Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZöldReakt

67 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A körforgásos gazdaság elvei és a honvédelem látszólag különböző területeknek tűnhetnek, azonban az élelmiszerbiztonság, erőforrás-hatékonyság és fenntarthatóság összekapcsolódása jelentős hatással van a nemzetek biztonságára és védelmére. Az élelmiszerbiztonság szempontjából a körforgásos…..
Az emberiség előtt álló környezeti kihívásokra válaszul egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság és a körkörös gazdaság elveinek megvalósítása. Azonban ez a paradigmaváltás nem csak a környezetet óvja, hanem gazdasági előnyöket is hoz magával, köztük a munkahelyek megőrzését és új lehetőségek…..
  Az ünnepi szezon közeledtével megérkezik a karácsonyi ajándékvadászat ideje. Azonban miért ne adnánk meg az ajándékozásnak egy fenntartható és környezetbarát fordulatot? A fenntartható karácsonyi ajándékok keresése és készítése lehetőséget ad arra, hogy egyedi és személyes ajándékokkal lepjük meg…..
Az idei esztendőben, 2023. november 18. és 26. között kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR). Ez a kezdeményezés az egész kontinensen arra ösztönzi az embereket, hogy ne csak ezen a rövid időszakon keresztül, hanem az év többi részében is foglalkozzanak a fenntartható…..
Az infláció régóta a gazdaság egyik meghatározó tényezője, amely befolyásolja az árakat, a fogyasztást és a mindennapi életünket. Az árszínvonal emelkedése vagy esése komoly hatást gyakorolhat az emberek pénztárcájára és az országok gazdasági helyzetére. Azonban mit tehetünk az infláció kezeléséért…..
A környezetvédelem és fenntarthatóság iránti elkötelezettség napjainkban mindenki számára egyre fontosabbá válik. Magyarország kormánya is  fontos lépéseket tesz annak érdekében, hogy hazánk minél gyorsabban átállhasson a körforgásos gazdaságra, amelynek célja a hulladék minimalizálása és az…..
A körforgásos gazdaság koncepciója alapvetően a fenntarthatóság irányába mutat, elősegítve az erőforrás-hatékonyságot és a hulladékcsökkentést. Azonban a zöld átállás nem mentes kihívásoktól, és fontos tudatosítani a veszélyeket, amelyekkel a fenntartható gazdaságra való áttérés során…..
Forrás: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Kis Moduláris Reaktor A kis moduláris reaktorok (ezután KMR-k) lényegében sorozatgyártható, könnyen szállítható, összeszerelhető kis teljesítményű és méretű atomreaktorok, amelyek az atomenergiaellőállításnak és felhasználásnak egy még el nem terjedt…..
  A zero waste életmód egyre nagyobb figyelmet kap, és ennek része a zero waste konyha koncepciója is. A zero waste konyha azt jelenti, hogy tudatos döntéseket hozunk az élelmiszerek vásárlása, tárolása és feldolgozása terén annak érdekében, hogy csökkentsük a hulladékot és támogassuk a…..
Az Európai Hulladékcsökkentési Hét lehetőséget teremt az önkéntesek számára, hogy elkötelezzék magukat a környezettudatos szemlélet megteremtésében és a hulladékkezelés javításában. Raisz Anikó, a Környezetügyért és Körforgásos Gazdaságért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a túlcsomagolás és a…..
A növekvő termékértékesítés elérése egyre inkább az újrahasznosítás és a környezettudatosság szellemében történő hirdetéstől függ. Azonban fontos megkérdeznünk magunktól, mennyire vagyunk tisztában az újrahasznosítás folyamatával, és hogy valójában mely anyagokat lehet újrahasznosítani, valamint…..
  Az egyre növekvő környezeti kihívásokra válaszul a fenntarthatóság elvei egyre inkább beépülnek életünk minden területébe, és ennek része a gyermeknevelés is. A fenntartható gyermeknevelés olyan értékeken alapul, amelyek hozzájárulnak a környezetvédelemhez és a jövő generációk jóllétéhez. Ez a…..
Magyarországon új visszaváltási rendszer indul, amelynek fő célja a fenntarthatóság elősegítése és a körforgásos gazdaság megteremtése azáltal, hogy ösztönzi az italos palackok újrahasznosítását. A rendszer január 1-jétől lép életbe, és minden olyan palackot érint, amely rendelkezik visszaváltási…..
  Az újrahasznosított termékek árösszehasonlítása a hagyományos változatokkal gyakran összetett és változó, és több tényezőtől függ. A fenntarthatóság és a pénzügyi megtakarítás egyensúlya sokszor meghatározza, hogy az újrahasznosított termékek olcsóbbak vagy drágábbak-e...
  Ahogy az év utolsó negyedéve beköszönt, az ősz pompás színekben tündököl és felkínálja a lehetőséget, hogy felfedezzük a természet varázslatos oldalát. Az októberi kirándulás remek alkalom arra, hogy kiszellőztessük a gondolatainkat, feltöltődjünk a friss levegőn és közben felelősségteljesen…..
  Magyarország körforgásos gazdaság terén való előrehaladását méltatta Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára.  Megjegyezte, hogy az ország jelentős lépéseket tett ezen a területen. Az államtitkár az alábbi fontos intézkedésekről…..
  A fenntartható építkezés, gyakran "zöld építészet" vagy "zöld kaláka" néven is ismert, a modern építészeti irányzatok egyik kiemelkedő sarkköve. Ez a megközelítés arra törekszik, hogy az épített környezetet olyan módon alakítsa, ami harmóniában van a természettel és minimalizálja a környezeti…..
  A fenntarthatóság és környezetvédelem egyre hangsúlyosabbá válnak a globális agendában, ahogy egyre többen ébrednek rá, hogy felelősséget kell vállalnunk a Föld erőforrásaiért és jövőjéért. Az újrahasznosítható anyagok – azok a kulcsfontosságú elemek, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy…..
  Az emberiség előtt álló kihívások egyre inkább ráirányítják a figyelmet a fenntartható fejlődés fontosságára. Az Agenda 2030, melyet az Egyesült Nemzetek által elfogadott globális tervnek nevezhetünk, kiemelkedően meghatározó a fenntartható jövő megteremtése szempontjából. Ennek a tervnek az…..
Az elmúlt évtizedekben a világ egyre inkább ráébredt az emberi tevékenység okozta környezeti kihívásokra és azok hatásaira. Az üvegházhatású gázok kibocsátása, az erdőirtás, az erőforrások kimerülése és a hulladékproblémák mind olyan jelenségek, amelyek sürgetik a társadalmat és a gazdaságot az új,…..
 "Itt van az ősz, itt van újra," ahogyan Petőfi Sándor versében is írta, és ezzel a sorral köszönt minket az ősz varázslatos időszaka. A természet megkezdi átváltozását, és ahogy a levelek lassan lehullanak a fákról, úgy teremtenek új színpalettát az életünkhöz. S szép, mint mindig, énnekem. Az őszi…..
Az elmúlt időszak egyik legforróbb politikai témája volt a Budapest 9., valamint 11. kerületében lévő Déli Körvasút fejlesztése. Ennek keretében három új vasútállomás kerülne kialakításra: egy a Népligetnél, - ezzel biztosítva az M3-hoz való csatlakozást -, egy a Közvágóhídnál, amely a csepeli-,…..
  Az elektromos autókról mindenkinek megvan a maga véleménye. Igazak vajon azok, melyek a világ megváltását látják ezekben a járművekben? Érdemes szkeptikusan hozzáállni a témához, mivel ha egy potenciális vásárló nem tájékozódik kellőképpen, a kereskedő oldalán csak olyan mondatokkal fog…..
Az EU legújabb jogszabályai nemcsak a technológiai ipar, de a felhasználók számára is új korszakot nyitnak. Nézzük meg közelebbről, mit is hoznak ezek az újítások! Mobiltelefonok és akkumulátorok: Mindenki átélte már azt a pillanatot, amikor a kedvenc mobilja akkumulátora nem bírja tovább, és a…..
  A globalizáció hatalmas lehetőségeket teremt a világ számára, de nem járható út nélküli kihívások nélkül. Az egyik legégetőbb probléma, amellyel globálisan szembe kell néznünk, az élelmiszerpazarlás. Miközben a modern életstílus és az élelmiszertermelés technológiája elérhetővé teszi számunkra a…..