Regisztráció Blogot indítok
Adatok
indiánnyár

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor irigykedve gondolok az egy gyerekesekre:...egy gyereket kell fel-le öltöztetni-vetkőzteni, egy nap fele annyi pelenkát kell cserélniük...csak egy gyerekhez kell éjszaka kelniük...egy gyereket kell szemmel tartani a játszótéren, miközben fontos és kevésbé fontos információt…..
Rég nem írtam róla, pedig járunk rendszeresen.Az első alkalom felszabadultsága után a lányok tartózkodóbbak lettek. Mintha félnének A-tól, aki a foglalkozást vezeti. Talán mert nagyon dinamikus, hangos, s inkább kitűnik az anyukák közül semmint, hogy beleolvadna a…..
Másra nem tudok gondolni, mint arra, hogy a csajokat az oltás ütötte ki.Rebi kezdte csütörtök éjjel. Lázas lett. Másnap napközben jól volt, estére lett megint lázas. Tegnap már csak hőemelkedése volt.Úgy tűnt, Janka megússza. Ha lázról van szó, akkor őt jobban elkapja,…..
indiánnyár 2010.03.14 19:04:24
Alapadatok: Hétfőn megyünk oltásra. Szerintem mérik is őket. 80-86-os ruhákat hordanak. Evés: Rapszódikus. A takony-láz kombinációs pár nap miatt Janka kb. 2 hétig nem evett normálisan. Nagy nehezen állt helyre  a rend, de a mennyiség így is Rebié alatt van. Új kedvenc is…..
Hétfő estére Janka lázas lett. Az orra is erősen folyt. Éjjel köztünk aludt, illetve próbált aludni velünk együtt. Másnap látszólag jól volt, jött-ment, játszott, de továbbra is lázasan, muszáj volt a kúpot is bevetnem.Úgy tűnt megnyertük a három napos lázat, (doki…..
...legalábbis Rebus számára. Egyetlen szobánkat igyekeztünk viszonylag gyerekbiztossá tenni. Az egyetlen "veszélyes" területet (könyvespolc, médiaállvány)  pedig a kiságy és a pihenőszék zárja el a kíváncsi négykézláb mászó, ágy mellett oldalazó…..
Tízórai. Álmosság, alvás. Kb. egy óra. Janka ébred, Rebus alszik még. Janka feláll, de csendben van. Anya jön-megy: mos, ebédet készít, mosogat. Továbbra is csend, hatalmas rosszaságszagú csend. Janka már nem áll. Ül a kiságyban, egészen a végében, szemben a fallal. Ül és…..
indiánnyár 2009.07.22 12:02:43
kisFrutty Áll a baba 2009.07.08 19:48:56
No már nem csak áll,hanem több,mint egy hete ( június 28. óta) lépked kapaszkodva!Eleinte csak a franciaágyba kapaszkodva,majd az eredetileg játékívnek kitalált műanyag keretbe.Ezt tolja maga előtt és ügyesen lépked utána.:)Ennyit a visszatartásról!Nem erőltetem,mindent…..
kisFrutty Telik az idő 2009.06.25 20:18:00
Ma 8.hónapos szemünk fénye!:)NAgyon sokat fejlődött napról napra.Tegnapelőtt kezdett el már nagyobb szakaszokat előírásszerűen mászni,eddig inkább a fókamászást részesítette előnyben.Mondja a kutyára,hogy "Vá",apjának "pa",mamának…..
Ma különleges sétánk volt. Melivel és (Pöttöm) Pannával beszéltük meg egy találkát a Városligetbe. Toltuk a kocsikat, majd kerestünk egy árnyas helyet: ültünk a pokrócon, a lányok legeltek (tépték a füvet) vagy épp "játszottak" (rágtak) Panna simogatott, anyukák…..
kisFrutty Pápá 2009.05.29 12:32:00
Fruzsika tegnap óta már szépen,néha magától is integet az embereknek,magának a tükörben!Párszor mutattam csak neki és gyorsan megtanulta!Persze a nagymamát egyből az ujjaköré csavarta még jobban vele!:DÉn csak kapkodom a fejem,milyen gyorsan halad mindennel!Ma például felfedeztem…..
kisFrutty Anyák napja 2009.05.06 12:27:00
Életem első anyák napja volt,ahol én vagyok az Anya...Éppen Fruzsika ágyát rendezgettem ébredése után,mikor párom -karján Fruzsival- bejött a gyerekszobába és egy nagy csokor pünkösdi rózsát adott át ezzel a szöveggel:Fruzsival megbeszéltük,hogy hozok helyette egy csokor…..
Ma 5 hónaposak a lányok. Furcsán gyorsan rohan az idő, ők meg(szerencsére)  menthetetlenül nőnek, ügyesednek, okosodnak.Mi is történt az elmúlt hónapban?Van két növögető fogunk- A tulajdonos: Janka.Hosszabb időn keresztül is eljátszanak hason fekve.Janka amikor teheti, hasra…..
Egyelőre (természetesen) még nincs közös játék, csak eljátszanak egymás mellett ezzel-azzal. A közös kedvenc Kukac úr. Olykor egyszerre "vetődnek" érte, vagy ha nem érte, akkor valami másért. Olykor már el-elnézegetik egymást. Főleg Rebeka Jankát. Aztán van olyan,…..
kisFrutty Hozzátápi 2009.04.25 18:56:00
Betöltöttük a 6.hónapot,hozzákezdtünk a hozzátápláláshoz.Tízóraira próbáltuk a 2-3 kanálka almapürét és sikere volt!Szerintem többet is betermelt volna,de egyszerre nem mertem.Utána még mindig favorit maradt a szopizás,vígan ette az anyatejet is!:)Furcsa belegondolni,hogy nem…..
 Húsvét vasárnapra meghívást kaptunk Békéscsabára. Szokásos családi összejövetel, nem mellesleg Berni szülinapját is megünnepeltük. Reggel összecsomagoltuk a kis motyót: babakocsi, fejőgép, termoszok hada, cumisüvegek, ruhák stb. A kicsi kocsi jól tele lett. Csoda, hogy…..
Szalad az idő. A lányok ma töltötték a negyedik hónapjukat. Hasalnak, karattyolnak, nagyokat játszanak (kedvencük a textilkönyv és az ikeás béka...jó mélyen a szájba tömködve), Rebus már hason fekve is képes hosszabb ideig nézelődni, játszani. Janka pedig kinyílt: egész nap…..
Azt mondják, egy anya megérzi, ha valami nincs rendben a gyermekével. Azt hiszem, ez volt az egyik ok, hogy felkerestünk egy dévényes gyógytornászt. Hiába mondták a neurológián, hogy Rebeka ugyan kicsit feszesebb, de nem szorul tornára, csak nem hagyott nyugodni a dolog. Egyrészt…..
indiánnyár 2009.04.12 20:50:09
Végre! Végre! Janka baba átfordult. Pár napja volt már egy próbálkozása: most sikerült. Három hónap, három hét és három naposan.Épp a konyhába igyekeztem, így betettem az ágyába. Gyönyörködtünk még egyet benne apjával. Mutatom neki, hogy nézd, nem öklöz a jobb kezével.…..
kisFrutty Re:Babaúszás 2009.03.22 09:30:00
 Megpróbálkoztunk újra az úszással.Fruzsika alig sírt,legtöbbször tetszett neki!:) Kétszer merült is,na akkor kicsit hüppögött utána,de hamar meg lehetett nyugtatni!Megkönnyebbültem bevallom,mert tartottam tőle,nem fogja megszeretni!Mi párommal nagyon imádjuk a vizet,fura…..
kisFrutty Nagy utazás.. 2009.03.15 11:40:00
 Fruzsikánk első nagy utazásán vagyunk túl.Tegnap fogtuk magunkat és felmentünk Budapestre a Hungexpora motorkiállításra.Gyönyörű,napsütéses idő volt szerencsére.Fruzsinak  is jó kedve volt.Bepakoltunk mindent-minden eshetőségre felkészülve-és irány a…..
Szép idő volt ma. Sütött a nap. A szél ugyan fújt, de a nőket óvta a bundazsák. Ugyanis ma sétáltunk. Még mindig nem egyedül, hanem nagymamai segítséggel. Viszont kikísérleteztem az egyedül lejutást. Holnap -ha jó idő lesz- debütálok. A délelőtti séta után délutáni pihi,…..
kisFrutty Közös nyelv 2009.03.05 18:22:00
Ma új közös nyelvet találtunk Fruzsival.Sikongat,mi vissza neki és ez így megy,amíg ő el nem unja:) Hosszú sikongatásra ,hosszan sikít ,rövidre röviden,még mondja valaki,nincs érzéke a ritmushoz!:) Látszik rajta,hogy élvezi, már ő is kommunikálhat valahogy!A vége mindig…..
Körülbelül félidőnél jártam, amikor anyu megkérdezte, mibe fogom csomagolni a lányok popsiját. Mibe másba? Hát eldobható pelusba. A fenének lesz ideje meg kedve tetrával vacakolni. Aztán az egyik beszerzőkörúton kezembe akadt egy textilcsoda. Arra rájöttem, hogy valamiféle…..