Regisztráció Blogot indítok
Adatok
demed

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E-betűs adalékban nehéz lenyomni a jégkrémeket, de a Fornettinek ez is könnyedén sikerül. De nem is az a lényeg, hanemhogy az almás-pudingos termékük egyebek közt kén-dioxidot és halat is tartalmazhat. De hogyan? ..
Ha valaki megkérne, hogy adjak neki pár játékot, ami leginkább megmutatja, mire képes a Commodore 64, a C.R.E.A.T.U.R.E.S-t egészen biztosan a kezébe nyomnám. A platform egyik legszebb, legjobban összerakott játéka volt ez, egyben a legviccesebb. A C.R.E.A.T.U.R.E.S. volt a nyolcvanas években az,…..
Nettó 122 ezer, kajajegy, BKV bérlet, üdülési csekk,kultúrautalvány... Mindez tényleg annyira kevés? Mellesleg várom a heti BB díj jelöltjeit a kommentekben! Sziasztok!A tegnapi ’ apehos sírós ’ poszt nálam is kicsapta a biztosítékot. Sajnos 1 barátnőm is állandóan…..
demed 2009.07.19 09:49:43
@trey82: Picit vissza kellene fognia magat...es utananezni, az allam hany szazalekat adja az egyetemi koltsegveteseknek. Egyszeru, mivel minden egyetem honlapja kotelezoen kozli. A Nepszabadsagban is megjelent a szegedi rektorral (rektorok tanacsanak uj elnoke) keszitett interjuban: kevesebb, mint 50%, a tobbit a piacon szerezzuk meg. Mi konkretan multiknak merunk, penzert, abbol tartjuk fenn a tanszeket, hivatalosan, szamlaval, akkreditalt laborral. Ezert nem megyunk haza penteken kettokor. Nem vagyunk vallalkozok, nem tudunk "leirni" semmit, minden kiadasunk es bevetelunk szamlaval kisert, mivel allami intezmeny vagyunk.
Hogy is mondta: "állami dolgozókat fizet ki akiknek a munkájára nincs valódi piaci igény." Ja. De furcsa: a Spar, a Lidl meg a Cora, akiknek merunk, ezek szerint nem piac. Franko, hogy valtozik a vilag...
Ki messze indulsz, legszebb pesti leány, És e hazát látni nem is fogod, Hadd búcsúzkodjam így tetőled, S hadd, hogy utad lebegőn kövessem.   Mint repülőgép, mely sebesen futó Hosszú hajókat messzire elkísér, Úgy száll a lelkem most utánad, Isteni lány, Budapest…..
demed 2009.03.15 22:04:37
@Országelhagyó: Kedves Országelhagyó! Több indokból: beszélek franciául, így oda pályáztam EU ösztöndíjat, amit nagy szerencsével (Gondviselés révén) megnyertünk. A 2 évet kinn még megfejeltük egy féléves extra munkaviszonnyal, így jött ki a 2,5 év.
További (esetleg) hasznos dolgok:
- a skandináv országoktól eltekintve az élelmiszer, háztartási vegyiáru dolgok legfeljebb ugyanannyiba kerülnek, mint nálunk, esetleg olcsóbbak (vagy pl. egy része drágább (húsok), de másik része olcsóbb (gyümölcsök), mint pl. Spanyolországban). Emiatt felesleges pl. 10 csomag pelenkát vinni az útra (mi megtettük, és csak néztünk kinn, hogy ott olcsóbb...)
- Nyugat-Európában külön hálózatok vannak használt ruhák, bútorok és háztartási berendezések beszerzésére, amelyek ugyan vallási alapon szerveződnek, de bárki vásárolhat náluk - így pl. Franciaországban az Emmaus-okban mindig láttam arabokat is vásárolni. Az elv: a használt, de még működőképes dolgokat az emberek kidobás helyett ide viszik, ahol önkéntesek átnézik-megjavítják, és fillérekért eladják (székek, asztalok néhány euróért, stb.) A holland szervezet honlapja www.emmaus.nl/, és 15 városban vannak jelen. Bagó áron lehet felszerelni az albérletet, tehát teljesen felesleges a berendezés miatt aggódni. Mi Franciaországban 40 euróból felszereltük a nappalit (kihúzható 3 személyes kanapé, 2 fotel, dohányzóasztal, házhozszállítással), aztán Magyarországra való visszatérés előtti nap mindent visszaadtunk ingyen a közösségnek, akik ingyen elszállították.
- nagyon fontos az indulótőke. Hiába kap kinn a férjed munkát, egy csomó dolgot előre kell fizetni, pl. albérlet kaució stb. Ezért mondtam, hogy nem feltétlenül a magyar rendszámú kocsit kell hitelekkel törleszteni. Többet ér a hiteltörlesztések félrerakása a kinti indulási költésekhez, mint egy magyar rendszámú autó, nulla indulótőkével.
Majd még írok, ha lesz időm.