Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PTiván

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Az állásinterjú 2009.03.28 18:18:00
-Üdvözlöm, kedves Szilvia, köszönjük, hogy eljött. Röviden bemutatom a hölgyeket a német piacról: Szedlacsek Miranda és Vonhinten Helga, mindketten csoportvezetők, Krizsán Ramóna a HR-ről, én pedig Mischling Krisztina vagyok, a német kintlevőség-kezelő részleg vezetője.Az…..
PTiván 2009.03.31 16:28:51
Nem olvastam végig az összes kommentet, de érdekes dolgokat írtatok, jórészt lesajnálva és tudatlan kirakatszakmának beállítva a HR-t pedig tényleg sokkal több mindenről szól mint hirdetések készítése meg interjúztatás...
Én is HR szakon végeztem közgazdász alapképzettséggel és két éve dolgozok mint fejvadász. Viszont arra azért kitérnék mi a különbség munkaerő-közvetítő és fejvadász között. Munkaerő-közvetítő az akiről a kommentek 98%-ában írtok. Mérnöki, IT-s, pénzügyes, ügyvédi pozíciókat töltenek be. A munkájuk annyiban kimerül, hogy feldobnak egy hirdetést, átolvassák a CV-t felteszik a sablonkérdést és továbbdobnak az ügyfélnek ha elsőre jónak tűnsz. A fejvadász viszont a piacnak az 10%-a, aki nem hirdet és szinte kizárólag vezetőket keres. A legtöbbjük neve nem forog közszájon mert nem hirdetnek, hanem, felkutatják a jelöltet, másfél-két órán keresztül beszélgetnek vele (nem felolvas egy kérdéssort és pipál vagy ikszel) majd miután beszélgetett 10-15 jelölttel összeállítanak egy második kört akiket bemutat a jelöltnek.

Az igaz, hogy a legtöbb HR-es nő, de aki férfi és ezt a szakmát választja az nem feltétlenül homár (én sem vagyok az).

És maga a szakma is sokkal színesebb: felmérni kinek milyen képzésre van szüksége (egy 1500 fős gyárban azért ez nem olyan egyszerű) meghatározni a bér- és juttatási rendszert, teljesítményértékelés, szervezeti átalakítás, vezetők utánpótlásának megoldása, karriermenedzsment...stb.

Nem szerettem volna ilyen hosszúra nyújtani a kommentet csak szerettem volna megvédeni a HR-esek azon részét aki nem csak kérdéseket olvas fel.