Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szeva24

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közszolgálati jogviszony felmentéssel akkor szüntethető meg, ha ha az Országgyűlés, a kormány, illetve a helyi önkormányzati képviselőtestület döntése alapján a közigazgatási szerv hivatali szervezetében létszámcsökkentést kell végrehajtani, és emiatt a…..
szeva24 2009.03.18 13:51:57
Tisztelt Jogi Asszisztens!

Kérem az Önök segítségét az alábbiakban:
57 éves múltam 2008. július 24-én. 1969. július 15-től dolgozom folyamatosan. 2009. december 1-től kértem felmentésemet előrehozott nyugdíjazás igénybe vételéhez, melyhez csatoltam a nyugdíjfolyósító intézet határozatát is. Tavaly augusztusban még azt mondták, hogy jogosult vagyok nem csak a jubileumi jutalomra, hanem a végkielégítésre is.
Most viszont úgy tájékoztattak, hogy ez év július 15-én jogosult vagyok a 40 éves jubileumi jutalomra, de a végkielégítésre nem. Ez számomra, kb. 1,2 millió forintot jelent (nettó bérem 100 eFt./hó), mely nyugdíjas időmre anyagi biztonságot jelentene.
Az alábbi paragrafusokra hivatkoztak a végkielégítés megtagadásánál:
Ktv 17§(2) f)., 19 § (8) b)., 19/A § i) bekezdéseire.
Nem értem: ha a 19 § (2) bekezdése szerint végkielégítés illeti meg a köztisztviselőt, ha jogviszonya korkedvezményes öregségi nyugdíjra való jogosultság megszerzését megelőző öt éven belül szűnik meg, illetve a 19 § (8) bekezdés b). szerint végkielégítésre nem jogosult a köztisztviselő, ha legkésőbb a közszolgálati jogviszony megszűnésének időpontjában nyugdíjasnak minősül. Én még ebben (július 31-én) az időpontban nem leszek nyugdíjas, mivel utána fogom kérni nyugdíjazásomat.
Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy jár, vagy nem jár végkielégítés számomra?
Előre is maradok köszönettel: Sz. Éva