Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mano42

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor írtunk már róla, hogy az Origo címlapján szinte külön hely van azoknak a híreknek, amik vérszomjas bevándorlók bűneiről számol be. Sokszor ezek ugyan több hónapos, vagy éves hírek, de ezek általában nem számítanak. Ma a címlapon beszámoltak Mamoudou Gassama hőstettéről, aki úgy mentett meg…..
Pár szóban a kütyüről Napjainkban egyre fontosabb szerepet kap az egészséges életmód, melynek része a rendszeres testmozgás, legyen az futás vagy bármilyen sport. Ebben persze jelentős szerepe van azoknak az óriásvállalatoknak, akik górcső alá véve ezt a témát, olyan kiegészítőket dobnak piacra,…..
mano42 2016.05.03 07:26:37
@gwr: én például főleg jelzésekre használom, telefonhívás, email, sms stb. A többi csak bónusz. Nem kell aggódnom, a a telefon távolabb van, pl kabátzsebben, esetleg némítva, vagy nem hallottam meg az sms hangot mivel külső appokban azt is be lehet állítani, hogy x percenként emlékeztessen akár elmúlasztott hívásokra is. Google maps navigációnál pl rezeg az esemény elött. Sajnos a waze-vel nem. Nem bicajozom illetve nem motorozom, de el tudok képzelni egy olyan helyzetet, hogy biciklis navigációnál értelmesebb mint a hangparancs.
Bevallom, kicsit le vagyunk lassulva, pedig azért történnek itt érdekes dolgok. A nyúl el-szem-te-le-ne-dett (*) A könyvwarez témáról már sok szó esett, a dolog nem fekete-fehér, ez világos. Bizonyos esetekben hiányt pótol, más esetekben arra kényszeríti a kiadót, hogy…..
mano42 2014.04.02 13:19:27
@tetsuo_: tényleg furcsa, mivel az előnézet kifelyezetten magyar. Vagy én tanultam meg anyanyelvi szinten angolul :P
E-könyv olvasók Pimp my 'White! 2013.01.08 00:02:34
Intro regéltünk már sokat az Amazon "most wanted" olvasójáról (tényleg így aposztrofálják, és nem teljesen véletlenül), ami tényleg annyira jól sikerült, hogy K3-ról upgradeltem rá, és nagyjából így is marad, bár szeretett K3-asomat továbbra is őrzöm. Pedig nem triviális…..
mano42 2013.01.08 18:21:52
Bocsi, az elöbbi mondat félresikerült, de a lényeg benne van.

@szakértöbb

Én is K3-al kezdtem, oszt ment rá minten, magyar menü, tts, mplayer, stb, és közben semmire sem használtam csak olvasásra. Ami viszont nagyon hiányzott az a háttérvilágítás volt, (gyenge lámpánál kínlódás, erős lámpa meg zavarta az asszonyt az ágyban oszt állandóan vígasztalni kellett, olvasásra nem volt idő :) ), és amióta átálltam PW-ra nem néztem vissza. Ami eleinte szokatlan volt, az a lapozó gombok hiánya, de meglepően hamar leszoktam róla. Minden szeretek nála, a lapozási sebességet, a főmenü borító kinézetét, a kapacitiv tapit, a kijelző minőségét, az olvashatobbságát, a fényt, a tokot, a tapíntását. A PW nem hibátlan. Nincs benne hangszóró, (a K3-ban volt de soha nem használtam, a kezdeti tesztfázis után), kevesebb memória (ha a huszongigás gyüjteményemre nézek, a K3 -nak is kevés), tehát relatív. A PW-n jelenleg 853 könyv van, és még fér egy ennyi, de ha egyszerrre 1 könyv van rajta, akkor is maximálisan ki van használva.
Az én példányomnak pl alapból nagyon xar volt a megvilágítása (nem egyenletes), egykettőre szédszedtem, és korrigáltam a hibát, de sajna a mágneses szenzor megsérült, és a @dworkill által emlegetett automata tok nekem nem működik, kénytelen vagyok a bekapcs gombot használni. :) Ha valakinek vannak PW alkatrészei , szóljon bátran , átveszem.
A tok viszont hatalmas élmény, még enélkül is, öröm kézben tartani. A lényeg meg természetesen az, hogy van világítása, és az asszany az utóbbi időben szomorúan békénhagy, vagy ha nem, migrénre panaszkodom :D
mano42 2013.01.09 15:56:07
@SaGa: Próbálja ki ugyanezt eszterrel, és magyar könyvel , a röhögés utolér, főleg párbeszédeknél :P
mano42 2013.01.09 17:55:40
@szakértőbb: Én sem ma kezdtem, neteztem én is 9,6-al, és emlékszem arra az időre amikor dosos oprendszert rendeztünk be volkov commanderrel meg stb-vel, de valahogy nem kérek már belőle :)
Tudom, manapság Kindle Paperwhite-hoz jutni nem a legegyszerűbb, (az USÁ-n kívülre momentán nem szállítják,  belül is csak akadozva), de azért elkezdtek becsordogálni az országba.  Nekem is el kell mélyedni az ügyben. A Touch verzió kimaradt az életemből, és a PW nagyon…..
mano42 2012.12.20 20:53:04
@ff48bp: le ellenőriztem a Pw-n és a K3-an, és őszintén nem látok sehol semmi problémát az oldal olvashatóságával kapcsolatban. lehet, ha pontosítasz hól van fehér szöveg , fehér hátteren, jobban le lehetne ellenőrizni.
Intro Történt pedig, hogy egy ismerősöm garanciaidőn túli problémába futott a jó kis Kindle Keyboardjával. Az Amazon pedig, akinek parádés ügyfélszolgálatáról már hozsannáztunk, tett neki egy visszautasíthatlan(nak látszó) ajánlatot. Egy baráti összegért a törött K3-at…..
mano42 2012.09.26 10:00:13
@Dworkyll:
Nem az olvasás volt a cél, arra van egy K3, Ktouch, k4 a családban, szétosztva.
Évek óta smartfonokat buherálok, jelenleg is egy rootolt One X-et nyúzok. Néha kiruccanásoknál elkellett volna egy nagyobb LCD-s kütyü amin filmet lehet nézni, a One x kijelzője őrületes, de a mérete nem arra való, hogy körbe űljük. (amugy a fire sem erre való, de akkor még nem tudtam :) ) . szóval beesett, (valszeg valahonnan kiesett) ez a Fire, jobb árban mint egy Kindle wifi, kaptam az alkalmon és megvettem.
Először is, a UI amit a Kindle felnyomott rá az használhatatlan. Mármint tabletnek. A firenél éreztem a legjobban, hogy a tábla direkt arra lett kitalálva, hogy az amazon boltból vásároljak és más semmire. Könyveket, filmeket, zenéket, amit szépen virtuális polcokra teszel, alap böngésző, alap média lejátszó , no Google Play.
Rootolás lett a sorsa, majd rom csere. Előszőr ICS, (quadrant kb 2400), majd Jelly Bean. (quadrant 3900!!!). Szereztem OTG kábelt, szépen felismerte az USB stickeket, sőt NTFS HDD-t is, (külső programmal a Playről). Kijelző OK,(ebben az árkategóriában) Ips, szereó hangszóró, (filmnézésnél lényegtelen, mivel lefektetett módban, mindkét hangszóró ugyanazon az oldalon van). Ennek is megvan az oka, a hangszórókat hangoskönyvekhez "idomították", az elhelyezése a K3 elhelyezését követi. Érdekesség képpen kipróbáltam pár játékot is, többek között a NOVA 3at, meg a Dead Triggert, egyik sem tudta megfektetni. Egyszer még olvasásra is használtam sötétben (nem az androidos kindle appal, hanem a Cool readerrel, nagyon jó minőségű olvasó program, a legnagyobb előnye, hogy a kijelző bal oldalán húzva az ujjam, könnyen lehet szabályozni a fényerőt. )

Előnyök:

Jó kijelző
Dual Core cpu (OC 1200 mhz-re)
Nagyon gyors és jól mozog.
Akkú élettartam OK (kb 10 óra, átlag használattal)

Hátrányok:
-kevés tárhely (kb 5gb elérhető), (OTG-vel megoldható, de túl bonyolult, külső tápos hub kell hozza).
-Csak 512 ram (bár őszintén, JB-ben soha nem éreztem, hogy kevés lett volna)
- nehéz (a K3 mellett is.)
-kicsi kijelző

ahhoz elég volt, hogy meghozza a kedvem a tablett világához.
Rájöttem, hogy a laptopot csak alap dolgokra használom (böngészés, youtube, zene, film) amit egy tablet sokkal jobban el tud végezni, viszon könnyebb, könnyebben használható, és az akku is sokkal többet tart mint a laptopom akkuja. Eladtam az laptopot, meg a kindlet és váltottam tabletre.
 Vendégírónkról: az e-olvasás nagy öregje, aki már akkor villanyon olvasott, amikor a kínaiak még a négykombos kvarcóránál tartottak. Ő az, aki ha bemegy egy papírkönyv-áruházba, e-könyvvel a zsebében jön ki. Fogadjátok sok szeretettel újra a Gyalugép Feketeöves…..
mano42 2011.05.22 11:35:26
Intro A mobipocket a legtöbb eszközön egy nagyon kényelmesen olvasható dokumentum-forma, de van egy csomó apró részlet, amitől igazán komfortossá válik az olvasása. Évek óta konvertálok állományokat ebbe a formátumba, és mindig lehet találni valamit, amitől az eredmény még…..
mano42 2011.03.27 11:40:59
@mano42: Megnéztem a MPC által geberált html-t is, abban már benne van a hiba...
mano42 2011.03.28 08:21:23
@Ignis_veneficus: Koszi, megkaptam (gondolom) a problemat. Mint mondtam, inkabb PDF-nel jelentkezik a problema, es a koztes xml fileban ott csakugyan van egy furcsa formazas valtas:

<font size="10" face="AIBOGG+TimesNewRomanPSMT">
<text x="159" y="58" width="37" height="10">Kráter M</text>
</font>
<font size="10" face="AIBOEF+TimesNewRomanPSMT">
<text x="196" y="58" width="5" height="10">ű</text>
</font>
<font size="10" face="AIBOGG+TimesNewRomanPSMT">
<text x="201" y="58" width="61" height="10">hely Egyesület </text>

a html -be ez mar igy kerul at:

<p>Kiadja a Kráter M
űhely Egyesület<br/>

Az alpaszoveg "AIBOGG+TimesNewRomanPSMT", viszont az ű betu "AIBOEF+TimesNewRomanPSMT".

Feltetelezem ez azert van mert a PDFben beagyazott karakterek vannak, es a konverzio alatt az xml-ben ez helyettesitodott egy masik fontra. Viszont nem jottem ra mi ez a AIBOEF meg a AIBOGG.... a gugli sem volt a baratom...

Jol selytetted, a fontformazassal van a baj, viszont nem szertetnem atkonvertalni wordba, mert ugy elvesznek a pdf fajlban levo headingek.
Hohó, újabb civil szerviz a láthatáron, Merras jóvoltából (aki nem mellesleg online marketing guru, és feketeöves google-varázsló) itt egy magyar e-könyv kereső.  Így ír az alkotója: Az e-könyv keresőre csináltam egy iszonyatosan fapados, de jelentős korlátokkal…..
Sziasztok,  ez egy gyűjtőposzt lesz a Kindle háztáji turbózásáról. Ide kommenteljetek mindent, ami firmware, hack, és egyéb okosság, igyekszem a posztszöveget élve tartani. Review-k: K2, K3, K3 Beszerzős poszt Tartalomgyártási kiskáté Jailbreakelős okosságok Magyar…..