Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szuszi79

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Páran írtátok, hogy jó lenne, ha a blog a mopsztartással is foglalkozna. Mivel se Eric se én nem vagyunk szakavatott szakértői a témának, ezért egy csokorra valót gyűjtöttünk az interneten fellelhető tanácsokból. A kommentekben várjuk a gazdik tapasztalatait is.  …..
Szuszi79 2009.03.15 11:31:49
Sziasztok!

Mi ugyanúgy jártunk, mint hargita, és az álatorvos tanácsára átálltunk a Royal Canin Juniorra.
Frankie kutyánk most már 1,5 éves, de majdnem csak a Royal Canin tápot hajlandó megenni. Néha veszünk neki konzervet, hogy változatosabbá tegyük az életét, de csak a mopszos tápot szereti igazán. Persze tudjuk, hogy nem igénylik a változatosságot, sőt!!!!
Őt már kicsi korától önetetésre szoktattuk, így mindig pontosan annyit eszik, amennyire szüksége van. Természetesen kunyerál, (és többnyire kap is 1-1 falatot, hogy érezze a törődést, de ezt mindig belekalkulálom a táp mennyiségébe, ilyenkor ennyivel kevesebbet kap), de csak télen hízik meg, de akkor szerintem ez természetes. Amúgy "hatalmas" (12 kg-s), de teljesen arányos, nagyon szép, az állatorvos szerint sem kövér, sőt kifejezetten szépnek találja. A marmagassága 37 cm, úgyhogy elfér rajta az az 1-2 kg, de nagyon vigyázunk, nehogy elhízzon, mivel elég aktív (már amikor ébren van :):)), és neki sem lenne jó, ha nem bírna már szaladgálni. (Arról nem is beszélve, hogy van a környéken 1-2 elhízott mopsz, hát... szegények nem a legszebbek)
Én nagyon nem javaslom a házikosztot kistestű kutyáknak, nem túl egészséges és könnyen elhízhat tőle. Viszont Frankie is imádja a sült krumplit, és szokott is kapni... A csokit viszont csak akkor, ha hasmenése van, és akkor is szigorúan 1 kocka étcsokit, mert nem szeretném, ha elveszítené a fogait. Ők viszonylag sokáig élnek, de a fogaik csak 10-12 évre vannak tervezve, úgyhogy rendszeresen ápolni kell őket. Mi mindent az állatorvostól kérdezünk (3 mopsza van), az ő tanácsaival eddig nem fáztunk rá. Eddig soha nem volt beteg, télen sem kellett "kabátkában" rohangálnia szerencsére, mert azt nagyon megalázónak tartottam volna számára.
Viszont nem tudjátok, a Royal Canin mopszos tápot nem lehet valahol nagyobb kiszerelésben kapni? Nagyon bosszantó, hogy egyszerre csak 3-4 napi mennyiséget tudok venni, és a nagyobb kiszerelés többnyire gazdaságosabb is szokott lenni...
Köszönöm!