Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jeva72

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint 4x31: Humansoft 2018.12.31 16:41:30
Az év utolsó Checkpointjában egy különleges magyar fejlesztőcéget tárgyaltunk ki. A Humansoft 24 éve alakult, még mindig létezik, és továbbra is játékfejlesztésből él - ritka teljesítmény ez a játékiparban. Aki annak idején játszott a Fatal Abysszal vagy még korábban a Super Riderrel, annak ismerős…..
Nem túlzok, ha hazánk egy, a számítástechnikán túlmutató kultúrkincseként írom le a korszakot, melyről a független filmes, Matusik Szilárd legújabb alkotása megemlékezik. A Vakondok sorozat negyedik, Végigjátszás alcímet viselő tagja nem csak, hogy méltó a szintén fontos, és izgalmas témákkal…..
jeva72 2017.05.03 15:38:25
Én kutyásként ugyan nehezen tudom elképzelni, hogy egy gazda kiábránduljon Fickóból, mert kiderül, hogy csak 2/3 rész vizsla, vagy utcára tegye Muffint, amikor a cuki kölyökwestie-ből szexi falusi vegyesvágott cseperedik, de gondolom, aki sok pénzt hajlandó adni egy kutyáért, miközben tele vannak a…..
jeva72 2016.08.25 19:28:00
Oké, mindig próbálok a jövőbe nézni, haladni a korral, nem leragadni divatjamúlt dolgoknál, stb-stb., de könyörgöm, a South Park is (részben) azért jó, mert gagyin néz ki: miért kellett ezt tenni SpongyaBobbal, Patrikkal, Tunyacsáppal, Rák urammal és a többiekkel?! (A kép…..
Na, melyik a legsikeresebb magyar fejlesztésű videojáték? Neeem, nem az Imperium Galactica. Nem is az Impossible Mission II. És nem is a Stormregion valamelyik második világháborús stratégiája. Hanem egy Sega Genesisre készült program, az Ecco the Dolphin. Az Eccót a Novotrade…..
2011.10.12. Megállapodás született Az ember tragédiája moziforgalmazásáról, így 2011. december 8-án bemutatásra kerül Jankovics Marcell 23 évig készült nagyszabású Madách Imre-adaptációja. A filmet a Mozinet Kft. forgalmazza.A Kossuth- és Balázs Béla-díjas Jankovics Marcell…..
jeva72 2011.10.13 17:06:03
@nikodémus: mi is a fals információ? nem értem miért fontos, h 2 verzió lesz és miként került most ide az avatar, de mind1. nem lesz probléma a 160 perccel, mert nem fog elmenni túl sok ember, de ez is mind1. inkább nézzél utána (google?) mennyi pénzt is kapott JM a film elkészítésére, vagy ha nem ő akkor a MA-RA Kft, ilyen-olyan módon mindenféle helyekről. geek vagyok, de a szarvasmarha nézhetetlen.
jeva72 2011.10.14 10:40:55
@nikodémus: nem tök min1 miről szól a cikk többi része? amúgy még lehet találni egy csomó cikket ami ezzel a kérdéssel foglalkozott és az MMKA döntései is nyilvánosak (meg a többi állami elosztóé is ahonnan szintén kapott). a cikk lehet, h bulvár, sértődős, marakodás, de ettől még nem lesz hamis, csak ennek is kicsit utána kellene járnod. a cikkben leírt összeg csak 1 része a kapott támogatásnak ami nem elenyésző, pláne ha figyelembe vesszük az MMKA szabályait is. a saját pénz beletevése meg szépen hangzik, és mivel elég nehezen utánajárható, azt nyilakozik amit akar.
Emlékszem, sok-sok évvel ezelőtt egy barátnőmmel vissza akartunk menni nosztalgiázni a Szigetre (lehet, hogy akkor még Diákszigetnek hívták?) néhány héttel a fesztivál után és egyszerűen nem találtuk meg a nagyszínpad helyét. Tökéletesen újragyepesítették a nagy rétet.…..
jeva72 2011.09.28 09:48:30
@nevetőharmadik: azok ott michelin csillagok ...
Xantus Barbara biztos benne, hogy akár már ősszel más csatornán folytatódhat a férje, Szurdi Miklós által rendezett új sorozat. Mint a színésznő az Új Ásznak elmondta, már több csatornától is megkeresték őket. Mint ismert, az RTL Klubnak nem volt elég a Casino első három…..
A magyar tévésorozat az olyan, amiben Csűrös Karola és Usztics Mátyás céglogókkal gazdagon díszített kezeslábasban beszélget arról, hogy milyen régen is volt a háromhatvanas kenyér. Aztán a lassú dialógus egy pontján mindketten a kamerába néznek, Usztics azt mondja, hogy kéne…..
jeva72 2011.02.16 11:19:52
A hosszú véleményes hétvége keretében most néhány rövidebb darab következik (bár ezek jellemzően önmagukban nem véleményesek). Kezdjük Balázs beküldésével:http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=76750&type=22&_v=Grisham_John_Egy_amerikai_ParmabanClevelandi…..
Sefi barátom sörözés közben anyázott nekem egy sort, hogy miért mentik meg a jelzáloghiteleseket. Mondtam neki, inkább írja meg ide, de hagyjon békén sörözni. Íme meglehetősen sarkos véleménye, melyet amolyan vitaindítóként illesztünk be. A reakciókat az otthonokosan@gmail.com…..
és sok vizet takarítasz meg. Íme: ..
jeva72 2010.07.02 13:11:57
Az origo arról számolt be, hogy Goda Krisztina  élőszereplős mesefilmet készít, méghozzá 3D-ben. A forgatókönyvet Divinyi Réka veti papírra Lezsák Levente Emerson és Tsa. mesekönyve alapján. A könyv megfilmesítésének az ötlete Vágási Emőke producer fejében született…..
Közel sem célunk a napi politikai eseményekre reflektálni, de nem mehetünk el szó nélkül a nagy médianyilvánosságot kapó Zuschlag-per mellett: a nyolcadrendű vádlott (vagy elítélt, a fene sem tudja, hogy kell az ilyet megfogalmazni az első fokú ítélet után) ugyanis nem…..
Már javában folynak a Verdák 2 munkálatai, Brad Lewis rendezi a Pixar nagysikerű animációs filmjének a folytatását. Azaz csak rendezte, ugyanis a cég nem volt elégedett Lewis munkájával, a Blue Sky Disney oldal úgy tudja, hogy leváltották posztjáról és helyére John Lasseter…..
Az Imagi International Holdings bejelentette, hogy bezárja animációs stúdióját, az Imagine Stuidiost. Ők szállították a TMNT-t, amely szolid anyagi sikernek örvendett és a folytatást is szóba hozták, az Astro Boy-jal azonban csúnyán befürödtek, a 65 millió dolláros költségei…..
  http://bit.ly/aDsr1f Egyre inkább úgy néz ki hogy sírni fogunk, mert megvalósul a Clark Ádám téren az utoljára nyilvánosságra került bénaság - pittyegte a Városképp bloggere a Nol linkjét, ugyanis eldőlt: ez a bal oldali képen látható épület fog megvalósulni…..
A Disney évekkel ezelőtt közölte, hogy a 2D, a hagyományos animációs filmek korszaka lejárt, épp itt az ideje, hogy arccal a 3D felé forduljanak. Ráadásul A kincses bolygóval is csúnyán befürödtek, A legelő hősei szintén elbukott a pénztáraknál, szóval nagyon úgy tűnt,…..
Filmdroid Mary and Max 2009.11.23 20:05:00
Régóta szemezek ezzel a filmmel, még januárban láttam itt a Droidon először, és nemrég emlékeztetett rá Koimbra újra. Nem gyereknek való film, legalábbis az én 7 évesem nem látna a csúnyaság mögé, és nem tud angolul sem, a felirat sem játszik, még csak 13 betűt ismer, de…..
Ki adott erre pénzt? Miért? Teljesen hülye? Vagy a magyar filmgyártásban tényleg nem számít a néző, hisz a jó „biznisz” valójában a szponzoroktól összetarhált pénz „fizetés” címen való elosztása? Emberek, mindig van lejjebb. Csak önmagamat ismétlem, de…..
A Disney megvásárolta a Marvel képregénykiadót, potom négy milliárd dollárt fizet készpénzben, a többit pedig részvényben nyújta át. Az egeres cégnek ezzel az üzlettel közel 5000 képregényfigura pottyant az ölébe, a Pókember, a Vasember, Amerikai kapitány is a Disney…..
Enki Bilal saját képregényét alkalmazta filmre Halhatatlanok címmel, melyben zavarbaejtő mennyiségben és kontextusban érthetjük tetten a múlt századvég jelentős scifijeinek különböző motívumait. Igazi posztmodern, összegző scifi ez, lélegzetelállító látványvilággal és…..
jeva72 2009.07.01 16:48:33
"Az, hogy a bárányok haragszanak a nagy ragadozó madarakra, nem meglepő: nincs értelme azonban a ragadozó madarakra megorrolni azért, mert kis bárányokat választanak maguknak prédául." Vannak bizonyos egyszerű szabályok, amelyekhez kultúremberként ragaszkodnánk. Operát…..
jeva72 2009.05.28 09:19:19