tudod, hogy meg nem pluszos igy is a dolog? attol meg, hogy penzt kell(ene) erte adni, nem biztos, hogy rossz, sot. a fb inkabb felvett csilliard developpat, az is egy jarhato ut, meg az is, hogy hasznalunk jol mukodo eszkozoket penzert. (van ma itthon olyan nagy forgalmu szajt, ami ingyen kapott os-t, db szerver licencet meg minden szirszart egy masik, konkurrens cegtol.)

masreszrol meg, ahogy en tudom, nem csak rac van a szajt alatt (ha egyaltalan van meg rac ott), hasznalnak specialis helyeken mysqlt is, sot, eleg sok mindenbe belenyultak. (amugy racot abszolut nem csak "nasa" feladatoknal hasznalnak.)

a horizontalis-vertikalis skalazast abszolut kevered; ha nem, akkor is ossze-vissza beszelsz rola.

azt kene meg meglatnod, hogy az iwiw nem fb es nem google meretu szajt, klasszikus eszkozokkel kezelheto meretu terhelese van. nyilvan okosan kell hasznalni dolgokat, de en, annak ellenere, hogy hazai viszonylatban azert eleg forgalmas oldal, nem erzem azt, hogy olyan rettenetes trukkoket kellene alkalmazni, mint pl a fb hiphop php-cpp forditoja vagy a klasszikus rdbms-ek kidobasa. kicsit lehet, hogy tuningolni kellene a storage-on, meg berakni nehany cache szervert, mittomen, de az infrastruktura alapvetoen nem rossz am. a forgalom/szerverszam vagy felhasznalo/szerverszam aranya szerintem meg mindig jobb az iwiwnek, mint a facebooknak vagy a holland peldanak. (ezt 1-2 eve neztem, lehet, hogy azota valtozott, de ketlem, hogy sokat.)

a php-jsp reszhez meg annyit, hogy a virgonak van sajat webes keretrendszere, az meg erosen epit a javara, jsp-re, trivialis dontes tehat, hogy valamilyen szinten hasznaljak azt, es ne egy n+1., ganyolasra hajlamosito nyelvvel irjanak egy olyan frontendet, ami azert nem sokat valtozik.

valoszinuleg amugysem a jsp (nyelv/eszkoz) hibaja, hogy a wiw "lassu". hamarabb hiszem el, hogy szarok a javascript kodok, rossz strukturaban vannak az oldalak, lassan gyunnek a bitek a droton meg ilyenek.

szar/occo php koderek fele eddig se tudtak volna eljutni.

azt kene megerteni meg, hogy itthon az iwiw beveteleihez kepest valoszinuleg minden draga, a hardver is, a munkaero is, a facebooknak vagy a hollandoknak meg joval tobb penzt hoz a szajt, lehet venni negyezer szervert meg ketszaz php kodert.
8ker Drogtanya 2009.12.11 19:53:00
 A narkógettó konferencia bőven meghozta a hatását: a média elkezdett foglalkozni a kialakult helyzettel, és most már állami szinten is beszéltek róla. Hogy ez jó lesz-e, vagy segít-e valamit, nem tudom, de hátha. A kormány immár 10 éve működő Kábítószerügyi…..
mt. 2009.12.12 09:23:16
@Polemius: tamogatando az otlet, csak az a gond, hogyha nyilvanos drogintezmenyt hoznank letre egy ilyen helyen, akkor kene oda kontroll is, hogy az utcan azert ne szipuzzon meg mellekesben (mert sajnos tenne, tuti).
mt. 2009.12.12 09:25:39
@Polemius: ja, amugy volt kerites meg be volt deszkazva a romhaz ablaka, tudod meddig tartott ki? egy honapig, gondolom, elvittek tuzifanak. jaj, szegeny drogosok!
mt. 2009.12.12 09:37:34
@pistii: borton jellegu leszoktato intezmeny orvosokkal meg szakemberekkel, bar szerintem a racsos bortonben is jobbak lennenek a korulmenyeik (a higienes mindenkeppen), es a szervezetuk meg eldontene, hogy leszoknak egy-ket ev alatt, vagy inkabb meghalnak (bar ennel okosabb a kenyszerelvono). utana meg videken valami kolonian, ahol tudnak dolgozni is sajat magukert.

egy lecsuszott narkos (sajat maga valasztotta az utat, felelos a tetteiert, ugye) nemkivanatos eleme a klasszikus varosias tarsadalomnak.
vagy igen? tegye fel az a kezet, aki szereti, ha a lakasa ele szarnak az unatkozo drogosok, szivesen odakuldom a szomszedokat. videken talan egyszerubb boldogulni, nehanyezer embernek kell egy szep nagy terulet meg nehany kapa, vetomag, viz locsolni. aztan ha latszik, hogy kepes tenni is magaert valamit, akkor utana visszaengeedni.