Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Venius

11 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fortune 500 listán az Amerikai Egyesült Államok 500 legnagyobb árbevételű részvénytársasága szerepel. Ezek a vállalatok iszonyatosan sikeresek és egyértelműen jól működnek – úgyhogy korántsem mindegy, hogy ők hogyan vélekednek a különböző módszerekről. Ebben az…..
Social Bistro Twitter alagút 2013.08.14 16:13:05
Ausztráliában a Designworks egy egészen egyedülálló műalkotást készített. A „Hundreds and Thousands” névre keresztelt mesterséges alagút arra szolgál, hogy a lehető legtöbben átsétáljanak alatta - miközben a gyönyörű fényshowt látják maguk előtt. És hogy mi az igazán…..
Amikor a szakmai felkészültségedről negatív vélemény érkezik, könnyű sértődötté vagy éppen támadóvá válni. Teljesen természetes reakció, mindössze nem célravezető. Az emberek azt írnak, amit akarnak, neked viszont nem szabad emocionálissá válni. Egy idő után egy üzlet…..
Teljesen nyilvánvaló, hogy egy márkának sem jó, ha a fogyasztók negatív véleményt kezdenek el terjeszteni róla. A közösségi média nagyon meggyorsította az online szóbeszédet - mind a negatívat, mind a pozitívat. Ez azt jelenti, hogy bár jó szolgáltatás esetén gyorsan nőhet…..
Manapság gyakorlatilag mindenki rajta van valamilyen közösségi oldalon – legyen szó Facebookról, Twitterről, LinkedInről. Szépen fokozatosan a közösségi média beleszivárog a munka világába is: nem kifejezetten meglepő, hogy egyre több vállalatnál a CV mellett a „közösségi…..
Időnként mindenki követ el hibákat, amiket később ki kell javítani. Ez teljesen természetes dolog és nincsen ez máshogy a közösségi média világában sem. Azonban rengeteg olyan hiba van, amelyet egy kis odafigyeléssel és utánajárással teljesen kiküszöbölhetsz. Az alábbiakban…..
Noha kétségkívül rengeteg információ nyerhető a közösségi médiából, ez elég ahhoz, hogy valós események kimenetelét megjósolhassuk? Noreena Hertz, egy brit közgazdász mindenképpen igennel válaszol erre a kérdésre. Véleménye szerint a Twitteren és Facebookon történő…..
Social Bistro Fejlődni kell! 2013.07.07 19:42:29
Alapvetően köztudott, általános bölcsesség az, hogy hiába végeztünk kötelező tanulmányainkkal, önmagunk folyamatos képzésére és fejlesztésére szükség van. Alkalmazkodnunk kell a mindig felmerülő új kihívásokhoz és helyzetekhez, új és új ismeretekre van…..
A közösségi média az egyik leghatékonyabb marketingcsatorna, amivel csak egy vállalat rendelkezhet. De miért is? A válasz a közösségi média jellegében rejtőzik – nevezetesen, hogy (akár az online szóbeszédek alapján, akár nem) a többi csatornával ellentétben elsőként a…..
A Facebook tükör, a Twitter pedig a hangosbeszélő. Legalábbis a Michigan-i egyetem egy kutatása szerint, amely a közösségi média egyre általánosabb használatát helyezi párhuzamba a világszinten növekvő nárcizmussal. Panek, Nardis és Konrath szerint azok a fiatalok, akik…..
Mindenki tisztában van vele, hogy Facebookon számos személyes információ található róla. Képek, bejegyzések – mind bizalmas információt tartalmazhatnak. Ehhez képest ki gondolná, hogy közel ugyanannyi információ nyerhető rólunk azáltal, hogy végignézik, mit…..
Több, mint kétéves adósságot próbálok törleszteni az idei év első posztjával. Amikor 2008 decemberében megjelentek az első írások itt, a Konteóblogon, felhívott az egyik régi kollégám és azt javasolta, hogy a mindkettőnket sokáig élénken foglalkoztató Seuso-kincsről…..
Sokat foglalkoztunk már az iskolai nyelvoktatás szinvonalával, B29 az eredménytelenség lehetséges okait vizsgálja a tankönyvektől elkezdve a vizsgák színvonaláig. Várjuk a más tárgyakat tanító tanár társaink leveleit a saját szakukat éríntő problémákról! Kedves…..
Venius 2009.12.13 16:41:20
Én diákként szeretnék hozzászólni a témához.
Én 14 évesen tettem le a középfokút, 15 évesen a felsőfokút (mindkettő ECL), tavaly érettségiztem előrehozottan (99%), és úgy általánosságban elég jónak tartanak angolból.

Nem járok túl híres vagy patinás iskolába, sőt, a tanári karunk kifejezetten gyengének számít, s bár az első két évben nagyon jó tanárunk volt, utána sikerült megkapnunk egy olyan nőt, akinél már két év angoltanulás után is esküszöm, hogy jobban beszéltem - ennek hatása az, hogy az angolcsoportban a csoport fele kifejezetten jól kommunikál angolul és akkor érettségizett, mint én (vagy hamarabb) a másik fele pedig a sokadik könyv átvevése után is problémákkal küszködik a legegyszerűbb megszólalásokkal.

"már pedig a nyelvtani helytelenség egy bizonyos szintje már a megértest és a kommunikációt zavarja esetleg akadályozza"

Ezzel szemben szeretném felhozni, hogy amikor néhány éve sikerült eljutnom egy skóciai utazásra, több múzeumban is megesett, hogy a teremőr vagy idegenvezető inkább velem és a hozzám hasonló, szörnyű nyelvtani hibákkal beszélő diákokkal beszélgetett, mintsem a tanárnővel. Még akkor is, ha mi néha igenis kézzel-lábbal kommunikáltunk, néhány angol kifejezés közbeiktatásával...

Vagy, hogy egy másik példát említsek, egy fehérvári szórakozóhelyen egy alkalommal Erasmusos külföldi diákokkal találkoztunk. Mivel az ilyen azért eseményszámba meg ott, köréjük gyűltünk vagy negyvenen, ebből a negyven emberből hárman tudtunk beszélgetni velük - ebből a háromból pedig egy egy szót sem beszél angolul.

Lényeg a lényeg: egyetértek egy korábbi kommentelővel, az élőbeszédet kéne erősebbé tenni. Beszéltetni, beszéltetni, kijavítani a legkritikusabb hibákat és akkor semmi gond nem lenne itt a nyelvtudással.
Elnézést, ha túl iskolásan/összefüggéstelen ÉS/VAGY debilen fogalmaztam :)
A Dr. Who című időutazós kultsorozat legutóbbi dokiját alakító David Tennant karácsonykor száll be utoljára a legendás telefonfülkébe, hogy az End of Time című dupla epizóddal búcsúzzon a rajongóktól. Utolsó fellépésére olyan mellékszereplők társaságában kerül majd…..
A tavalyi év újonctermésének egyik legjobb darabja volt a Castle, ami a midseasonben ugyan nem teljesített nagyon kiugróan jól, de elég jó számokat hozott ahhoz, hogy az ABC adjon még egy esélyt neki. A teljes évados berendeléstől persze még mindig messze vagyunk (egyelőre 13…..
Túlélő túra. Egy fogalom, amelyet már sokat hallottam, de hogy pontosan mi a jelentése, azt csak most sikerült megtapasztalnom. Röviden összefoglalva: benevezünk egy csapattal, majd péntek este elvisznek minket egy előre meg nem nevezett helyszínre. Itt megkapjuk a verseny során…..
Nos, hűséges olvasóim, és idetévedő alkalmi látogatók, eljött ez a nap is, befejeződik az Alias, JJ Abrams első igazi nagyszabású sorozata (a Felicity-t nem lehet annak nevezni azért), ami beröpítette a tévés sztárproducerek világába és ami a Losthoz és a Fringe-hez vezetett.…..
Az AXN hamarosan bemutatja a So You Think You Can Dance című amerikai táncos-reality-t, azt, aminek egy vadhajtása már nálunk is ment Megatánc címmel a TV2 jóvoltából. A műsort az American Idolt (is) jegyző Simon Fuller készíti, és célja, hogy felfedezzenek olyan táncos…..