Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miluuu

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Tizenhét évvel ezelőtt 2013.01.29 22:04:45
Az egy dolog, hogy régen minden jobb volt, de hogy tizenhét évvel ezelőtt ennyivel jobbak voltak a drogok is az elképesztő. Esetleg lehet, hogy vödörrel tolták a kábót? Mit művelnek, és mennyire jó volt a Prodigy? ..
Chris Roberts fejlesztőlegenda, ezt nem nagyon lehet vitatni. A kilencvenes években a Wing Commander sorozattal és a Privateerrel olyan űrszimulátorokat készített, amiket nagyon sokáig nem lehetett felülmúlni. Aztán sokak bánatára Roberts hátat fordított a játékiparnak, és az…..
Eleinte furcsának tűnt, de aztán rászoktam a köszöngetésre. Mármint a forgalomban. De elegem lett, leszokom róla. Vélemények az azonos című írásunkról...
Modorosblog Az internet aranykora 2011.02.23 06:00:00
Nosferatónak köszönöm szépen a gyönyörű bekezdéseket (mindig tudom, kihez kell fordulni jó téma esetén), az ő sorait emeltem ki idézetként.Internetto, Törzsasztal, Drukkerkocsma. Na, ide lépj be: freemail.hu. Itt tudsz drótpostafiókot létrehozni. Nekem tibor@. Neked lehet jozsi@.…..
Nyolcvanas évek vége, még berlini fal leomlása előtt. Lakótelepi panel-romantika, a házak közötti kitaposott, poros részen, ahol annyit fociztunk csak a por kavarog. Szombat kora este van, Marek barátomék ebédlőjében ülünk az első emeleti lakásban vagy négyen-öten.…..
miluuu 2010.11.24 21:33:36
Herculeanum Mire megy ki a játék? 2010.02.10 03:35:00
Adott egy társaság, amelynek tagjai összejárnak kártyázni. Mivel a játék öröméért teszik, elhatározzák, hogy babban fognak játszani. Nagyjából a következő történik: Vesznek sört, csipszet, narancslevet.Valaki kártyát is visz.A babos zsákból a parti elején kiveszik a…..
Versenyfeladat: el tudja valaki szabatosan (na jó, hozzávetőlegesen szabatosan) mondani, hogy mi van ezen a képen?       Jó hír: ha igen, akkor többet tudtok, mint az EIA és az IEA együttesen. Legalábbis annál sokkal többet, mint amennyiről beszélnek.  …..
A mai bejegyzés csupán ízelítő abban a tekintetben, hogy miféle elemzésnek vetem majd alá a nemzetközi sajtóban [tágabban: médiában] megjelenő híreket. Természetesen egy ilyen válogatás sosem teljes, ebből kifolyólag rögtön azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok a blog…..
miluuu 2010.02.02 14:57:34
blogs.forbes.com/energysource/2010/02/01/venezuela-may-yield-twice-as-much-oil-as-was-thought/

Ami megragadta a figyelmemet:

As to the likely outcome of this, even if sufficient quantities can be recovered it is to the EROEI (Energy Returned On Energy Invested) that we should look to determine the viability of sources of “oil”. Middle East oil has various estimates of EROEI ranging from about 30 down to 8 (i.e. for each barrel of oil worth of energy, 30 to 8 barrels of oil may be recovered), while “oil” from tar sands is costed at anywhere from 3 down to 1.5. Clearly, whatever amount of hydrocarbon liquid fuels may be produced in the future, cheap, easily refined oil must soon peak, and along with it our global transportation network. It is the relocalization of civilization whose silhouette appears on the future horizon.