Regisztráció Blogot indítok
Adatok
régimotoros

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Philadelphiában a bábakonferencián Ina May Gaskin beszélt nekem először Wendy Savage-ről. Ő egy köztiszteletben álló brit szülész-nőgyógyász doktornő, 1935-ben született, tavaly a British Medical Journal életműdíjára is jelölték.1985 áprilisában azzal került a brit…..
régimotoros 2011.03.27 14:05:47
@régimotoros:
Na, dinnye is vagyok!

Helyesen:
A 6 millió az államé, nem a családé, a kórháznak kell kifizetni az állam felé.
régimotoros 2011.03.27 16:24:36
@bes3:
Viszont van már rendelet, és ha ez jól működik (kétlem.... tele van hézagokkal), akkor és csakis akkor majd lehet leírt dolgokért számonkérni! Eddig semmilyen törvény, rendelet nem volt, nem tudom milyen törvényen felül állónak képzelő csapatot emlegetsz.

Jelenleg még a szülészeti kamara sem egyöntetű pl. az ikerszülés, a gátmetszés, nyákszívás ügyben SEM!!! Az oxitocin adagolásrl, a beöntésről, streptococcusról ne is beszéljünk!

Miért evidens akkor, hogy egy nem működő (értsd: nem szabály és protokol követő) rendszerben egy kívül eső témában mégis azt a prtokolt kérik számon mindenhol, amit maguk sem tartanak be????? Ők nem törvényen felül állók kérlek?

Ha meglett volna a törvény, akkor nem lett volna egy csomó médiahiszti, lehetett volna perelni OKKAL! és lenne felelős.
Jelenleg egyik rendszerben sincsenek felelősök, és ez bizony nem jól van így.
Az Otthonszülés Mártírjai csoport vezetőjének nem kegyelmezett tegnap a Fővárosi Bíróság. Geréb Ágnes két év letöltendőt kapott öt év munkaköri eltiltással megfejelve, vádlott társai pénzbüntetéssel és felmentő ítélettel megúszták az ügyet. Akkor is ki merem…..
régimotoros 2011.03.27 10:07:54
Hard core ugyan nem vagyok, de nézek és látok és olvasok, pl. neked köszönhetően nagyobbra nyitottam a szemem, mint eddig bármikor!

steierhoffer.blogspot.com/2011/03/v-behaviorurldefaultvml-o.html
Ez itten kérlek a védőbeszéd....

Benne tényekkel, olyanokkal, amikkel vitázni bizony nem lehet.
Még ha a védőügyvéd is írta le és mondta el őket.

Dr. Geréb Ágnes az orvosi hivatás gyakorlásától volt eltiltva!
Nem végezhetett bizonyos dolgokat, mert azt csak orvosnak szabad.
DE!!!! A bábai tevékenységétől nem tiltották el, a szülés maga pedig nem orvosi tevékenység, okleveles és képzett bábák a világon mindenhol (még Mo-n is, lásd Jáhn F. kórház) önállóan vezethetnek le élettani szüléseket! Az ítélet beszkennelve olvasható a szülés.hu holnapon. Ráadásul emlékezhetnénk Horváth Ágnes miniszterasszonyra, aki előbb tiltotta és üldözte az otthonszülést, majd miután a bábák beszüntették működésüket, hivatalosan mégis felkérte őket a működésre.
Keresem a linket ehhez is, VAN!!!

Dr. Geréb Ágnes halálozási mutatói:
Az elmúlt 3500 szülésből és 21 év alatt 3 kisbaba halt meg. Szörnyűséges, de ez a halálozási mutató tényszerű, nem elkendőzött, a médiában mindenoldalról publikált haláleset. Ez 1 ezrelék!

A mo-i HIVATALOS halálozási mutatók 6-8 ezrelék közé esnek és ezt a "milliós felszerelésekkel" (idézet valakitől) sem tudják lejjebb szorítani!

Tudom, ez nem válogatott, valóban kis rizikó faktorú szülések, ebben sokminden benne van, pl. a 6-800 gr-os koraszülések is.

Érdemes lenne, ha időd engedi, utána futni ennek a kérdésnek jobban, meg lennél lepve.

Ezt pedig csak mint érdekességet linkelem....
index.hu/belfold/2011/03/24/torzsi_osszetartozas_vedi_az_orvosokat/
régimotoros 2011.03.27 16:02:46
@Fabius:
Tudod, a legkisebb gyermekem születésekor sem szívtak nyákot. Horribile dictu a kórházban tették meg ezt a rettenetes mulasztást! Ez a bába, akinél szültem nem szív nyákot és újszülöttest is csak két óra múlva enged a frissen érkezett közelébe, ha rendben vannak a dolgok!
Geréb Ágnes és bábatársai azt az újraélesztő tanfolyamot is elvégezték, amit a mostani rendelkezés előír, vannak készülékeik.
Hogy miért nem használták?
Komolyan kérdezed? Mert még a szakértők sem tudták megindokolni, miért is kelett volna......
Ugyanis az egyik jelenlévő bába koraszülött osztályon volt nővér.
Egyébként pedig: "Az ambu-ballonos lélegeztetéssel kapcsolatban megállapítják, hogy ez is megfelelő, amennyiben más lehetőség nincs. Az alsó légutak leszívásának elmaradását és az oxitocin intravénás adagolását a szakvéleményben nem értékelik szakmai hibaként."

Miért visszás?
Ilyenkor visszás, mert indokolnak, részleteznek? Ha a vádiratot olvasod, akkor pedig bólogatsz hevesen? Olyankor nem visszás?
Varánusz Boldogság, gyere haza! 2011.03.24 06:07:00
Orbán Viktor idei országértékelőjében arról beszélt, hogy haza kell csalogatni az egyéni boldogulásukat külföldön keresőket. Ne bitangoljon el a nemzet szellemi tőkéje, ne kóricáljon szerte a világban magát kelletve csak mert kapós, ne odakint sokasodjon, mikor fogy a magyar.…..
régimotoros 2011.03.24 11:10:56
@Modor Tibi:
Sógorasszonyom a vőlegényével egyszer már hazajött. Volt egy darabig jó állás itthon (nyelvtudás miatt), aztán jött a "válság" meg a kormányváltás. Két hónap munkanélküli után porzottak vissza és közölték, ők ugyan többet haza csak látogatóba jönnek, köszönjük szüleink, szeretünk benneteket mellesleg, de.....
Megpróbálták!
Fiatalok!
Diplomások!
Túrórudi nem kellett nekik, de lakni szívesen laktak volna.
régimotoros 2011.03.24 11:12:01
@Liquid_Night:
Lásd Boli 2007-es írása!

Az is szíven ütött......
régimotoros 2011.03.24 12:34:25
@WB_Tom:
Remek!
Cseréljünk.....
A közoktatási törvényen ölik már az illetékesek egymást régóta. Pokorni Zoltán vinné a bolognai vonalat, Hoffmann Rózsa a poroszos keresztény őrmesteri stílust, de lehet mindez hiába: jön Viktor és a Széll Kálmán tervvel elfújja az érveket, mert szerinte nekünk csakis a…..
régimotoros 2011.03.06 11:53:15
Puszttal értek egyet!

Egy erősen kamaszodó, esetleg kicsit szemtelen, egyébként kiváló eszű gyereket a pikkelő tanári gárda ne kelljen már kicsapja már 15 évesen az utcára!

Kivételesen azzal sem értek egyet, hogy vegyék el igazolatlan hiányzásért a családipótlékot.

Ugyanis a fentnevezett, erősen kamaszodó, esetleg kicsit szemtelen, egyébként kiváló eszű gyereket éppen a testnevelés tanár szívatja a legjobban, így nem megy be tesire, vagy késik, vagy nem visz felszerelést, stb, stb. Így összejött x számú hiányzás, ami nem éri el az 50-et, hogy megvonják, de ahhoz éppen elég, hogy cibálják az amúgy is nehezen barátkozó gyereket aZhivatal elébe egy pökhendi nőci elé, akiben a pedagógiai érzék kb. nulla.

Szülő nem jut egyről a kettőre, sem a tanárokkal, sem a gyerekkel. Ilyenkor nincs nevelési hatása a csp elvételének, inkább hathatós segítség kellene valamilyen másik oldalról, esetleg nev.tanácsadó, esetleg iskolai áthelyezés támogatása. Ezt semmilyen formában nem kapják meg!
A jelenlegi rendszerben szimplán fenyegetőznek csak, mindenféle jogalap nélküli együttműködési megállapodásokat íratnak alá a szülővel, miközben a probléma a tanár, aki nem szívleli a gyereket, pedig állítólag pedagódus.

A szülő által kezdeményezett áthelyezés sem visz messzire, ugyanis a iskolának kiadásnál véleményzni kell a gyereket.....

Körcsapda!

Tesómék küzdenek a kamaszfiúval, egészen közelről látom, mekkora csapdában vannak és a vergődésben semmi és senki nem segít, miközben a gyerek kallódik. Egyébként közepes feleltti átlagú, igazán remek fejű gyerek.
Bájos, ha egy kormányzati ember őszinte meggyőződéssel csinál magából hülyét. Értékelni kell a mondanivalóját, mert ő valóban hisz abban amit mond. A bálnatenyésztés valóban felesleges Magyarországon, hisz egyik cetféle sem őshonos errefelé. Se hely, se szükség nincs a…..
Varánusz A nagy hamburger bullshit 2011.02.20 08:00:00
Vasárnap a nagy családi ebédek ideje is, úgyhogy ideje foglalkozni kicsit a kajával. Akkor pláne, ha kormányunk mint kezdő menyecske a hasunkon keresztül igyekszik hatni ránk. Mert az egészség fontos, az egészséges táplálkozás meg ennél is fontosabb, a családok védelme meg a…..
A szülés.hu oldalon a készülő kormányrendeletnek egy újabb szövegverziója olvasható. Megnéztem, hogy az eddigiekhez képest mi változott, a változtatásokat a szövegben kiemeltem, és az alábbiakban a rendelettervezet szövegét ezekkel a kiemelésekkel együtt teszem közzé.A…..
régimotoros 2011.02.18 08:31:58
@steierhoffer:
Tehát akkor akinek nincsen pénze, az még azt az alkotmányos jogát sem kérheti számon, hogy ott szülhessen ahol éppen szeretne, de ezért ne kelljen már a csillagos eget is lefizetnie???

Nem értem, hogy az, hogy helyszínileg hol szül egy kismama, miért kell meghatározza a finanszírozás módját?

Ugyanis nem a bábával fog szerződést kötni jó esetben, hanem a szolgáltatóval, aki vállalja, hogy az ügyeletben lévő bába kimegy a szüléséhez!

Mint ahogy pl mentők is kijönnek, ha nincs kocsija, amivel bemenjen, plusz még be is szállítják a kórházba!
Sej a mi lobogónkat fényes szelek fújják, sej az van arra írva: a disznótor nem a pecsenyefalással kezdődik bazmeg, hanem a vér felfogásával. Úgy néz ki nem marad más választásunk, mint osztani ezt az ősi felcsúti bölcsességet. Mert ahogy Illés Zozó se tudja merre lejt a…..
    Tényleg elképesztő, mit meg nem engednek maguknak a magyar rádiók! A fenti címet a Tankcsapda Agyarország című dalából kölcsönöztem, jól leírja, hogy fiataljaink micsoda fertőt kénytelenek hallgatni nap mint nap. A Tilos elleni NMHH-fellépés csak az első lépése…..
régimotoros 2010.12.30 17:33:50
giulio.freeblog.hu/archives/2010/12/30/PONT_A_KOZEPEBE/

Azért csak szólok, hogy más vonalakon is elkezdődött a tisztogatás......
Varánusz Aláírod, Pali? 2010.12.29 08:00:00
Nagy nap ez a mai, Feleim! Vigyázó tekintetünket a Sándor Palotára vessük és figyeljük, hogy ébred a Nemzet Tolla a mai napon. Eljött a nap mikor döntenie kell: tökös legény lesz végre, vagy pöckölhető fejű vásári figura. Kiteszi az országot EU elnökségesdivel együtt…..
régimotoros 2010.12.30 17:01:58
giulio.freeblog.hu/archives/2010/12/30/PONT_A_KOZEPEBE/

Csak jelzem elkezdődött a "tisztogatás"..........
Sziasztok! Sok nővel karöltve jártam végig a kálváriát, biztos vagyok benne, hogy felkapják majd mások is a fejüket, mennyire ismerős a történet. Onnan indul, hogy gyereket akartunk a férjemmel.Következő lépés gyógyszer elhagy, várjuk a normál ciklust. Ami nem és nem lett,…..
régimotoros 2010.04.18 17:59:38
FérjBlog konzervatív vén fasz 2009.12.31 07:58:00
A jelek szerint az vagyok. Állunk a múltkor a városban, és jön négy fiatal hím (18-22). Az asszony hívta fel rájuk a figyelmem, hogy a fiúk shoppingolni voltak. És tényleg, reklámszütyő mindegyiknél, aztán jobban megnéztem őket: rövid pufi kapát szűk farmer, és az a…..
FérjBlog szűzkurva 2. 2009.12.02 12:16:00
A statisztikák alapján sokakat érdekel ez a téma, biztos már csak a szóalkotás során létrehozott paradoxon miatt is. Az első erről szóló posztban csak a jelenséget írtam le, most viszont az előfordulásáról is érdemesnek tartok megejteni egy kis elmélkedést.Hiszem, hogy…..
Csak gyorsan megmutatom az alvó egyhetesemet, aztán rohanok is tovább (nem, mintha sok dolgom lenne, Döme vagy alszik, vagy eszik, vagy picit nyűgös, de ehhez sem kellek én, max. a mellkasom, de közben olvashatok bátran, szóval minden szuper - ami meg nem szuper, arról meg akkor, ha…..
régimotoros 2009.03.14 22:22:50
2009. 02. 28.                Most azt nem részletezem, hogy szombat délelőtt megint sikerült „válnunk”, de a lényeg, hogy egy hatalmas veszekedést zártunk le egy ugyancsak hatalmas sétával (hegynek fel,…..