Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bacchusy

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tényt nem titkolhatjuk tovább: megjelent A Művelt Alkoholista borzsebkönyve. Történelmi okokból nem kalauznak hívjuk, de az esszéket leszámítva egyértelműen Weinführer. Korlátainkból adódóan mi nem törekedhettünk átfogó merítésre, azaz aki a Hilltop összesre vágyik, az ne…..
A Bock Bisztróban vacsoráltam a minap – évente egyszer-kétszer teszek ilyet, szeretem a konyháját –, és nagyon jólestek a borok megint. Jobban, mint tavaly. Különösen a két szelektált cabernet 2004-ből – a Fekete-hegy franc és a Jammertal sauvignon –, valamint…..
Olyan jól sikerült tavaly év bortermelőjét választanunk, hogy nekifutunk újra. Korábban kezdjük, mint akkor, lezavarjuk az egészet karácsonyig. Természetesen nem mi emeljük piedesztálra az arra érdemeseket, hanem nyájas olvasóink. Önök dönthetik el tehát, hogy ki tette a…..
Bacchusy 2007.11.26 19:21:38
Azt mondják, a balatonboglári borvidéken nincs jelentősebb termelő, aki szegről-végről ne a BB kebeléből bújt volna elő, avagy kapcsolatban ne lett volna az egykori állami boripari mogullal. Ellenpéldák persze mindenhol vannak, de ha valakire valóban igaz ez a mondás, akkor a BB…..
Hosszabb kihagyás után folytatódik a kékfrankosmaraton, igaz, csak egy felvezető körrel. Nyakunkon ugyan a 2006-os frissen palackozottak, de a mai etapot még egy 2003-as Tringán teljesítem. A különös nevű szekszárdi pincészet a XIII. Szegedi Borfesztivál nagy vörös fölfedezettje…..
Március elején eleget tettem egy monori meghívásnak. Számomra akkor még ismeretlen emberek arra vállalkoztak, hogy megnézik, milyen is a hazai kadarkafelhozatal, van-e vezérszál, amelyere fel lehet fűzni a fajtát. Mert amit ez ideig kadarkaként árultak, az mind messze van…..