Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Berlac

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BalatonÍzlelő Kenyér és kuglóf 2013.07.23 14:25:41
Péntek reggel 9 óra, Balatonalmádi. Kígyózó sor a Baross utcán Szabó Gyula sütödéje előtt. Mire belépek az üzletbe, már elfogyott az összes kenyér, csak kuglóf maradt. Sebaj, akkor legalább azt viszek, a gyerekek imádni fogják! Nincs elég apróm. Sebaj, jövök én holnap is,…..
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
Berlac 2010.02.05 08:44:58
@guga:"A fidesznek 4 éve van, hogy bizonyítson minden téren.
2014-ben újabb választás jön, s ha nem tudják mérsékelni a nyomort, ha nem állítják vissza a lakosság igazságérzetét, akkor nekik is lőttek."

Ja, csak közben lassan elfogy az életem a 4 évenkénti tököléssel és ebből az országból nem lesz semmi. És úgy néz ki, sajnos még a gyerekemnek sem...
Pár napja levél érkezett a honlapunkra. Nem szó szerint másolom, csak a lényegét:Kedves Sikermarketing.hu! Nagyon tetszik a honlapjuk, nagyon hasznosnak találtam az ott írottakat. Végig is olvastam az összes tanácsukat, mert szeretnék én is vállalkozást indítani. Meg is van az…..
Berlac 2009.12.03 18:42:48
Igen, ismerem ezt a típusú embert. Mivel mi is szerepeltetünk néhány hasznos információt a vállalkozásoknak, ezért mi is szoktunk néha napján ilyen jellegű kérdéseket, megkereséseket kapni. Az is külön tanulmányt érdemelne, hogy milyen stílusú levelekben jönnek ezek a megkeresések:

1. Csak nekünk küldi el a kérdést, rendesen megszólítva minket. Ilyenre, ha időnk engedi, és nem igényel utánajárást a kérdés, magyarul fejben van a válasz, még néha válaszolni is szoktunk.

2. Csak nekünk küldi el a kérdést, de még arra sem veszi a fáradságot, hogy rendes megszólítást írjon a levélbe, amit már ált. iskola második osztályában megtanulnak a gyerekek. Az meg, hogy megköszönje az esetleges választ, már eszébe sem jut.

3. Látszik, hogy 600 címre elküldte a kérdést, hátha valaki válaszol.
Na ez utóbbi két típusnak biztos nem válaszolunk.

De a kedvencem az volt, akivel megkötöttük a szerződést, első három hónapra engedményes áron, majd miután az irodánkban eltöltött két órát és egy csomó hasznos információval távozott volna, a beszélgetés végén (!!!) közölte, hogy hát mi túl drágák vagyunk neki, és talált magának egy sokkal olcsóbb szolgáltatót. Ja, a hölgy vállalkozása abból állt, hogy egy kiadványt árult, amelyben leírta, hogyan kell spórolni...

"pénz nélkül felesleges vállalkozni. Akkor el kell menni alkalmazottnak, mert ott legalább megvan a havi fix, míg egy vállalkozásnál előfordul, hogy hónapokig alig van bevétel, és ha végre van, azért is meg kell küzdeni."

Tudod hány ilyen kisvállalkozást látunk, ahol a tulajnak nagyon nem megy az üzlet (jellemzően kereskedelemről beszélhetünk), csak görgeti maga előtt és növeli az APEH meg mindenféle tartozását? De még egy olyannal sem találkoztunk, aki azt mondta volna, nekem ez nem megy, inkább elmegyek dolgozni egy áruházba pénztárosnak..

És ezeknek a vállalkozóknak (kereskedőknek!!!) fogalmuk sincs a marketingről, azt hiszik kinyitják a boltot és majd csak úgy jönnek a vevők. Mikor mondjuk nekik pl., hogy esetleg kuponozzál, vagy alakíts ki törzsvásárlói rendszert, hogy több vevőd, nagyobb bevételed legyen, csak néznek.
Csak az érkezés után tudtam meg, hogy elsőként az olasz Burningblack is lehetőséget kapott, aminek csupán annyiban van jelentősége, hogy alapból nem tiszta a lelkiismeretem, ha akkreditáltként lekésem az előzenekarokat. Így viszont felmentettem magam, hiszen harmadik fellépőről…..
Nem minden, az oldalra mutató link lesz értékes. Üzleti szempontból még kifejezetten káros is lehet, ha mindig csak egy bizonyos csoport "talál meg" bennünket arról a másik honlapról. Mi is szerepelünk néhány olyan honlapon, ahonnan eddig még csakis és kizárólag olyan…..
Berlac 2009.03.14 09:08:06
Értem én ezt az üzenetet. Csak sokszor van az, hogy egy vállalkozás - nagyon helyesen - szakértőként pozicionálja magát, amely nem olcsó, hiszen a szakértemet meg kell fizetni. Csakhogy ugyanez a vállalkozás, amikor vevőként lép a piacra, akkor megfeledkezik erről a hozzáállásról, és keresi az olcsó, gagyi megoldást, ahelyett, hogy ugyanúgy viselkedne, mint amit ő elvár a maga irányába a piactól.
Mi könyveléssel foglalkozunk. Az év elején itt hagyott minket egy kis építőipari vállalkozás a Szomszéd Pistiért, aki most esett ki az iskolapadból és majd ingyen megcsinálja a könyvelést, hogy gyakorolhasson (!). Igaz, hogy tavaly levezényeltünk két APEH ellenőrzést csont nélkül, ami természetesen benne volt a havi díjba, nem volt plusz költség, de az már a feledésbe merült. A cég egyébként azzal foglalkozik, hogy felhúz egy ikerházat, eladja, majd elkezd egy másik házat építeni. Amikor közölték, hogy inkább máshol könyveltetnek, beszélgettünk, hogy, hát milyen nehéz eladni a házakat, mert csak az olcsókat keresik, és nem azt nézik milyen a minőség. Mert az Xy Kft által épített ház valóban olcsóbb 3-4 millióval, de milyen gagyi anyagokból építették meg, bezzeg az Ővék! Ja, mondom, most azon vagytok felháborodva, hogy a Ti piacotok úgy viselkedik, mint Ti viselkedtek a könyvelési piacon?
És, kedves PikPok, sajnos azt látom, hogy ez rátok is vonatkozik. Korábban írtad, hogy az APEH kiküldte a folyószámlakivonatot és milyen későn értesültetek erről. Ha lenne egy jó könyvelőd, akkor az naprakészen tudná követni a folyószámládat (egyébként Te is, csak internetes regisztráció kell hozzá)és nem érnének ilyen meglepetések. Csak úgy látom (az APEH-es bejegyzésedből itélve), hogy Ti itt akartok spórolni (ami nem biztos, hogy összegszerűen megtakarításra jön ki), más meg a weblapkészítésen. Hosszú távon egyik sem kifizetődő...