Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luighi

0 bejegyzést írt és 964 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oroszország már a Krím-félsziget 2014-es illegális annektálása és az Ukrajna elleni katonai agresszió óta folyamatos, összehangolt, államilag irányított dezinformációs kampányt folytat a közvélemény befolyásolására. Az Oroszország és Ukrajna viszonyáról, az ukrán és orosz politikáról szóló valótlan…..
FRISSÍTVE: 2022. március 20. - friss képgaléria a poszt végén (köszönet a képekért!) Szeméthalmok fölött ordibáló újrahasznosítók, törött lábú fotelekben terpeszkedő területőrzők, füstokádó furgonok. Elérkezett a várva-várt (?) lomtalanítás ideje. Van ismerősöm, aki ilyenkor inkább elutazik egy…..
Nagy divatja van a klasszikus lemezborítók újragondolásának. Nálunk is olvashattatok a Simpson család, valamint a SpongyaBob Kockanadrág stílusában átrajzolt borítókról, de láttunk már hasonlót a Minyonokkal is. Ezekben az a közös, hogy jól néznek ki, és legalább egy kevés grafikai- és szépérzék…..
Luighi 2021.05.11 08:47:59
@Androsz: Pontosan! Painttel ilyeneket összehozni komoly feladat! És egész jók!
Víz és villany nélküli lakótelep, fűtés nélküli áruház és semmiben végződő elektromos kábelek. Építőipar a Kádár-korban...
Luighi 2021.05.09 20:06:56
@marék lepke: az egész parketta illetve 5cm -es darab a szoba másik sarkában problémára a vízmérték nem ad megoldást! A mérőszalaggal sarokátlók mérése hatásosabb (lett volna).
125 éve alapították a magyar járműipar egyik legsikeresebb cégét, amely ököristállókban kezdte meg a működését. A legigényesebb piacokra szállított, a legtekintélyesebb világcégekkel működött együtt. Szolgálta a mezőgazdaságot, az ipart, a közlekedést, a hadászatot. Minden rendszerhez…..
Luighi 2021.05.06 18:38:32
@MIG-31: " ruszkik meg a csehek csak értetlenül néztek"
A ruszkikat elhiszem, a cseheket kevésbé. A Tátra valóban világszínvonalon volt.
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
Amit a címben írtam, olyasmit általában autoriter személyiségek szeretnek írni, és egyáltalán nem tartom magam ilyennek, mégis kikívánkozik belőlem a felszólítás. A Covidnak haláleset kapcsán vagyok érintettje, ami mint egy közlekedési baleset vitte el kedves, idősebb rokonomat. Még nem volt…..
Újra bebizonyosodott, hogy Magyarországon a foci mindenek fölött áll. Orbán Viktor kedvenc hobbijának köszönhetően olyan nyitási tervet prezentált a kormány, melynek csúcspontjaként nálunk lehet majd a legtöbb nézője a hazánkban rendezett EB mérkőzéseknek. Péntek reggel azt is bejelentette a…..
Luighi 2021.04.09 14:35:41
Felteszek egy kérdést és jelöljétek meg a helyes választ: Ki az a kortárs horroríró, az ijesztgetők ijesztgetője, a rémek réme, aki számtalan könyvében súlyos traumákkal, de egyúttal felhőtlen szórakozással ajándékozta meg a modern kor gyermekeit és felnőtteit? A. Stephen KingB. Stephen KingC.…..
Számtalan híresség járt hazánkban, az elmúlt évtizedekben és szinte mindenkit meg is örökítettek fotókon az utókornak. Az MTI Fotóarchívumában is rengeteg külföldi uralkodóról, színészről, zenészről, sportolóról, politikusról sőt még űrhajósról is találunk képeket. 1990. május 9. A hivatalos…..
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
Ha szolgáltató vagy, akkor te szolgáltatsz. Ha terméket adsz el, az eladás pillanatában akkor is. Amikor előkészíted az eladást, akkor is. Szolgáltatsz, vagyis kiszolgálod mások igényeit. Persze nem csak azért, mert ő kéri, hanem azért, mert ez neked is az érdeked. És minél jobban szolgáltatsz,…..
TINTA blog A végtelen 2021.02.17 10:00:00
„Az Isten mélységét elérheted-é, avagy a Mindenhatónak tökéletességére eljuthatsz-é?” (Jób 11:7) A „végtelen” kifejezés hétköznapi használata sokszor nincs összhangban a mélyebb jelentésével. A végtelen szó határtalan, vég nélküli megszámlálhatatlanságot jelöl, s az ember tudatra ébredése óta…..
Nem a Föld az egyetlen bolygó, aminek a felszínét valamilyen folyadék formálta. A Szaturnusz egyik holdján, a Titánon kisebb-nagyobb tavak hullámzanak, és folyók csordogálnak igaz, víz helyett folyékony etán és metán alkotja őket. A Marsnak a Földhöz hasonlóan jégsapkái vannak, a felszínén pedig ősi…..
Luighi 2021.02.17 22:09:57
@rdos: Lemeztektonika a Föld és a Hold összeütközésekor széttöredezett kéreg miatt van amit a jól kifejtett gravitációs (elsősorban a Holdé) hatások feszegetnek.
A Valentin-napot az emberek (elsősorban Amerikában, de mint tudjuk, sok helyen átvették ezt az ünnepet) a szerelmükkel töltik, vacsorázni mennek, esetleg beülnek a moziba megnézni egy jó filmet. Nos, nem lehet nem észrevenni mai évfordulós filmünk premierdátumának iróniáját, ugyanis A bárányok…..
Hónapokig kígyózó sorok a Váci utcában, sátorban alvás és pofoncsata Budaörsön. A „hisztériamarketing” a gyakorlatban...
Luighi 2021.02.12 18:46:43
@FogarasiArpi: Mikor 1984-ben Berlinben főiskolán voltam nyári munkán (U-Bahn pályajavítás, építés), és vízummal átmehettünk Nyugat Berlinbe, voltak kollégák, akik egész másnap azon kattogtak, hogy a csatornaépítő fekete munkáson Nike/Adidas zokni volt! =:-O
Pár hete a Totalcar-on olvastam egy cikket, amiben arra panaszkodott egy levélíró, hogy tavasszal eladta a kocsiját arra számítva, hogy a járvány miatt kialakuló gazdasági krízis miatt majd jól le fognak menni az autó árak, majd most meglepve tapasztalja, hogy ennek éppen az ellenkezője a helyzet. A…..
Mindenki hibázik. Nap, mint nap. Aprót vagy nagyot, és sajnos néha végzeteset. Ebben a témában kerestem fotókat az MTI Fotóarchívumában. Kíváncsi vagyok, kinek mi jut eszébe a képekről, hozzászólásaitokat szokás szerint várjuk a kommentszekcióban, 1964. november 1. Somogytúr elírt…..
Pénteken volt a világpremierje a  Netflix új akciófilmjének, az Outside of Wire-nek, azaz a Halálos harcmezőknek. A majd közel két órás filmben, szinte hemzsegnek a hazai forgatási helyszínek. Ami persze nem is csoda, lévén a svéd rendező Mikael Hafström dolgozott már korábban Budapesten. Ahogy…..
Luighi 2021.01.19 09:44:33
22 évvel a Mátrix és a méltatlanul elfeledett 13. emelet után Salma Hayek és Owen Wilson is leforgatták a maguk sci-fijét, amiben a valóságunkról kiderül, hogy igazából csak egy szimulált valóság, és a főhős, bár kezdetben maga sem hiszi el ezt az egészet, a történet előrehaladtával képes lesz…..
Luighi 2021.01.19 09:35:47
@MAXVAL birсaman közíró: "Ki lehet lépni a mi világunkból is, mely szintén egy szimulált valóság. "
Bizonyíts!
Számos ikonikus horrorfilmben láthatunk egészen kicsi gyerekeket, ezért valószínűleg mindannyian elgondolkodtunk már azon, vajon miként forgatták le a gyerekszínészekkel az olyan kultfilmeket, mint például a Ragyogás vagy Az Ördögűző. Kész művészetnek számít úgy felvenni a legrémisztőbb jeleneteket,…..
Luighi 2021.01.16 16:05:21
1889. január 30-án Rudolf trónörökös, Ferenc József császár egyetlen fia és az Osztrák-Magyar Monarchia trónjának várományosa rejtélyes módon életét veszítette. A korabeli tanúvallomások és a szemtanúk beszámolói számos helyen ellentmondanak egymásnak, a rendelkezésre álló ügyiratot a császári udvar…..
Aki volt már zsidó esküvőn, vagy egyszerűen csak látta a Hegedűs a háztetőn vagy az Idegen közöttünk című filmeket, biztos felfigyelt arra a szokásra, hogy az esküvői baldachin alatt tartott szertartás végén a vőlegény lábával összetapos, összetör egy üvegpoharat. (Nem kell megijedni, a pohár be van…..
Luighi 2021.01.12 10:55:08
@shitgun: Látom már mi nem tetszett!
"Gondolkozni,gondolkozni, gondolkozni!"
Ja ha nincs mivel, úgy tényleg nehéz lesz! Én kérek elnézést!
Fenti miatt ez nem neked szól, csak rólad: "Nomen est omen"
Luighi 2021.01.13 15:24:12
@Dan da Man: Mondhatta volna szebben kis lovag! írnám, ha nem egy szarjankó (sic!) csak és kizárólag személyeskedő hozzászólása lett volna! Nulla érvek, nyilvánvaló gondolkozásképtelenség! Csak és kizárólag a dogmák sulykolása típusú BAROM!
Az OPNI-t tán azé' emlegetted, mert oda jártál rokonlátogatóba?
Az meg külön bónusz, mikor magát az egyenlőknél előbbre sorolod a szavazati jog faszkalap típusú emlegetésével!
Ez a kedvencem, mikor kiderül valakiről:majd mi megmondjuk, ki a demokrata, és hogy a másik az nem az, sőt ha megszólal, már az gyűlöletbeszéd! =:-O
Ha azt gondoltad hogy mindent láttál már az NDK-ból az NSZK-ba vagy Nyugat-Berlinbe távozni szándékozó keletnémet leleményekről, akkor ezt nézd meg! Sikeres és sikertelen szökések a Fal építésétől a lebontásáig, Megaválogatás, 38 - nagyobbrészt a Stasi által készített - fotóval! 1985 körül. 'Der…..