Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kékmedve

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A poliamória egy olyan kapcsolati forma, ahol több, mint két ember szerelmes egymásba. Tartós, hosszú távú elköteleződés egynél több emberrel. Ezek az emberek vagy együtt élnek, vagy nem, vagy egyszerre szexelnek vagy nem, vagy mindenki mindenkivel vagy nem, ezt mind el kell…..
Kékmedve 2015.05.27 00:01:03
@marjoram: A blogbejegyzés következő részéhez írtam egy hosszabb posztot arról, hogy hogyan működik mindez a gyakorlatban. Nem egyszerű, de megvalósítható.
A poliamória egy olyan kapcsolati forma, ahol több, mint két ember szerelmes egymásba. Itt írtam róla, ha nem hallottatok még róla, akkor előbb ezt olvassátok el. Ezek az emberek vagy együtt élnek, vagy nem, vagy egyszerre szexelnek vagy nem, vagy mindenki mindenkivel vagy nem, ezt…..
Kékmedve 2015.05.26 22:57:00
A blog írója által felvetett kérdések és meglátások helyénvalóak és valósak. Mindezt azért merem ilyen határozottan kijelenteni, mert 6 éve ilyen kapcsolatban élünk. 13 éve élek a feleségemmel és 6 éve élünk a feleségünkkel.

Nem áltatok senkit azzal, hogy aki erre vállalkozik, az simán és könnyed zökkenőmentességel végigsétál ezen az úton.

Hosszú évekbe telt mire a "papíros" feleségemmel találtunk olyan társat, aki nem egy egyéjszakás kalandot akart, aki nem csak kísérletezni akart, aki nem akart bennünket szétválasztani és egyikünket megszerezni a másik nélkül. Mi "csomagban" 2in1-ban voltunk. Szerencsére ma már 3in1 :)

Mindez iszonyú lemondásokkal és csalódásokkal kísért út volt. Nem a mi részünkről, hiszen mi tudtuk mit akarunk, de a környezetünk brutális csapásokkal nehezítette a szabadon választott utunkat. Amikor ezt felvállaltuk, akkor a családjaink nagy része ellenünk fordult, a barátaink jelentős része elhagyott bennünket. Megkaptuk hogy szekta vagyunk, hogy pokolra jutunk, hogy erkölcstelen alja szemétládák vagyunk, hogy megcsalom a feleségem, hogy kihasználom a két nőt stb.

Kitartottunk. Nagyon sok önmunka és türelem árán új baráti társaságot alakítottunk ki magunk körül. Akiknek lehetett, azoknak egy idő után elmondtuk. Külön-külön tudták hogy hogyan élünk a mindennapokban, a munkánkat hogyan végezzük, milyen a személyiségünk és rájuk bíztuk hogy ezek után is elfogadnak e bennünket együtt is. Persze ebbe már csak azokat avattuk be, akik előtte átmentek a teszteken :) Ha valaki elítélően nyilatkozott a biszex, meleg, poligám stb. kérdésekről, azokat nem avattuk be és szépen lassan eltávolodtunk tőlük.

Mindez nem Budapesten. Egy vidéki városban ahol még gyorsabban terjednek a hírek. Ennek ellenére egyre szélesebb a kör, aki körülvesz bennünket. Ma már több olyan pár van mellettünk, akiket abban segítünk, hogy ők is képesek legyenek megvalósítani mindazt amit mi már megtettünk. A félreértések elkerülése véget, nem mi beszéltük őket arra rá, hogy így akarjanak élni. Előtte is erre vágytak csak nem volt senki akivel mindezt értelmesen meg lehetett volna beszélni. Mi csak a példát adjuk, hogy működhet a dolog.

Nagyon sokan vágynak arra, hogy így éljenek, de nem mernek lépni ebbe az irányba. Mindezt a munkámból adódóan is kijelenthetem.

Tanácsadóként dolgozom és a hozzám kerülő ügyfelek 20-30%-a biszexuális. Általános kérdés, hogy mit válasszon, mert bizony a mai liberális világ mindenkire gondol, minden kisebbséget támogat, de súlyosan diszkriminálja a biszexuálisokat, a poliamórikus és bármilyen más olyan gondolkodású embereket, akiknek elemi igénye az hogy több emberrel létesítsenek családi köteléket.

Csak gondoljatok bele, hogy a melegek, örökbe fogadhatnak, házasodhatnak, jogi élettársi viszonyban élhetnek, de akik mindezt 3-an vagy akár 4-en (pl. 2 biszex férfi és 2 biszex nő) szeretnék megvalósítani, azoknak ez jogilag lehetetlen. Választaniuk kell. A jobb vagy a bal kezedet vágják le?
A nagyobbik vagy a kisebbik gyermekedet hagyod inkább elveszni?

Aki soha nem szeretett 2 embert egyszerre, az el sem tudja képzelni hogy ez milyen borzalmas állapot.

A titok, amitől működik a dolog, a maximális tolerancia és odafigyelés egymásra. 1 feleség 1 probléma, 2 feleség 1000 probléma :) Minden döntés alapja a kölcsönös megegyezés. Nincs diktátum, nincs hatalmaskodás. Itt csak akkor működhetnek a dolgok, ha minden fontos döntésben olyan kompromisszum születik, ami mindenkinek megfelel. Ez nyitott kommunikáció és türelem nélkül lehetetlen. Itt nem lehet hisztizni, nem lehet egozni, mert azzal két embert sértesz meg. Addig kell minden nyitott kérdésen dolgozni, amíg mindenki megfelelő választ nem kap.
Pénz, logisztika, kapcsolatok, munka stb. mind külön egyeztetést igényel. Természetes hogy mindenkinek megvannak az igényei és az is természetes hogy a szeretteimhez igazodva élem meg és várom el az igényeim kielégítését, hiszen ők nem értem vannak, hanem egymásért vagyunk.

Sok dolgot lehetne még írni, de fogynak a szabad karakterek, ezért már csak egy kérdéskörre térek ki. A szex.

Természetes, hogy különböző igényszintjei vannak a résztvevőknek. Ebben a kérdésben is a tolerancia és a szeretettel történő elfogadás a döntő. Tévhit, hogy mindig mindhárom fél ugyanannyira akarja és hogy mindig hármasban kell megélni. Ha az egyik többet akar/bír, mint a másik, akkor azt külön is meg kell adni és erre a "kimaradó" nem lehet féltékeny, mert más helyzetben ő kap majd többet. A fáradtság, betegség, elfoglaltság stb. mind befolyásolja a pillanatot és az én nyűgöm nem állíthat korlátot a másik két fél elé.

Sok mindent lehetne még írni, de aki érti, az ebből is érti, aki pedig ítélkezni akar, annak 10x ennyi is kevés lesz a meggyőződése levetkőzéséhez. Ez is tapasztalat :)

Nem járunk felvonulásra, nem hirdetjük úton-útfélen, hogy mi vagyunk a követendő út és példa. Csak egy kis nyitottságot és elfogadást kérünk, semmi többet.