Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pierre_

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog Együtt könnyebb? 2010.10.22 14:23:00
Szerda este a Margitszigeten kocogtam. Egy barátok közti levelezésből kialakult egy komolyabb résztávos edzés. A hétvégi Tatabánya 30 miatt nem voltam nagy duhaj - vagy legalábbis volt mire fogni -, így kívülről szemléltem edzésüket. Két fiú és egy lány (HIVER) elég…..
Pierre_ 2010.10.23 18:23:21
@Hiver: A mi futóklubunk csütörtökönként pl. a Szigeten fut (18:45-től), ha velünk, fiúkkal nem is, a (gyorsabb) lányokkal szerintem jól tudnál együtt edzeni...

A témához: pont a csütörtöki edzés közben gondolkoztam ezen, hogy mennyivel könnyebb együtt megcsinálni egy kemény edzést, mint egyedül. Egy jó kis gyorsasági állóképességi edzést futottunk 25 km-ben, amiből az első 5 km bemelegítés volt, az azt követő 20 viszont végig résztáv: 8x1,5 km-t futottunk, köztük 1 km pihenőkkel. A 20-ból az első fele még persze csupa móka és kacagás :), utána viszont már nem volt könnyű tartani a tervezett iramot. Beszéltük is közben, hogy már nem mindig esik jól, de erőt adott, hogy nem egyedül kell futni, így könnyebb átvészelni a szakaszosan jelentkező rosszabb pillanatokat is.
Az edzés lényege egyébként az volt, hogy a 1,5km-eket "csak" jó lendületesre futottuk (3'25"-ös iram), viszont az 1 km-ekre se joggra lassítottunk, csak úgy 4'10"-ig. Először csináltam ilyet, szuper edzés! Egyedül nem hiszem, hogy ment volna...
Az 5 km-es idők 19'57", 18'36", 18'35", 18'35", 18'30", tehát szép egyenletes volt végig.
Futóblog Még 9 hét... 2010.04.19 21:24:00
Korábbi posztunkban beszámoltunk róla, hogy Barabás Évi és Winkler Robi a Futocenter edzőinek segítségével készül fel a 2010. június 19-20-i Ultrabalaton futórendezvény egy-egy távjára. Évi a 10 km-es távot nézte ki magának (megjegyzem, alulbecsüli képességeit), Robi pedig a…..
Pierre_ 2010.04.20 23:38:04
@szasza75: és a 90sec alatt 200m jogg? Ez egyébként nagyon jó kis edzés. :) Nekem azt mondták, hogy ha 10 db ezer megy valamilyen iramra, akkor 10 másodperccel lassabb km-ekkel a félmaraton is menni fog. (Saját tapasztalatom nincs...)
Pierre_ 2010.04.21 08:59:12
@rrroka: 90sec (ahogy Szasza is írta). (Ami nem álldogálás, hanem 200m könnyű jogg.)
Igen komoly megpróbáltatások elé idézi az elmúlt hétvége a futó(blogger)t: szombatra és vasárnapra virradóan magyarországi viszonylatokban is, ha lehet ezt a kifejezést használni, jelentős havazást produkált az ország északi része hatalmas mínuszokkal megrakva.Mi a…..
Második gyorsan futott, illetve első hivatalos félmaratonom volt. Az első nemhivatalosnak az Ultrabalatonon futott 19+8 kilométeremet számolom, de az jó levegőn, erdőn-mezőn ment, kellemes hűvösben, ideális körülmények között. Azt 6,2-es átlaggal futottam, és nem mintha a vérem…..
Nem hivatalos információ, sőt, lehet, hogy le is vetetik majd, viszont azért gyorsan leblogolom, hogy a szerdán bejelentett, 5. generációs iPod nano szoftvere tartalmazza a Nike+ szoftvert. Ez a kishír. Nagyobb hír viszont az, hogy a szoftverben benne van (vagy lesz) a Heart Rate Monitor,…..
Pierre_ 2009.09.11 19:52:39
@ehunevazze: attól még, hogy valaki azért fut, mert jólesik, örömet okoz neki, igen gyakran szeretne fejlődni is benne, alapvető emberi tulajdonság, hogy igyekszünk a legtöbb dolgot minél jobban csinálni. (Pl. szerintem minden olyan futót érdekel a fejlődése, aki számon tartja az egyéni csúcsait, vagy méri a futásai idejét...) A pulzusmérő a hatékonyabb edzéshez egy (egyébként nagyon hasznos) segédeszköz.

A többi kütyü szerintem ilyen szempontból felesleges, de ahogy másik is írták, vannak akiket motiválnak ezek...

Persze igazad van abban, hogy sem pulzusmérőt, sem mást nem _kell_ használni, csupán egy lehetőség... :)
Futóblog Tófutás(sok) 2009.04.11 16:50:00
A hétvége több szempontból is kihívás volt. Egyrészt a szombati nap hosszú futása egy erősebb szekcióval (köztük kékvirággal) történt, na de ez egy következő poszt témája lesz. Másrészt a hétvége elhozta az idei év első komolyabb melegfrontját. Ugye ez a hirtelen…..
Futóblog Ferrara maraton 2009.03.11 19:25:00
Ferrara nincs közel. Pénteken bevágódtunk az autóba és cirka 840 km-rel arrébb már ki is szálltunk. Útközben egy pit-stop benne kávészünettel és egy tankolással. Nagyjából az utazással el is ment a nap. A 8-9 óra alatt volt idő elgondolkodni a vasárnapi maratoni stratégián.…..
Pierre_ 2009.03.13 23:44:30
Az itt felmerült témához én is hozzászólok. :-)
Nemrég kísértésbe estem, és - igaz csak rövid kitérőként - majdnem a táv növelését választottam a nehezebb (így több munkát igénylő, de egyben nagyobb örömet is okozó) út helyett. Egy 6 órás verseny lett volna, a "siker" biztos, ha nagyon vacakul megy, ~73 km akkor is összejön, ha jól megy, akkor 3-5-tel több. Hetvenvalahány km-re pedig ki ne lenne büszke? Azt hiszem, nem lennék (bár örülnék biztosan, hogy le tudtam futni). Azért nem lennék elégedett, mert ilyen távra egyáltalán nem vagyok felkészülve, igazából csak valahogy "végigszerencsétlenkedném".

Hasonló érzéseim voltak decaIM-nel kapcsolatban (bár ott nem gondolkoztam induláson :P). Az utolsó szám 422 km "futás", ami emlékeim szerint azt jelentette, hogy a versenyzők napokig sétálnak. Kitartás, türelem (?) persze ehhez is kell, de az én szememben egy "sima" IM sokkal komolyabb, annak van igazán sportértéke. Persze mindenki csinálja azt, ami neki jólesik...

@bodlac: számomra idén a legnagyobb kihívás 10 km-es távon egy kitűzött időcél elérése. Látod, van aki ilyet mond. :-)

@rrroka: ki futja 2:40-es tempóban a maratont? :-)
A 3-4-5-6-7 perces tempó osztályozás vicces, de nem sok értelmét látom. Ismerek olyat, akinek a 7 perces sem könnyű (megjegyzem sokan lefutni sem képesek egy pár km-es távot), és olyat is, akinek a 3 perces is könnyű. Na jó, olyat nem. :-)) Mindenkinek a saját adottságaihoz kell igazítani a skálát, nem a "nagy átlag"-hoz viszonyítani saját teljesítményét.
Én olyan célokat szoktam kitűzni, amik elérhetők, de meg kell dolgozni értük. Az ilyenek elérése okoz örömet, függetlenül attól, hogy a(z amatőr) futók hanyadrésze tud, vagy nem tud olyan tempóban futni.

@Bgy: miért okoz gondot, hogy a tókör egy héttel Prága után van?

@zsolababe: van jobb módszer, csak annyit írok: változatosabb edzésmunka (ez a sétülésveszélyt is csökkenti), de inkább nem osztom az észt (nincs miből ;-)), olvasgass, számos jó írást találsz a neten. Nem csak olyan kemény gyorsítás van, ami "lerombolja" az állóképességedet. Én tavaly fél évig csak lassúkat futottam (ebben az elhúzódó focisérülésem miatti óvatosságnak is szerepe volt), idén (szerintem :-)) már sokkal jobban csinálom. Csak egyetlen példa: egész télen majd' minden héten futottam egyszer lendületes, de még kényelmes tempóban 10 km-t, hogy az izmaim ne felejtsék el milyen is az, amikor futunk. (Ez persze AK alatti volt végig.) Most a lassú téli hónapok után gyorsnak épp nem érzem magam, de nem is vagyok szörnyen belassulva.