Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AtomTej

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
A személyvonat végigjátszásának utolsó képéből kiderült, hogy van vasútállomásom is. Van bizony! (Előljáróba annyit, hogy sajnos a fényképezőgépem fényszenzora kezd meghülyülni, sok lesz a zajos kép, elnézést érte). I. Alapadatok Neve: Vasútállomás (Train…..
AtomTej 2012.05.05 19:02:50
Ha már értelmetlen vasúti felüljáró:
www.brickset.com/detail/?set=10128-1
Itt ugye közvetlen a sorompó mellett van egy gyalogos felüljáró...
Itt a hosszú hétvége, nyomás kirándulni, akár lego vezetőkkel közösen. Autópályán találkoztunk és nem tudom, hogy hivatalos autóról van-e szól, de jó eséllyel igen. Nem villogtam, hogy álljunk meg és igyunk egy kávét közösen, csak a képet készítettem el : ) ..
Vicces, hogy még 2 hete sincs, hogy azon keseregtünk, nálunk miért nem nyílik egy "igazi" LEGO Store, mire az elmúlt napokban mit csicseregnek a jól értesült verebek: Budapesten is készülődőben egy üzletnyitás.  Hogy csak bulvárkacsa-e a hír, vagy sem, majd eldönti az idő. Ti…..
Kedves Kockagyár! Pár hónapja (is) volt szó arról az űrhajós minifigről, ami fehér ruháján magyar zászlóval van díszítve.Nem tudom, hogy van-e már valahonnan hivatalos válasz a figura eredetéről, de van szerencsém az alábbi infókat megosztani, ha tart még a…..
Korábban is jártak már Rábák a blogon, méghozzá minifig méretben és nemcsak kamionként! Erre csak Rábák, erre pedig az egész magyar vidéki járműpark megelevenednek legóból. Ritkán teszünk ki a blogra olyan legót, ami még csak tervasztalon, digitális formátumban…..
Vissza-visszatérő kérdés a blogon, hogy miként is kellene a LEGO-klónokhoz, vagy éppen a kompatibilis kiegészítőgyártókhoz viszonyulnunk rajongóként. Összeépíthetjük-e, keverhetjük-e az eredeti kockáinkkal, elfogadható-e a használatuk, és egyéb nem túl érdekes kérdéseken…..
Ez a sztori sem ma kezdődött, de véget érni sem ma fog, az tuti.Még gyermekként égett a retinámba ennek a Lego vonatnak minden jellegzetessége. A 3 egységből álló szerelvény, a domináns sárga-piros szín, a 6 stud széles szélvédő, a zöld sorszámok és a jellegzets szürke…..
A héten jelentette be a LEGO, hogy - az amúgy tavaly lejárt szerződését - újabb 10 évvel hosszabbítja meg a Lucasfilm Ltd.-vel. Örömteli fejlemény ez az SW-fanoknak, hiszen az egyik legsikeresebb licensztéma folytatja fényes pályáját a LEGO játékuniverzumában. A sikeres…..
AtomTej 2012.02.19 19:47:12
@TheElf: Már voltak mindstorms starwars készletek... egy világos és egy sötét oldal, konkrétan R2D2 és AT-AT lépegetővel. Bár se nagyon fejlettnek, se nagyon programozhatónak nem mondanám. :)
www.brickset.com/browse/themes/?theme=Mindstorms&subtheme=Star%20Wars
Érdekes szerkezetek tűntek fel a minap előrendelésre az Amazon.com-on: Mintha nem láttuk volna ezt a gépet egyetlen 2011-es legós előrejelzésben sem. Vagy valakinek ismerős ez a kamion? Láttad már őket valahol tán? Mondjuk a tévében? Ha azt mondom Transformers, dereng valami? …..
Hogy mi van? Tüzet oltani vízen? Igen igen, például ha a kikötőben vagy annak közelében tűz üt ki egy hajón, vagy mondjuk a Balaton közepén kigyullad a komp, akkor hiába hívod a tűzoltóságot, se a parancsnoki autó, se a rohamkocsi nem jut messzire. Űgyhogy igenis minden család…..
Ha a pilóta nem egy kedves kis coca lenne, simán elmehetne a Macskafogó 2. részébe, nem? Amennyire gyűlölöm, ha Fabuland-babákat helyeznek "hétköznapi" alkotásokba a rendkívül ütős és ritkán látható poén kedvéért, annyira klassz ez, mikor direkt köréjük építenek…..
AtomTej 2012.02.02 18:37:58
@Drakolder: Nekem is egyből az ugrott be. Persze a neve nem, de maga a játék igen. :D Az ráadásul magyar fejlesztés volt, ha jól emlékszem.
A CHIP Magazin februári számának dvd-mellékletén legós tartalom van. Egyszerűen csak annyit írnak róla, hogy a legó teljes világát elrejtették a korongon (exkluzív videók, útmutatók, programok). Valaki látta már? Érdemes megvenni (a címlap szerint egyébként épp most…..
Egészen újkeletű a kattanásom van a zombikra. Amennyire ignoráltam régebben a zombis filmeket (egyszerűen nem féltem tőlük, úgy meg mi értelme van?), a The Walking Dead című tévésorozattal annyira nagy híve lettem a témának. (Illetve a Zombieland című mozi is eléggé beütött…..
AtomTej 2012.01.30 15:18:49
@Tsingi: Gratulálok! Nem gondolod komolyan, hogy 2,5 éves koráig nem adsz a kezébe Duplot?!?
Félévesen rágókának, 1-1,5 évesen rombolni, 1,5-2 évesen olyan hosszú 2x2-s rúd, amíg el nem törik, plusz a kocsik, traktorok, vonatok, aztán 2-3 között az összes állat, ember, micimackó, csúszda, stb. 3 fölött meg csak győzd lebeszélni a sima legóról. Mert az "az apáé"... persze a boltban még "a gyereknek lesz" volt. :D
Lehet dollármilliókból aluminium legóemberkéket az űrbe juttatni. Kérdés, hogy érdemes-e. (Perszehogy.) Meg lehet ballonnal, műanyagot is (de gondolom csak az űr kvázi-határáig.) A kanadai alkotók a részleteket, az előkészületeket és a teljes videót nemsokára ígérik. Mi…..
AtomTej 2012.01.26 20:37:58
@Brickfan: hányszor próbálkoztak? Vajon ez volt az első minifiges kisérlet? Előtte hány legó kutyát vagy majmot küldtek fel?
Bár a blogon nem vett agresszív irányt a Friends-készletekről szóló csevej, nem tagadható el, hogy bizony sokaknál kiverte a biztosítékot az új irány (Szexizmussal vádolják a LEGO-t). A LEGO facebook oldalán sem volt napokon át másról szó, mint arról, hogy gáz-e a rózsaszín,…..
AtomTej 2012.01.17 18:36:21
Na erről az egészről a Simpson család 5. évad 14. rész jut eszembe: en.wikipedia.org/wiki/Lisa_vs._Malibu_Stacy
Röviden, Lisa kitalálja, hogy minden "Barbibaba" butalibás, és kellene a piacra okos-barbie is. Piacra is dobják majdnem meg is veszi valaki, de akkor a butalibás kiad egy új készletet + 1 kalappal, és mindenki inkább azt veszi. Érdemes megnézni, nagyon jó társadalomkritika, és totál ontopic. :)
AtomTej 2012.01.18 17:32:07
@tutuka: Azt a részt szerintem még nem láttam, de szintén zseniális a poén. :D
Vannak műfajok, mint a forma 1, amelyek nem hoznak lázba. Vannak legó témák, mint a Racers, amelyek nem fogják meg a fantáziámat. Vannak kereskedelmi trükkök, mint a linceszelt készletek, amelyeket fenntartással kezelek. És vannak márkák, mint a Ferrari, amelyek különféle okokból…..
Hitviták ide vagy oda, minden városba kell ilyen kocsi, és minden gyűjteménybe kell ilyen kerék: |forrás: Brickset| A Friends-lányok lakhelyének magyarításáról szóló szavazásunk/ötletelésünk még mindig tart! Vannak egész jó ötletek, de olyan talán még mindig nincs, ami…..
AtomTej 2012.01.03 23:15:31
@Llew: Akkor CM Series6 Spacewoman rózsaszín szkafander is jó rájuk? :)
Ha már azt mondták, szentháromság van, és rendőrségről meg vasútról esett már szó, akkor nem lehet kihagyni a tűzoltóságokat sem. Újabb sorozatunk első fejezete a Legoland, Town, illetve City tűzoltó állomások immáron négy évtizedesnél is hosszabb történetére tekint…..
AtomTej 2011.12.28 18:07:35
Itt az ideje, hogy összegezzünk: A huszonnégy nap alatt nyolc minifiget (ebből két droidot), tíz űrjárművet, három egyéb droidot-robotot, két SW-os és egy semleges kiegészítőt kaptunk. Az apró elemek tengerét nézve szédítő számú 266 apró darabka potyogott ki az ablakokból…..
AtomTej 2011.12.27 11:48:17
@tutuka: Persze érthető, hogy nem akarják, hogy idő előtt kiszivárogjon a 'sajtot-sajttal' építési technika.
Akkor mostantól figyeljük a wikileaks-t, hátha...
Rengeteg zöld elem, átlátszó pöttyök és egy... WTF, egy sárga varázspálca?? Csak nem valami jedi titkos fegyver? Nem az, viszont az eredmény sem kimondottan SW-ra hasonlít: egy KARÁCSONYFA! Most mondja meg nekem valaki: mi a fityfenének kellett ebbe a készletbe karácsonyfát tenni?…..
AtomTej 2011.12.23 10:22:55
Ez egy Tatooine-i páragyűjtő:
starwars.wikia.com/wiki/Moisture_vaporator
Gondolom, gyárilag zöld színben jönnek, csak hamar belepi őket a por. ;)
Vagy csak elérni, hogy City-ben is ilyen állatkert legyen, mint ami jövőre várja a LEGO-ba belekóstoló ifjúságot: Nem tudom, hogy a panda kell-e jobban, vagy a teknős borogatással :) Esetleg a torokgyulladásos kis-zsiráf. Persze, ha kérdezitek, itt a blogon úgy is letagadom.…..