Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Löncsnök professzor

1 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cikksorozatunk első részében magyar ipar lemaradását vizsgáljuk meg a 60-80-as évek műszaki cikkei kapcsán...
Ez a poszt egy szerkesztett fordítás, az anyag első változatát Vincze Felícia bocsátotta a rendelkezésemre, az eredetije itt olvasható. A Childbirth Connection nevű nonprofit civil szervezet  1918 óta létezik, első sikereit a New York-i szülészeti ellátás látványosan javuló…..
Löncsnök professzor 2010.11.03 00:17:29
@juliosastre:
Másként gondolkodunk. Szerintem a szülő nő például nem "beteg".
Továbbá az az igazság, hogy szüléshez igazán nincs is szükség orvosra. A bábák meg érdekes módon mindig képesek kielégítő és érthető tájékoztatást adni.
Tanácsolom neked, hogy olvass el egy-két külföldi bába által írt könyvet, talán megérted, mire gondolok.
Löncsnök professzor 2010.11.03 00:22:07
@juliosastre:
Bocsánat, nagyon fontos dolog kimaradt.
Valóban nincs idő akkor és ott elkezdeni magyarázni a nőnek egy adott problémát, de ha a kórházak vennék a fáradtságot és nem idomítási gyakorlatokat tartanának "szülésfelkészítés" címén, hanem valóban alapos tanfolyamot, akkor lenne közös tudás. Mert az, amit laikusként tudni kell (de tényleg kell is tudni), az azért egy ötnapos tanfolyamon (értsd öt egész napos) megtanítható. Ezt tapasztalatból tudom, ilyen is van, de azt nem kórház tartja. Viszont mi azt elvégezve pontosan és kompetensen tudtunk a saját szülésünkön jelen lenni és mindig tudtuk mi is történik velünk.
De ez is a bábai modell, nem az orvosi.
Gyöngyök a disznók elé Mért? 2009.03.14 21:14:00
Mert kislányom született tavaly.Mert kár, hogy meg kell halni egyszer.Mert olyan értelmetlen és kakofónikus az egész és mégis...Szóval itt vagyok, vagyunk, nem tudunk nem itt lenni addig ameddig csak lehet, ragaszkodunk egymáshoz és az életünkhöz és közben azzal szórakozunk, hogy…..