Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koncsag

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt évtizedekben (századokban?) nagy divat a hit és ész viszonyát boncolgatni, minderről konferenciákat rendezni, könyveket írni és a témát újra és újra felmelegíteni (lásd itt is pár bejegyzéssel lejjebb). Ez mára már kb. az a közhely kéne legyen értelmiségiek…..
Jezsuita bloggerek Istenképeink 2011.03.08 20:51:00
Engem továbbra is az Isten kérdése izgat. Nemrég jelent meg Karl Frielingsdorf jezsuitának a könyve „Istenképek” magyar fordításban. Most készülök elolvasni, de már, amit hallottam róla, az is nagyon meggondolkodtató. Mondja, hogy vannak különböző, nagyon rossz…..
Koncsag 2011.03.09 16:12:27
Amikor előadok a web 2.0 által nyújtott lehetőségekről, melyek segíthetik az orvosok mindennapjait, mindig jó visszhang fogad, viszont egyrészt lassúnak látom az átállást, másrészt sokszor kérdeznek olyat orvosok/klinikusok, ami azt mutatja, több negatívumot látnak az internetben…..
A brit Robert Edwards nyerte az idei orvosi Nobel-díjat - jelentette be hétfő délelőtt a kitüntetést odaítélő stockholmi bizottság, amely azzal indokolta döntését, hogy a mesterséges megtermékenyítés úttörőjének számító kutató munkássága mérföldkövet jelent a modern…..
Minden évben elérkezik az az időszak, amikor a kedves blogoló szabadidőfája régen ismer minta szerint alakul. No de távol álljon tőlem, hogy panaszkodjak, dolgom az igehirdetés. Ugyanakkor még az is bennem van, hogy ezt az állapotot valahogyan ábrázolni kellene, bemutatni az emögött…..
Koncsag 2009.08.09 00:01:48
Hosszas töprengés után arra az elhatározásra jutottam, hogy a bálványimádás ügyét, amennyiben tudom és lehet, előmozdítom és teljes vállszélességgel melléállok. Igyekeztem valamennyire körüljárni magamban a témát, hátha találok valami kiutat ebből a helyzetből, de nem…..
Így nyár közeledtével egy régi emlék jutott az eszembe. Történt egyszer, néhány éve már, hogy az életem valami nagyobb változás előtt állt – sürgős szükségét éreztem az imának. Elvonultam hát egy időre „hátat fordítani a világnak”: egy sátorral…..