Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ildi20

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár Ildikónak korábban ígéretet tettem, hogy ha valaha az életben még arra vetemedek, hogy a kezembe vegyek egy Coelho-kötetet, akkor az A győztes egyedül van c. alkotása lesz a brazil írónak, ám idén januárban egy gyengébb pillanatomban kölcsönkértem ismerősömtől a Tizenegy…..
A könyves bloggerek világában szinte állandóan zajlik valamilyen játék, amit a szerzők amolyan "Add tovább!"-jelleggel örökítenek egymásra. Ezek közül már több felkérés is érkezett hozzám, de eddig ilyen-olyan okok miatt mindegyiket elhárítottam, bár meg kell…..
Normál esetben gyermeknevelési alapelveket taglaló könyvet valószínűleg addig nem vettem volna a kezembe, amíg magam nem vagyok érintett ebben a kérdésben. Hogy ezt mégis elolvastam, az egyértelműen a szerző személyének szólt. Csípem Csernus dokit. Tetszik a nyíltsággal…..
Ahhoz képest, hogy egy korábbi bejegyzésemben már hivatkoztam rá, csak most olvastam először krimit Agatha Christie-től. A budapesti vendéglátóm könyvei közt bukkantam rá a hétvégén, és tegnap este amolyan "hirtelen felindulásból" döntöttem úgy, hogy elkezdem…..
ildi20 2010.09.24 21:14:32
Sofi Oksanen: Tisztogatás (Eredeti cím: Puhdistus) „Jó volt az istállóban: nem kellett kerülni az állatok tekintetét, és a keze sem remegett soha, ha velük volt. Maasinak nem kellett nyugtalankodnia attól, hogy rángatja, Maasi fülébe bármit bele lehetett súgni, Maasi soha…..
ildi20 2010.09.24 21:13:53
Egy ideje már foglalkoztatott Gárdonyi Géza "második leghíresebb regénye". Volt valami misztikus számomra a címében, ami nem nagyon hagyott nyugodni. Amikor unalmas pillanataimban azon elmélkedtem, hogy a magyar irodalmi művek közül, melyiket olvassam el a közeljövőben, A…..
Lassú agónia és csendes, de méltóságteljes elmúlás. Legpontosabban talán így lehet jellemezni a Garrenek-ciklus harmadik kötetét. A második részhez hasonlóan a téma lényegében ugyanaz maradt, csak a nézőpont változott: míg Márai a Féltékenyek-ben a hazatért gyerekek…..
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem mindig bűntudatom van, ha olyan klasszikus irodalmi mű kerül a kezembe, amit már rég ki kellett volna olvasnom. Eléggé feszélyez, hogy ha csak huszonnégy éves koromban olvasok el egy olyan regényt, amelyen már tizenhét évesen túl kellett volna…..