Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sztyopabá

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsére van egy könyv, amit nyugodt szívvel tudunk ajánlani: Bár Gyuri, a kis hamis, azt mondta, hogy nincs megírva az a könyv, amiből dolgoznak, ezek szerint mégis van ... igaz, ezt ő maga írta.   Ismertető: A szerző alapos szókimondással veszi számba a magyar…..
Vastagbőr A légyfogó vakradar 2011.09.20 10:01:00
Szeretnénk kiküszöbölni az esős idő okozta rosszkedveteket, ezért elmeséljük Nektek a Honvédelmi Minisztérium sztárjával, az KISZ KB-tagból Orbán-rajongóvá lett Gubcsi Lajossal kapcsolatos legfrissebb hírt. A HM kommunikációs cégének, a Zrínyi Média Kft.-nek…..
Telik az idő, minden változik, főleg az álláspontok. Más ellenzéknek, és megint más kormánypártnak lenni. Köszönjük a szemléltetőpéldát a Zinternetnek! Szijjártó Péter, 2009. március 22.   "Kiderült, hogy ugyanaz a játék zajlott, mint eddig bármikor - jelentette ki…..
Sztyopabá 2011.09.08 14:06:08
Off:
Egyfordulós, vegyes választást írhat elő az új törvény

Az új választójogi törvény tervezetéről tárgyalt csütörtök délelőtt a Fidesz–KDNP országgyűlési frakciója hajdúszoboszlói ülésén – értesült az MTI tudósítója a helyszínen.

Áder János európai parlamenti képviselő, akit a választójogi törvényjavaslat koncepciójának kidolgozásával bíztak meg, a tanácskozáson ismertette az új választójogi törvényjavaslattal kapcsolatos előkészítő munkája eredményeit. Az MTI információi szerint az előterjesztés részleteiről szavazott is a Fidesz–KDNP-frakció.

Az MTI információi alapján a voksolás során támogatták, hogy az új választójogi törvényjavaslat egyfordulós, vegyes választást írjon elő, és szavazati jogot kapjon valamennyi, határon túl élő magyar. Vélhetően megszűnik az úgynevezett kompenzációs lista, de valamilyen – eddig meg nem nevezett – kompenzációt beépítenek a rendszerbe – tudta meg az MTI.

A hajdúszoboszlói frakcióülésen jelenleg szünet van. Több képviselő elhagyta a tanácskozásnak helyet adó Béke szállót, de az újságírókkal gyakorlatilag senki nem áll szóba, így pontos információkat nem lehet tudni a zárt ajtók mögött történtekről.

By Magyar Nemzet

A valamennyi határon túl élő magyar pedig ugye bárki lehet, aki jelentkezik, hogy ő bizony magyar szeretne lenni...
Most kellene gyűjtést szervezni és felbérelni mondjuk 3-4 millió afrikait, hogy fejenként 10 dollárért vallja magát magyarnak és szavazzon a kétfarkú kutya pártra!
2010. december 2-án a Pannon Filharmonikus karmestere, Peskó Zoltán bejelentette, hogy a fél év múlva lejáró szerződését nem kívánja meghosszabbítani, és távozni kíván.…..
Vastagbőr Suli kettes portás 2011.07.29 11:33:00
Az Amerikai Egyesült Államok, mint a demokratikus nyugati világ vezető hatalma időről időre megnézi, hol, merre hogyan állnak a demokráciával a nagyvilágban. Nos, az egyensúlyok és fékek 200 éve működő rendszerében valószínűleg egy kicsit furcsának találhatják a magyar…..
Vastagbőr Az igazi országimázs 2011.07.15 12:02:00
A nyár legviccesebb bulvársztorija idáig kétségkívül a dubajozás. A három közvetítő lekapcsolása után még csak egy 119 nevet tartalmazó portfólióról szóltak a hírek, de a Bors információi szerint már ezernél (!) jár az érintett lányok száma. Ezer dubajozó magyar…..
Stumpf Pistánál már erősen rezgett a léc, de ha ő átment, a jó Balsai Pista miért bukna el? A 2012. január 1-én hatályba lépő új Alkotmányban az szerepel, hogy az Alkotmánybíróság létszámát 11-ről 15 főre kell növelni. Az új Alkotmányt húsvét napján az államfő…..
Sztyopabá 2011.06.15 12:47:01
Média - elintézve
Parlament - elintézve
AB - elintézve
Rendőrség, katonaság, tűzoltóság lábhoz - folyamatban
Külföldről hozott választópolgárok a demokrácia látszatának fenntartásához - folyamatban
Totális diktatúra kiépítése - folyamatban
Beleszólásunk - nincs
Az utolsó majd kapcsolja le a villanyt.
@Jakab Andor: Most látszik csak igazán, mekkora kárt okozott az OPNI bezárása. Vagy, és ez a jobbik eset, remélem, hogy rengeteg pénzt kapsz azért, amit csinálsz, mert barátom, ennyi csacskaságot összehordani nem kicsi erőfeszítésbe kerülhet.
Sok okosság elhangzott a hétvégén, és ráadásul én mindet egyszerre, vasárnap olvastam....kicsit tömény volt. Nem igazán tudok választani, segítsetek eldönteni: Ki volt a hétvége embere, melyik hír/nyilatkozat viszi a prímet? 1, Sipos László, a Rovás Alapítvány elnöke A…..
Sztyopabá 2011.05.09 21:02:21
@Secnir: Óvatosan emberek. Amikor valaki a legutóbb ilyesmivel poénkodott, lehozták a teljes jobboldali sajtóban, hogy a mocskos komenyista terroristák meg akarják gyilkolni a viktátort és állítólag még a Tök, vagy Tek, vagy mi a neve, szóval a rettentetes terrorelhárító Q7 roncsoló halálbrigád is nyomozni kezdett...
Amúgy Makovecz a nyertes, kicsit rövid ugyan a memóriája (hazudik mint a vízfolyás). Ha igaz lenne, amit állít, az még szomorúbb lenne.
Először azt hittem, ez Hírcsárda, de nem ... ilyen ország nincs még egy, induljon nektek is jól a nap :) A HVG tetten érte a fideszes Kerényi Jánost a Parlament félemeletén, tiltott helyen dohányozva. Az év interjúja: hvg.hu: Megszavazza a Fidesz által…..
Bayer Zsolt publicisztikákat ír a Magyar Hírlapba, emellett két műsora van az Echo TV-n. Mivel az újság és a televízió is Széles Gábor tulajdona, neki köszönheti Bayer a fizetését, egy tőle származó idézettel indítunk:   "a Magyar Hírlap kezdetektől fogva komolyan…..
Sztyopabá 2011.01.20 10:55:20
Angolul olvasóknak javaslom Mira Grant "Feed" című könyvét. www.thefeedbook.com/
Zombis-bloggolós-politizálós, de a lényeg benne az a jövőkép, amelyben a hivatalos médiaorgánumok teljesen elveszítik a hitelüket az emberek szemében és a blogerek valamint a blogok válnak a legfőbb információforrássá. Érik ez, és ettől rettegnek teljesen jogosan a Zsoltifélék.
Ferenczi Gábor és Szávay István (Jobbik) tegnap benyújtott egy törvénymódosítást az Országgyűlésnek. Nem nevezném az ország legfontosabb ügyének, kész szerencse, hogy van egy olyan párt, amely segítene az "érintetteknek". Nem könnyű az ellenzéki pártoknak az…..
Sztyopabá 2010.12.15 10:19:20
Az első éjszaka joga sok vitát kiváltó téma, mély gyökerei vannak az irodalomban, folklórban.
Tudósok, írók, költők említik műveikben, amitől nem lesz minden kétséget kizárólag igaz, de egy tudós véleménye alapján azért ne könyveljük el mítosznak.
Angolul tudóknak javaslom a következő linket:
www.petalk.com/humanist/jpn.html

A nemesi címeket pedig jobb lenne hagyni úgy, ahogy vannak. Felmenői mindenkinek voltak, vért mindegyik család adott ezért a földért, az pedig, hogy valaki különb lenne másoknál, mert 600 évvel ezelőtt az egyik ősét valamilyen okból nemesi rangra emelték, merő nonszensz. Ne azzal foglalkozzunk, kinek melyik ükükükükapja mit tett, hanem azzal, hogy TE mit tettél, ami alapján címet, rangot, elismerést érdemelsz.
A nemesség, az egyházzal szoros együttműködésben, az egyik legfőbb oka annak, hogy a világ több száz éven keresztül sötétségben élt, ahol a pór senki és semmi volt. Hányszor próbáltak az elnyomottak valamilyen jogokat kicsikarni maguknak, hány "parasztlázadás" volt a történelem folyamán, amikor már nem tudták elviselni a rájuk kényszerített terheket? És hányszor fojtották vérbe ezeket, hány lázadót kínoztak halálra, végeztek ki kegyetlen módokon. Dózsa neve ismerősen cseng? Hosszan lehetne sorolni a hasonló eseteket, felesleges, akit érdekel, olvasson utána. A lényeg, hogy véleményem szerint az emberek évszázadokon keresztül próbáltak megszabadulni a "nemesség" áldatlan uralmától.
És most állítsuk vissza a címeket, rangokat? Miért is? Köszönetképp az elmúlt évszázadok elnyomásáért, kizsákmányolásáért, az ország kiárusításáért, elárulásáért?
Tudom, hogy volt számos olyan nemesünk, aki az életét adta a hazáért, tudom, hogy voltak köztük, akik rengeteget áldoztak és tettek az országért. De, sajnos, ők az elenyésző kisebbség.
Sztyopabá 2010.12.15 11:24:09
@arlequin: Gratulálok. Igaz, hogy Dózsát a nem túl humánus kivégzések kategóriában említettem meg, mint egy esetét a sok közül, ahol keményen megmutatták, mi történik azokkal, akik szálkák az uralkodó réteg szemében, de most aztán rettenetesen helyre lettem téve.

Véleménye azért, egyelőre, mindenkinek lehet, amit a saját maga által szerzett információk alapján alakít ki. Ezt mondjuk homo sapiensi körökben illik annyira tiszteletben tartani, hogy nem esünk neki, "mint tót az anyjának", maximum jelezzük, hogy nem értünk egyet vele.
Mindig annak az ügynek a környékén tűnik fel, ami épp a legtöbbet szerepel a hírekben. Ez most épp a vörösiszap-katasztrófa, ezért Magyar György jelenleg Kolontáron szorgoskodik. Elvállalta az áldozatok egy részének jogi képviseletét a MAL Zrt.-vel szemben, no persze nem…..
Sztyopabá 2010.10.28 23:50:11
Az, amit Magyar ügyvéd "úr" vagy "doktor" művel, tetszés szerinti törlendő vagy alkalmazandó, az ő és a hozzá hasonló emberek, szempontjából teljesem jogos és korrekt. Meg lehet magyarázni észérvekkel, és jogilag is alá lehet támasztani. Hiszen az ő díját, megnyert per esetén, a MAL fizeti. Eddig rendben is lenne. Csak a többi "részlet" a szerződésben, na az nincs rendben.
Az ügyvédek túlnyomó többsége nagyjából becsületes, többnyire korrekt ember, aki előre tisztázott árakon megír szerződéseket, adásvétel stb, aztán viszontlátásra. Az, hogy mennyi pénzt kérnek érte, szerintem esetenként pofátlan, de ez van.
A Magyar "úr" vagy "doktor" -hoz hasonló ügyvédek miatt jön az az automatikus reakció, hogy "Ügyvéd? Phej, mocskos g*ci..."
Mert az emberségnek, együttérzésnek a szikrája sincs bennük, csak a mérhetetlen vágy a pénz és a híresség, hírhedtség iránt és ezt büszkén villogtatják.
Hogy senki nem volt köteles vele szerződni? Amikor az emberek ott állnak életük romjai között, a legelső olyan emberrel aláírnak bármit, elolvasás nélkül, aki azt ígéri nekik, hogy majd ő mindent elrendez. Ez nem a pórul jártakat jellemzi. Hanem azt, aki ezzel pontosan tisztában van és ebből hasznot húz.
M. "úr" vagy "doktor", és a hozzá hasonlók, a következő életükben szinte biztos, hogy extrém filmek forgatásánál használt síkosító krémként születnek ujjá.
Azt hitted, hogy nincs annál keményebb, amikor a kedves T-COM nem engedte felbontani a szerződést az összedőlt felsőzsolcai házaknál, mert alá volt írva a hűségnyilatkozat? Hogy ezt már tényleg nem lehet überelni? Hogy nincs ennél pofátlanabb? Nos, a vörösiszap-katasztrófa…..
Ekkora a balfaszokat ... A Magyar Televízió és a Magyar Rádió ugye nem adta le a Jobbik kampányfilmjét, a Magyar Rádió a személyhez fűződő jogok és egy államalkotó kisebbség méltóságának megsértésére miatt, a Magyar Televízió pedig a médiatörvényre hivatkozott. Ahogy…..
Sztyopabá 2010.10.01 09:41:04
Groó Diána rendezőnő idáig két nagyjátékfilmet forgatott, 2004-ben a Csoda Krakkóbant, és idén a Vespát. Jó mókának tűnik ez a rendezősdi. Leszívjuk  nagyrészt az állami csecst, forgatunk valamit, ha bűnrossz, akkor rámondjuk, hogy "művészfilm", azt úgysem…..
Sztyopabá 2010.09.29 17:04:13
Némi só a sebre. Érdemes böngészni a Magyar Mozgókép Közalapítvány honlapját.

www.mmka.hu

A döntések rovat nekem kávépótló volt. A mi adónkból megfinanszíroznak egy filmet, majd a mi adónkból megfinanszírozzák hozzá a mozit, hogy a mozi tudja játszani azt a bizonyos filmet, majd a mi adónkból...
Sztyopabá 2010.09.29 21:23:33
@Bölcs Lázadó: " akkor egész biztosan nem egy olyan filmre fog beülni, ami szembesíti azzal, hogy micsoda egy tahó, tanulatlan, ostoba rasszista proli is ők"

Gratulálok, te művelt, elfogadó, nyelvtanból kiváló ismeretekkel rendelkező okos ember. A többi mondandódról röviden annyit, hogy a Tesco gazdaságos billentyűzeted többet ér, mint a fejed teljes tartalma.
Kedden tudtuk meg az LMP jóvoltából, hogy milyen két csodás szerződést kötött Budapest 2006-ban. Tartalmat és értéket tekintve olyan igazi ballib stílusúakat (=sok közpénz kb semmiért), de ezt nem egyedül csinálta az MSZP-SZDSZ koalíció. Erős a fideszes vonal a…..
Sztyopabá 2010.09.23 12:12:29
Off:@Seduxen: @Kényszerbeteg: Tényleg ő az, köszönöm!

Részemről azt a nettó árbevétel 15%-a, de évente legalább 45 millió dolgot elég érdekesnek találom. Egyrészt, 5-10-20 év múlva mennyit fog érni 45 millió forint? Másrészt, a nettó árbevétel ugye minden költség stb. levonása után keletkezik majd, költségek pedig lesznek dögivel. A végeredmény az lesz, hogy 45 millió forintot kicsengetnek évente és kész. Odafent 621 ilyen és 140 olyan tábla van megemlítve, de számoljunk csak 700 táblával, nem biztos, hogy pontosak az adatok. 45 millió osztva 700 tábla egyenlő (kerekítve) 64 ezer forint. A fentebb belinkelt árlista szerint egy tábla egy hónapban behozhat 100-300 ezer forint közti összeget. Átlagoljuk mondjuk 150 ezerre, nem reális, de itt most csak számolgatok. Az évi 1,8 millió. Aminek a 64 ezer 3.5 százaléka. Tehát alacsonyabb táblaszámmal számolva, mint amit odafent említenek, alacsonyabb összeggel, mint amit egy tábla valóban hoz egy hónapban az jön ki, hogy a bevétel 3.5 százaléka lesz kifizetve a tulajdonosnak a táblák használatáért.
A maradék "vajon" hova kerül?
Az Egyenlő Bánásmód Hatóságot még nem legyintette meg a kormányváltás szele, ők folytatják tovább küzdelmüket. (Az Egyenlő Bánásmód Hatóság központi hivatal. A hatóságot a szociális és munkaügyi miniszter irányítja. Illetve most az a csúcsminisztérium, ahová ez a…..
Sztyopabá 2010.09.17 21:13:32
Szidjuk, mert szidjuk. Szidjuk mert barmok hoznak értelmetlen döntéseket - legtöbbször. De most láthatjuk, hogy néha értelme is van - de persze a pénz fog beszélni továbbra is. Az ORTT-ről beszélek. -Tizenkét órás - déltől éjfélig tartó - képernyő-elsötétítéssel büntette…..