Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PK82

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új csapat alakul régi csapatok régi játékosaiból, mert a foci nem ereszt. Játékosokat és edzőket is keresnek, minden információ itt van:Név: Budapest BlizzardEdzések helye: Budapest, 1182 Kandó tér, Kandó téri Általános IskolaEdzések időpontja: Kedd-Csütörtök 19…..
PK82 2009.11.17 18:26:02
:)

Szerintem hagyjuk a hölgyeket békén. Ő pont olyan szenvedélyes amilyennek lennie kell. Megértem, ha azt akarja, hogy a szerelme jól érezze magát. Ezzel teljesen egyet értek. De egy tapasztalatot had mondjak el: ha nem olyan csapatban vagy, aki nyer vagy esélye van arra , a fejlődésnek komoly határa van.

Akik itt beszélgetünk, remélem mindannyian a sportunk fejlődését akarják előre lendíteni. A komoly alapok kiépítéséhez viszont megfelelő oktatás és stabil közeli helyzet kell. Ha sorra alakulnak meg a csapatok és vesznek el a többiek, akkor csak egy helyben topogás lesz az eredmény. Nem egy csapatról beszélek hanem a sportág helyzetéről. Szeretnénk több csapatot, sőt szeretnénk azt ha annyi csapat lenne, ahány pl: főiskola az országban. Pesten is elférne felsőoktatási intézményenként 1, mert lenne emberanyag. De:
1., kevés a hely, mert a sörhasligás puhányok labdarúgnak (bár jó dolog és hajrá!)
2., a sportágot szerető emberek szétszélednek, mert a havert akarják nézni és a befolyó pénz elmegy mindenfelé
3., a tehetségek szétszélednek és gyenge lesz a liga

Pl, nézzétek meg a ex-titan Dani és Attila (alias Zeusz és Afrodité) döntését. Szerettek volna fejlődni és nyerni. Átjöttek a BW-hoz és meglett az eredménye. Mellesleg, kevesebb játékkal rendelkeztek mint korábban, mégis garantálom, hogy fejlődtek a színvonal miatt. Mindezt úgy, hogy kedvelem a Balu és a Krisztián munkáját a Titánoknál. Vagyis a helyzet ez: amíg BW vagy BC lesz, a kilátástalan helyzetben (mert nincs elég tehetség és folyamatosan vesztenek) lévő csapatokban a vereségektől megcsömörlött tehetséges játékosok elmennek a jobb csapatokba, hogy legyen esélyük nyerni. A tehetség elszívása autómatikus. Egyetlen remény a fejlődésre, ha kritikus tömeg épül fel tehetségekből (pl: BC anno) és valóban sanszos a győzelem.

Szóval kedves Orsika, szurkolunk csak sokszor láttuk a lehetséges végeredményt, bár remélem most tévedni fogok.

Üdv,

Piros Krisz
még 1 yard Törlés 2009.10.27 23:59:00
A blogon 2009.10.01-én megjelent "Tippek brainstorminghoz", illetve 2009.10.08-án megjelent "Szövetségi agyvihar" című bejegyzései bizalmas információkat tartalmaztak. Már a megbeszélés ténye sem volt nyilvános, illetve az ott elhangzottakból idézésre került,…..
PK82 2009.10.28 10:00:46
Kedves olvasók!

Előre is mindenkitől elnézést kérek, de ez most kiverte a biztosítékot nálam!!! Ennek a szövetségnek nem lehetnek titkai! Nem a csapatok vannak a szövetségért, hanem a szövetség van a csapatokért és a sportért. Abban a pillanatban, hogy elkezd valaki titkolózni, azonnal megindulnak a mendemondák és a hülye magyar mentalitás veszi át az irányítást. Ez a sport az egyenességre és a tisztességes küzdelemre épül. Abban a pillanatban, hogy valami ezzel nem kompatibilis, legyen az döntés, tényező vagy személy, az nem való ebbe a sportba.

Mi lenne, ha végre a szövetség minden mozdulata, költése valamint döntése nyílt lenne? Mi lenne, ha az elnökségi üléseken az elnökök és a szövetség leülne és elbeszélgetnének arról, hogy évek óta semmit sem változott a helyzet, de sok csapat kellemetlen helyzetbe került, mert a szövetség nem kontrollálta a növekedést? Egyre kevesebben nézik a helyszíneken a mérkőzéseket és ennek sok oka van:
- mert nincs a csapatoknak elég pénzük a marketingre
- mert mindenki, aki nem kapott játéklehetőséget valahol alapíthatott csapatot
- a szétmorzsolódott tehetségek miatt nincs rendes edzés és a bajnokság nem tud erősödni
- a vidéki csapatokat nem támogatjuk szakmailag, pedig ott adottak a lehetőségek
- a sportág marketingje gyakorlatilag a nullával egyenlő

Kérek mindenkit, hogy ne hajazzunk az NFL közvetítésekre, mert az a jó amerikai munkát bizonyítja, nem a hazait. Komolyan egy BK tálca alátét a legjobb, amit tudunk csinálni? És ha már ez van, miért nem kap az illető kedvezményt a jegyből, ha magával hozza a mérkőzésre? És el kell mondanom, keresem a hirdetéseket, nézem a fórumokat, nyitott szemmel járok az utcán, olvasom az újságokat, de nem lelem az eredményt.

Lát valaki közép és hosszú távú stratégiát az itthoni amerikai futball életében megvalósulni? Ha igen mik ezek? Tudom, hogy kibicként beszélek, mert egyelőre nem vagyok ott a gyűléseken, de remélem ez változni fog. Nem sokáig fogom csinálni ezt a játékot, de tenni akarok valamit érte. Jelenleg mint játékos, a pályán lévő teljesítményemmel próbálok meg segíteni, de úgy érzem ez nem elég. A hatvanas években már okos emberek rájöttek, hogy az egy esélyes bajnokságok nem jó dolgok. Nem érdekli a nézőket és a játékosok számára is unalmas valamint frusztráló. A csapatokat támogatni kellene és edzőkkel ellátni. Nem csak a magyar edzők képzésére gondolok, hanem import edzőket hozni, hogy tényleges oktatásban részesüljenek a játékosok mindenhol ÁLLANDÓAN! Nem elég egy ember az országban, mert bár sokat tesz a fociért, de néha süket fülekre talál.

Az pedig igen negatív PR, hogy valaki egy a témának szánt fórumon be mert számolni az ott elhangzottakról és azt letiltják. Nem jobb a nyílt kommunikáció? Szerintem ezt az utat kéne járni, ami ugyan rögös út de az egyetlen, ami járható.

Próbálok konstruktív kérdéseket feltenni megoldásokkal fűszerezve, mert a sárdobálást nem szeretem. Ha a szövetség úgy érzi, segítségre lenne szüksége, szívesen felajánlom a focira szánt szabadidőmet a részükre.

Üdv,
Piros Krisztián
PK82 2009.10.28 11:41:51
@mdi: Akkor ezen változtatni kell. Nem vagyok egy figyelmetlen ember, de az akció nem látszott olyan nagyon a papíron. Így azt jobban ki kellene emelni. De most már mondjuk mindegy...

Ha a csapatok ilyen része ennyire rövid távon működik, hogy akarnak fejlődni? Nem csoda, ha az állandóan edző csapatok folyamatosan nyernek.

Amúgy mik ezek a koncepciók? Lehet tudni róluk, mert ha nem, akkor az olyan mint ha nem is lennének. Mindenkinek (beleértve a csapatokat is) a foci élet építésén kellene gondolkodnia és nem máson. De a játékosok és a szurkolók nem látnak semmit így nincs változás sem. Nem részeredményeket kell isteníteni, hanem bemutatni a célokat, mérföldköveket meghatározni és beszámolni a folyamatos fejlődésről. Különben nincs eredmény. Tévedek?
A Budapest Cowboys előbb leszerződtedte Wally English-t, majd a korábban NCAA-ben, NFL-ben, majd több helyen Európában, többek között a 2. számú belgrádi, illetve a névrokon Müncheni csapatnál is megfordult vezetőedző tanácsára hoztak egy új QB-t is Jason Leonard személyében.…..
PK82 2009.03.16 17:48:40
Pár gondolat...

Lokikám, mi lenne ha a saját házunk táján lévő dolgokkal foglakoznánk és nem az ellenfél felesleges és etikátlan froclizálásával? Az egy dolog, hogy írtál valamit, amit nem kellett volna. Az megint más, hogy a tökéletesen hülye Tominak nem kellett volna kiraknia sehova. Ha már parasztok vagyunk, legyünk azok magunk között. Plusz még rá is pakolsz egy lapáttal arra, hogy ide írogatsz és így nem csodálkozhatunk, ha az ellenfél egy jeles képviselője mond valami övön alulit.

Kedves Balázs,

egyszer azt mondtad figyeled a Farkasokat folyamatosan. Akkor tudhatnád, hogy a rutinos játékosaink igen nagy része távozott tőlünk. Már csak egy pár nevet lehet felfedezni az eredeti felállásból, így nem tudom mivel élnénk vissza és főleg, hogyan tennénk ezt? Csak azért mert ott indulunk ahol mások? Érdekes gondolat... Amúgy minden tiszteletem a Titans túlélési- és csapatintegrációs képességéért, de írni arról kell amiről érdemes. Nálatok gyakorlatilag egy játékos van, akit folyamatosan emlegetnek és ő tényleg említésre méltó. Azon csodálkozom, miért nem akar nyerni valamit de a lojalitása hozzátok mindenképp elismerést érdemel.

Drága Marci :)

Tudom, könnyen fel tud menni benned a pumpa amikor %!+"/=-t írogatnak emberek, de picit inkább "SUUUUSSSSSAAAAAAA" és azután a válasz. Tényleg van felelősségünk és ellensúlyoznunk kell jeles mozdonyvezetőnket, akit egyébként imádunk... :)

Üdv mindenkinek.

Piros Krisztián

u.i.: utálom ha gyűlölködünk, az ami foci pedig végkép nem bírja ezt el.