Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boribariii

17 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kedvenc közösségi élményemről még nem is írtam, pedig elég meghatározó lett az elmúlt lassan két hónapban. A szlovén mise után a következő vasárnap, március 11-én elmentem az angol nyelvű misére is, aminek külön facebook-csoportja is van (itt), és mindenkit szívesen látnak a Cerkev sv. Jožefa…..
A tisztes állampolgárok nem csak hogy rendesen szavaznak a nagykövetségen, hanem mint a lovin, egy-két kézremegés elleni védőfelestől szilárd markukban szorongatják a fogadási szelvényeket, és torkuk szakadtából szurkolnak a... busás nyeremény reményében!..
Ljubljana Gang Maks Pizzerija 2018.03.22 18:58:11
Néhány napja felfedeztük a hozzánk talán legközelebb eső bonizóhelyet, azaz olyan éttermet, ahol lehet a Student Bonival fizetni. Ez a Maks Pizzerija, az utcánk végén van, a Mercator sarkán. Beülős kis bisztró, az idősebb Norma a felszolgáló - Twin Peaks ;) -, és finom az ebéd. A diákmenü 2,97…..
Ljubljana Gang Március 15. 2018.03.16 16:29:21
Hogyan ünnepeljünk a nemzeti ünnepünkön Szlovéniában? Az az ötlet is szóba került, hogy kokárdát tűzünk a ljubljanai sárkányra, aztán elvetettük, hiszen megoszlott a véleményünk arról, hogy vajon mi mit szólnánk, ha a Lánchíd oroszlánjaira tűznének zászlót a szlovén nacionalisták. Végül csak ilyen…..
Egy infografikával szerettem volna kedveskedni a nyájas olvasóknak, de miközben csináltam, rájöttem, hogy nehezen számszerűsíthető tételekkel van dolgunk. Szerencsére minden vásárlásunkat tételesen feljegyezzük, így ebből - jobb híján ezen az oszlopdiagramon - egy közelítő becsléssel látszik, hogy…..
Egy poszt az ebédeinkről igazán trash képekkel! Már kezdjük megismerni, hogy hol érdemes Študentski Bonit használni az ebédhez, a kezdeti rácsodálkozás viszont még nem múlt el teljesen, még mindig csodálatosnak tartjuk, hogy 3 euró alatt háromfogásos ebédet tudunk enni. Vagy ingyen szendvicset.…..
Jure Pukl Quartet - koncert a ljubljanai várban! És még sok más. Már szinte kezdem magam rosszul érezni, ha nem gyártok tartalmat a blogra, vagy nem olyan tartalmat gyártok, ami információértékkel bír, vagy igazán élvezetes olvasni. Pedig ez most "csak" egy élménybeszámoló lesz a tegnap estéről,…..
Ljubljana Gang Szlovén mise 2018.03.05 19:54:09
Nagyböjt 3. vasárnapján (III. postna nedelja) végre itt Ljubljanában is elmentem misére. Eleinte a facebookon hirdetett angol misére szerettem volna menni, van erre egy külön csoport is jelenleg 232 fővel, és az atya mindig posztolja, hogy épp ki fog misézni, és lesz-e valami ehhez kötődő program.…..
Idén Ljubljanában leszünk a választás idején, úgyhogy itt kint fogunk szavazni. Ezt szerencsére teljesen online el tudtuk intézni. Sokáig fontolgattuk, hogy hogy legyen - menjünk-e haza a választás napjára, vagy maradjunk otthon, mert húsvétra amúgy is hazamegyünk -, de végül úgy döntöttünk, hogy…..
boribariii 2018.03.04 14:17:07
@Majd Leonard: mindent a maga idejében...
A Media Criticism nevű tárgyunkra kellett filmkritikát írnunk erről a filmről egy 1941-ben, a premieren ülő kritikus szemével. Ez nekem majdnem akkora nehézséget okozott, mint hatodikos koromban fogalmazást írni úgy általában (azaz nagy nehézséget), de ezt az egyébként is elcseszett szombatot (nem…..
Folytatjuk! Ugyan csak egy új termékkel bővült a bagett-palettánk, a régi ízeket is revizionáltuk. Részben. Bagett from Interspar A napokban megkóstoltuk az Intersparban vásárolt bagettet. Ez is 0,39 EUR volt, csakúgy, mint az eddigi szupermarketes bagettek, de más volt, mint a többi. A formája…..
boribariii 2018.03.03 14:11:05
@Majd Leonard: köszönet az észrevételért! Tehát a francia életérzés valójában bécsi életérzés. És igen, a tesztelés nem állhat meg, és nem is fog megállni a szupermarketeknél ;)
Ljubljana Gang Budimpešta 2018.02.28 23:07:29
Kaptunk egy levelet, hogy vegyünk részt egy háromnapos, két éjszakás városnézős Erasmus-partyn, az úticél Bécs, Pozsony és Budapest! Kíváncsi voltam, mit néznek meg Budapesten az erasmusosok, úgyhogy csináltam egy térképet róla. ❋ Day 2 ( Bratislava – Budapest)After breakfast (which is included…..
Mit tegyen az ember, ha orvoshoz akar menni külföldön? Nem volt nehéz, de nyilván stresszes dolog, úgyhogy megpróbáltam alaposan utánajárni. Még a kiutazás előtt megnéztem, hogy pontosan mire is érvényes az Európai Egészségbiztosítási Kártya, mivel ez országonként is eltérő lehet, de Szlovéniában a…..
Ljubljana Gang Študentski Boni 2018.02.22 17:13:54
Erről tudunk egyelőre a legkevesebbet. Tegnap futottunk egy majdnem felesleges kört emiatt. Elbicikliztünk az ESN irodába, hogy ott kérjünk szlovén SIM-kártyát, amit ingyen osztanak. Az iroda kicsit el van dugva, a cím: Pivovarniška ulica 6, ebben az udvarban van az egyik épületben az iroda a…..
Ismét egy praktikus poszt következik, ígértem már. A bankszámlanyitáshoz itt kint nem kell túl sok dolog, az pl. nem derült ki, hogy a residence permit nélkül tudtam-e volna adószámot igényelni, de az tuti, hogy számlát nyitni lehet turistaként is. A bankszámlanyitáshoz kell egy adószám, amit a Tax…..
Elhatároztuk, hogy kintlétünk alatt összehasonlítjuk az itt kapható bagetteket. Első pár nap a Lidl-ben vettük, majd egyet az Aldiból is kipróbáltunk. Aztán jött a Mercator bagett, és holnap reggelire egy Stara Pekarna bagettet fogunk megkóstolni. (Update: megkóstoltuk.) Bagett from Lidl A…..
Tegnap még azt hittem, angolul fogom írni a blogot, hogy hasznos infókkal láthassam el a külföldi erasmusos sorstársaimat, de tévedtem. Jobban ráveszem magam, hogy írjak, ha magyarul tehetem. Ma voltam bankszámlát nyitni, de erről majd írok egy következő bejegyzésben. A bankos nő vette észre, hogy…..
This morning we visited the administrative office to apply for a temporary residence permit for our study semester abroad. We have bumped into a series of problems - that is why I decided to start this blog. The place you have to go is: Administrative Unit Ljubljana, Administrative Internal…..