Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jurii (törölt)

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagydarab is, taxis is volt, akivel K. G. megismerkedett tavasszal, ez már önmagában is baljós összetétel, meg ugye amúgy is ritka, hogy egy ilyen találkozásnak pozitív vége legyen, ezúttal nem is lett. Nem friss történet,de azóta már történt egy meghallgatás is, ezt és ennek a…..
jurii (törölt) 2009.07.07 23:26:15
@cso zsi: ez akkor igaz, ha a jármű főútvonalon vagy olyan más úton halad, amelyen elsőbbségét jelzőtábla [16. § (1) bek. u) pont] jelzi.
A hivatkozott tábla pedig: „Útkereszteződés alárendelt úttal”.

Ha főútvonalon haladsz, a kereszteződésről a tábla tájékoztat téged, abból tudod, hogy elsőbbséged van.

Ha nem ilyen úton mész, akkor viszont tilos előzni. Ennyi.
jurii (törölt) 2009.07.07 23:27:06
@McK: lásd fent.
jurii (törölt) 2009.07.07 23:48:10
@McK: nem baj, egyszer egy türelmes ember majd elmagyarázza neked... én már belefáradtam.
ZsoltK érdekes filozófiát gyártott arra, hogy mikor miért hülyék a pesti autóvezetők. Az időjárás miatt. Szinte mindig van valamilyen front, vagy esik az eső, vagy lerohad mindenkiről a gatya is a kánikulában. Az angolok gyanúsan sokat beszélnek ilyesmiről, lehet, hogy ők tudnak…..
jurii (törölt) 2009.07.06 22:25:23
@bonifac: a wikipedia éppen fordítva írja.

- back of the hand facing the signer: Victory
(vagyis kézfej a jelzést mutató személy felé néz)
- Palm facing the signer: insulting (mainly 'fuck you') – largely restricted to the UK, Ireland, South Africa, Australia, and New Zealand

en.wikipedia.org/wiki/V_sign

@Gordini: te meg csak úgy elhiszel mindent? ejnye.
jurii (törölt) 2009.07.06 22:26:40
@jurii: enyém a sün, mert olvasni se tudok... sorry
jurii (törölt) 2009.07.07 09:43:02
@bonifac: Lol. 1:1 :)

egyébként a nagy meleg teszi... ;)
Linda sztorija üde színfolt a sok anyázós, mérgelődős, erőszakos történet között. Nincs is viccesebb annál, mint amikor egy zselés hajú faszacsávó nekiáll vagánykodni, hogy bevágódjon, aztán néhány pillanat alatt egymás után többször is beégeti magát, egészen a…..
jurii (törölt) 2009.07.02 11:53:37
Ejnye gyerekek, olvassatok viccet:

Szakadt Trabant megáll a piros lámpánál. Mellette egy vadonatúj sportkocsi. A Trabantban ülő bácsi átszól a sportkocsiban ülő fiatal lánynak.
-Hogyan csinálta kedveském? Én 40 évet lehúztam, három műszakban, a vaskohászatban, és erre a használt Trabantra tellett. . .
-Én csak 2 éve dolgozom. - válaszola lány - Az orális szex a műfajom. Tudja a bácsi, hogy mi az?
-Orális szex? Azt hiszem az a szopás.
-Nem bácsi, negyven év a vaskohászatban, az a szopás!


A lényegre térve, kétféle ember van:

- aki elég értelmes ahhoz, hogy tudjon nem csak másokon, de magán is nevetni, plusz van némi önkritikája.
- aki a világon a legintelligensebbnek tartja magát, nehezen látja be, hogy nem tévedhetetlen, és az első pontból következően mindenki mást hülyének tart. Ők ide járnak verni a nyálukat, mert itt arctalanul kiélhetik perverzióikat (ide tartozik többek között az ismeretlen emberek alázására tett kísérlet, az irigy rinyálás, véresszájú észosztás).

Íme két példa:

"Jó vállalom, hogy a tipikus szilikoncica vagyok, szőke is, buta is, nagy autóban - de legalább balesetmentesen és körültekintően közlekedem. :)"

"Szerintem a posztot lediktálta, mert írni se tud."
"Hát most büszke lehetsz magadra!
Mivel a környéken elég sok óvoda iskola van, gondolom Neked mint fő szilikon vásárlónak nem okoz gondot az esetleges megállás egy kirohanó gyerek előtt.
Vagy ezt már fel sem tudod fogni azzal a csepp agyaddal?
Szánalmas barom vagy!"

Játék: a megnyilvánulásai alapján szerintetek ki melyik csoportba tartozik ?
Állati bosszantó tud lenni, ha egy egyértelmű baleseti helyzetet a vétkes fél nem ismer el, sőt, tovább hajt, mintha mi sem történt volna. Máté egy ilyenbe csöppent bele. Mivel a baleset okozója még a határozatot is megtámadta, ezért levélírónk autója törötten várja a…..
jurii (törölt) 2009.07.01 11:53:30
"mentem egyenesen a főúton, mikor látom, hogy egy abb-s renault akar visszakanyarodni, lassítok, de nem indul el, ekkor gázt adok, hogy ne kelljen annyit várnia, de ekkor hirtelen megindul, bevág elém majd lelassít"

Ha jól értem a helyzetet, az ürge keresztben állt az úton, a posztoló messziről nézi, majd közelebb megy, az ürge befejezi a műveletet, erre a posztoló hátulról belemászik.

Hülye vagy-e, hogy rámész valakire, aki az úton megfordul? A rendőr azt mondja, az ürge a hibás... biztos bagy te ebben? Mert én nem. Sem abban, hogy a rendőr ezt mondta, és nem azt, hogy az ürge szabálytalanul fordult ott meg, sem abban, hogy tényleg az ő hibája, ha rámászol a farára.

"itthon mindennap a szememre vetik..." Bocs, de ez a magánügyed.

- az ürge fellebbezett, mert ehhez joga van. Eetleg egyszerűen úgy gondolja, hogy igaza van.
- a fellebbezni ige nem bontható szét, könyörgöm ne írd le többet, hogy "lebbezzen", ilyen ige nem létezik. Köszi.


@VizsLAjos: ez nem a jogrendszer hibája, legfeljebb a jogalkalmazóké, jelen esetben a bíróságoké. De a bíróságokat se szídd, azért működnek így, mert 1. fentről rosszul szervezettek, 2. a magyar ember hajlamos minden piszlicsáré üggyel bíróságra rohangálni, emiatt pedig leterheltek.


Vissza a posztolóhoz:
"Lehet ilyenkor kártérítést követelni vagy, hogy megy ez?" Igen, lehet. Összegszerűen bizonyítanod kell, hogy mekkora károd származott az autó kieséséből (ami ugye érdekes lesz, mivel papa autójáról van szó), hogy ennek a kárnak az enyhítése érdekében mindent megtettél (kárenyhítési kötelezettség) és ez a kár elkerülhetetlen volt. Egyébként várhatsz néhány évet, mire ez lefut, a bíróság nem feltétlenül ítél meg kártérítést, de ha igen, még az sem jelenti, hogy azt be lehet hajtani.

Az ABB céget nem tudom minek cseszteted, saját belső ügyük, hogy kit rúgnak ki, kinek adnak autót, és nem tudnak senkit meggyőzni arról, hogy fellebbezen-e, ha ezt elhitted nekik, igen naív vagy. (képzeld el, ha beismeri hogy hibázott, közben esetleg nem is, erre hivatkozva kitehetik a cégtől, naná, hogy fellebbez. Ha a cég ezt bármilyen módon megakadályozza, abból meg munkaügyi per lesz. Lásd bíróságok leterheltsége pont).
jurii (törölt) 2009.07.01 14:57:41
@nem.mate: először is köszönöm a kultúrált választ. Valóban nem ismerem az utcát és nem is akarom innen osztani az észt. Mindenesetre ha ahhoz lassú voltál, hogy bevágjon eléd, de túl gyors ahhoz, hogy már ne tudj megállni, akkor szerintem rosszul választottad meg a sebességed. Remélem a biztosító másként látja majd és sikerül bizonyítanod az igazad.

Balesetmentes közlekedést mindenkinek!
autózz! Apokalipszis most 2009.06.23 17:25:00
Budapest közlekedéséből vett videóra néhány momentumot Perillustris és némi szöveges körítéssel el is küldte nekünk. A szomorú az, hogy ha belegondolok a város tömegközlekedésének színvonalába, egyáltalán nem csodálkozom rajta, hogy aki teheti, a dugók ellenére is inkább…..
jurii (törölt) 2009.06.23 19:49:49
@Rocko-:

1. én olyat még nem láttam, hogy 10 bringás veszettül csilingelve egymás seggében torlódott volna a kereszteződésben;
2. ha a kereszteződést elállják, a zebrán is kavarnak és a piroson is átmennek a nagy böszme autók, szerinted mit csináljon? Megy ahogy tud.
3. örömmel látom, hogy a válság elkerülte a Lajos utcát, láttam legalább két vadiúj BMW-t, egy Porschét...
jurii (törölt) 2009.06.24 19:18:22
Ennek a posztnak ugyan már lejárt a szavatossága, de mivel megszólítottak, illik válaszolni.

@Rocko-: fel kellene fogni pár dolgot a közlekedéssel kapcsolatban. Tudom nehéz, de próbálj meg koncentrálni:

- biciklis-motoros-autós-gyalogos: pontosan egyenlő arányban vannak köztük tahók és szabályszegők mint normálisak és törvénytisztelők.
- a biciklis-motoros-autós trióból a biciklis a legvédtelenebb. Hiába tahó, akár tahóbb az autósnál is, csattanásnál ki fog meghalni?
- nem, egy bicikli nem autó méretű, nem tudja blokkolni a közlekedést. Ahhoz nagyon sok bicikli kell.
- a 2. megjegyzéshez fűzött érved harmatgyenge.
A biciklis nem akadályozza a gyalogost a zebrán való átkelésben, nem áll be az útkereszteződés közepébe, hogy blokkolja a kereszforgalmat és koncentrálj erősen: úgy halad ahogy tud, de halad, a bamba autós meg ÁLL a kereszteződésben.

Sam. Joe: nem láttam még ilyet szerencsére, a nevükben én kérek elnézést. Jöhetnek a címek, érdekel. Egyébként lásd az első bekezdést.
Múlt hét csütörtökön volt a blogon egy poszt, amiben olvasónk egy gázolásról írt nekünk. Azóta kiderült, hogy az elütött 22 éves lány sajnos elhunyt. Balázs is belegondolt, mennyire szörnyű végkimenetele lehet az esztelen száguldásnak és a figyelmetlenségnek. Legyen az az…..
jurii (törölt) 2009.06.08 15:32:28
@okostojgli: Hogy te mekkora fasz vagy! Végiggondoltad mit írtál le?! Üdvözlöm a kedves Mamád.
jurii (törölt) 2009.06.08 21:57:02
@Dr. Eher: ejnye bejnye, ezt de nem szeretem, amikor valaki fröcsög és butaságokat hord össze.

"a kulccsont rosszul forrt össze, és a kórházban újból el kellett hogy törjék az orvosok hogy aztán rendbe tegyék" Na várjunk csak.
Azt nehogy már a gyalogos nyakába varrd, hogy a barátod nem ment orvoshoz, rosszul forrt össze a csontja, ezért újra el kellett törni... ugye belátod, hogy ha rögtön kórházba viteti magát szépen, akkor ott megröntgenezik és összerakják rendesen.

Nem szoktam ilyesmin lovagolni, de a Doktor kitétel vicces a neved előtt... minek is vagy doktora? Egyébként akiket annyira utálsz, azok biciklisek, nem "biciglisek", doktorkám. :)

Nem kívánom, hogy egyszer balesetben legyen részed, akár sértettként, akár elkövetőként... de nem ártana pár dolgot átgondolnod az életről.
Mindenesetre aki nem tud embertársára 10 percet várni a zebránál, az járjon gyalog.
jurii (törölt) 2009.06.09 10:33:38
@Bladika: Köszönöm a felvilágosítást, ezt eddig nem tudtam. Azonban ez sem változtat azon a tényen, hogy noha a balesetért a gyalogos a felelős, a roszul összeforrt csontért nem. (Ha balesetet követően valakit kórházba szállítás közben újabb baleset ér, azért sem tehető az első baleset okozója felelőssé, noha nyilvánvaló a közvetett okozati összefüggés.)
Nem volt mostanában külföldi poszt a blogon, biztos a világválság miatt minden olvasónk le van gatyásodva és nincs pénz utazgatni, pedig általában pozitívak a visszajelzések az effajta élménybeszámolókról. Tygger viszont végre Dél-Olaszországban járt, ami nekünk magyaroknak…..
Ezt igazán kár volt ... War-burg 2009.03.16 07:33:00
Köszönet Janinak!  ..
jurii (törölt) 2009.03.16 15:53:47
@guni: Csabi, 75 IQ-val... :)