Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balkata

9 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ülsz és tördeled a kezed. Az egyik ezért küld el a francba, a másik azért, a harmadik amazért, a negyedik meg mert épp ott tart a hormonháztartása. Te úgy nullahuszonnégyben próbálsz megfelelni – nem megy, nyilvánvalóan, de valahogy azért mégiscsak. Reggel hat előtt kipattan…..
balkata 2013.04.29 09:36:30
@törökmonika: Ez igaz.

Ja egyébként mi ismertük egymást valamikor a frakcióból,Bretterrel /többek között/ dolgoztam én. Egyszer megdicsérted egy írásomat, azóta melengetem lelkemben e veretes tettet. Bocs:))))
balkata 2013.05.01 08:06:51
@törökmonika: Előtte megkérdeztem,hogy szólhatok-e? Kegyes volt, kissé bólintott. Ezt igennek vettem. Tudom, hogy hol a helyem. /lázadni öreg vagyok, de még erősen emlékszem magamra ebből a korból.Nem beszélve a másik három kamaszviharaira. Ó Bozsemoj/
Praxis Anyává válni 35 felett 2012.10.11 12:00:00
Mindennek megvan a maga ideje”,- tartja a mondás. Nincs azonban az a bölcs, aki minden tényezőt figyelembe véve - beleértve az egészségi állapotot, pszichés faktorokat, anyagi helyzetet és karriert - meg tudja mondani, hogy mikor a legszerencsésebb teherbe esni. Míg régen ferde…..
Nem olyan nagy dolog.Fog az ember egy kartonpapírt, rajzol rá két egyenlő szárú háromszöget, megfelelően összefordítva. Aztán elővesz valamit a valahonnan, ami sárga színű és textil.Ráteszi a kartonpapírból kivágott formát, megrajzolja, körbevágja.Nem kell sokat, mi például…..
  (..."mondok neked egy új mesét"...)   Felmegyek a miniszterhez         Fel  én, ha addig élek is. Felmegyek és megmondom neki, mert ő azt nem tudja, mert őelőle azt eltitkolják, csak a jót  engedik hozzá.…..
   A kárpitos és a felesége a harmadikon lakott.Csak a konyhájuk ablaka nézett az utcára,a szobákból csak a folyosót lehetett volna látni, ha kinéztek volna az ablakon. A kárpitosműhely a ház egyik pincehelyiségében volt. Azt beszélték, hogy nagyonjól ment az…..
  Ült a kislány a műperzsa szőnyegen a kicsi szobában a nagy, barna asztal lábánál. Öt éves lehetett talán akkoriban és hallgatta az öreg rádiót. Szerette hallgatni, mesélt neki. Szerette Moha bácsit a törpét, őt is üdvözölte minden héten. Azt mondta: üdvözöllek  titeket kicsiny kis barátaim.…..
Amikor már börtön volt az asszony otthona, és nem tudott kilépni az ajtaján,a tárgyak is furcsán kezdtek el viselkedni. A kilincsek rendre a kezében maradtak, voltak olyan ajtók, amelyek nem akartakkinyílni, beszorult az aljuk a padlóba, azután a zsanérok estek ki egyre-másra…..
A fess fiatalembert a szomszédai csak úgy emlegették: az olimpiai bajnok. A feleségével és két gyerekével élt egy bérház körfolyosóról nyíló lakásában, békességben. A bajnok többnyire címeres melegítőben járt, legalábbis az emberek ebben az öltözékben látták…..
  Az újságos a harmadikon lakott.   Bozontos szakálla volt és mindig dohányzott. Néha beszélgetett a folyosón a szomszédokkal, vicces ember volt és nem sok vizet zavart.   Vele élt  a párja, aki rendes, dolgos asszony volt, Irénnek hívták.   Egyszer…..
          Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy ember, akinek három mondata volt. Ezek a mondatok mindig így kezdődtek:   Nem zavar, hogy.... Gratulálok, hogy... Büszke lehetsz magadra, hogy...   Ennek a hárommondatos embernek volt négy…..
balkata 2011.04.27 06:44:22
    Hol  volt, hol nem volt, volt egyszer  egy asszony, akinek nagy volt a feneke. Ez az egész életét megkeserítette, házasságát megmérgezte. Egyszer ez az asszony elhatározta, hogy addig keres-kutat, ameddig olyan embert nem talál, aki elhiteti vele, hogy nem…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt Pesten egy ház, udvara mély kút. A kút oldalában lakott egy asszony és egy ember, egyikük sem hallott, Szóval süketnémák voltak.   Ez a pár volt a házban a leghangosabb. Ha az ember berúgott, alaposan elverte az asszonyt. A verés és az ivás…..
Az eset a mi osztályunkban is megtörtént, először azt hittem, valamelyik osztálytársam anyukáját még ennyi idő után is zavarja az eset.     Én levetkőztem, és félmeztelenül kellett végigolvasnom a betűket a szemvizsgálathoz, félmeztelenül nézte meg a doktorbácsi,…..
balkata 2011.03.14 09:42:50
@El Visco Stello:
Szerintem meg mindenképpen a sok-sok arrogáns, istentudatú, lekezelő, stb. eü. dolgozóról írott történet igazságtartalmát bizonyítja az a sok-sok arrogáns, istentudatú, lekezelő, stb. orvos-komment, amelyet itt olvasni lehet.Miért is lenne más az arrogancia, istentudat, lekezelő viselkedés munka közben, mint kommentelés közben.
Elöljáróban, orvos vagyok több mint 30 éves kórházi gyakorlattal,karácsonyi és minden elképzelhető más ügyeletekkel a hátam mögött, tehát nagyjából tudom mikor miért és mire mennyit kell várni, sokszor mi miért történik egy kórházban úgy, ahogy történik, ami talán egy…..
Mindenkinek megvan a maga kis árnya a múltból, akiről már a legjobb barátjának sem beszél? Mert nincs mit beszélni róla, nincsenek események, nincsenek tények. Csak és kizárólag a gondolataiban él, és összeszorul a gyomra, ha hasonló kinézetű embert lát az utcán? 5 év múlva…..
balkata 2010.01.14 13:46:13
Az internet valamelyik keresőjébe beírva a "védőoltás" szót szinte mindent megtudhatunk az oltásokról. Az idegen nyelven értőknek még könnyebb dolguk van. Sosem volt könnyebb hozzájutni a tájékoztatáshoz. Mégis nap mint nap keressük a választ: olta(t)ni vagy nem…..
BlogOfVerus Koh Chang 2009.03.18 06:44:00
Sziasztok,Tegnapelott este megerkeztunk Koh Changra, a sziget csodas, de meg nem olyan fejlett, mint a deli regio, egyben nemzeti park is, ninc smeg tulsagosan kiepitve, csak bungallok, meg nad ettermek vannak. Egy db betonos ut mar, idovel ezt is felkapjak, folyamatos fejlesztesek vannak.…..
Mindenhol voltunk amit a cimben felsoroltunk, egesznapos (tor-)tura volt, mert a vera - mivel keveset aludt - naaaagyon nyugos volt, es tudjuk jol hogy az bizony nagyon nem jo! en is eleg faradt voltam, de nem ez a lenyeg. A Mekong hatalmas es nagyon sarga, viszont a helyi gyerekek, legalabb is…..
Vera mindig az elozo bejegyzest frissitette, marmint ehhez irt hozza, szoval en (szonja) most csinalok egy uj bejegyzest. Szoval holnap mgyunk fel az aranyharomszoghoz a laosz-burma-thai hatarhoz. At kell mennunk Burmaba h legyen friss vizumunk, izgi lesz. Ez egy teljes napos tura lesz. Az a baj h…..
BlogOfVerus Thailand Chiang Mai 2009.03.10 17:41:00
hello ismetszoval hol is hagytam abba....szombat este 7 bangkok vonatallomas, kb 15 percig mentunk mellette a taxival akkora, millio ember, nzuzsges, iszonyatos szmog es gazolaj szag, regi regi szerelvenyek.... (en elmentem vizet venni, megbeszeltuk veraval, h ott var pontban ahol elvaltunk, mire…..