Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ligetigyuri

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Országgyűlés 2012. június 4-én fogadta el, és alig egy hónappal később, július 3. napján már hatályba is léptette a médiatörvény módosítását. A módosítások érintették az ún. „magyar kvótára" vonatkozó rendelkezéseket is, amelyek eredeti célja az volt, hogy a…..
ligetigyuri 2012.07.25 01:53:41
@walkertexasranger: Engedelmet a szoert...! En sem vagyok elegedett a szabalyozas mikentjevel, meg sok mas dologgal a politikaban... De ha radios vezeto vagy, akkor pontosan tudnod kell, hogy most a helyere kerult valami. A zenei szerkesztod mikor volt utoljara koncerten? Te mikor voltal utoljara koncerten? Hanyszor vettetek a faradtsagot azert, hogy NAPRAKESZ magyar zenet tudjatok jatszani, nem a kiadok altal kuldott gagyi cd-ket (esetleg) vegiglapozni? Oszinten...!!! Ez a szakma (a zenekiadoi is) most visszatert az 50-es evek allapotaihoz, ugyhogy szar vagy nem szar, minden zenesznek koncerteznie kell a betevoert. Ti pedig - mivel nem dugja a seggetek ala tobbet senki a jo zenet - arra kenyszerultok, hogy kimenjetek "terepre", ami egesz eddig a dolgotok lett volna!!! (Ki fedezte fel Elvist, Hollyt, Casht, stb.??? Radiosok!!!! A kiadok miattuk figyeltek fol rajuk!) Tudod ki volt John Peel??? Ha nem, akkor gyorsan nezz utana es ne a magyar zenet fikazd, hanem jarj el szar helyekre koncertekre, internetezz, fedezz fel uj magyar tehetseges zenekarokat (mert sok van!!!) es mindenki jol jar!!! Legyel Te a magyar John Peel, akire majd 20 ev mulva ugy emlekszik a zenesz tarsadalom, mint aki kivezette a magyar zenet a godorbol az elhivatottsagaval, minden fos torveny ellenere, csak a zene szeretete miatt.

A jogdijjal, stb. fenyegetozest, pedig jobb ha elhagyod, mert nem melto egy "radios vezetohoz".

Sirni mindig konnyebb, mint dolgozni! Gyerunk, vegre itt a lehetoseg, hogy egyutt dolgozzunk egy jobb magyar zeneert (igen, kevesebb penzert tobb munkaval), ahol a tehetseg szamit, nem az hogy ki kinek a lekotelezettje epp ugy, mint a gyokerek az orszaghazban!!!
ligetigyuri 2012.08.18 13:29:38
@Gyöngyház: Koszonom az egyetertest es a kedves szavakat. Sajnos tenyleg ugy erzem neha, hogy mas bolygorol szarmazom...

Amugy "plugger" nem vagyok, de egy indie-netradional (shsradio.com) van egy musorom, ahova en talalom meg azokat a magyar zenekarokat, amiket jatszom. Az en izlesem a rosta. ;) (amugy vegzettsegem szerint en is radios vagyok, de sosem dolgoztam a szakmaban, es ezt ott sem tanitjak, hiszen ez a jo zene szereteterol es onzetlen segitsegnyujtasrol (is) szol.

Amitol agyhugykovet kapok, az epp a "radios szakember" hozzaallasa. Amiota a zeneben mozgok, ezekkel talalkozom. Most kepzeljetek el, ahogy a londoni "radios szakember" az itteni mintara azt mondja a Muse zenejere, hogy: "aaa, ilyet meg nem hallottam, Amerikaban nem "meno", nem jatssza senki, ezert en se jatszom. Mi lett volna veluk? De barkivel? Az angol radiok nem szaroznak. Nem varjak meg, hogy valami befut-e Amerikaban! Dehogy is! Ok vallaljak a felelosseget, hogy ha olyan zenet jatszanak, ami - az elozetes elkepzeles ellenere - megsem tetszik a hallgatoknak, csokken a hallgatottsag. Ez egy ipar, befektetes, ahol ez a kockazat.

Es akkor folhozza, hogy "olyat kene minosegben" eloallitani, mint kint... Hat eloszor a sajat hazatajan kene soprogetni... Le lehet koppintani a kinti radiok munkamodszeret - kezdesnek nem rossz.

Vegszokent annyi, hogy 2003-ban a Keane-t egy indie radio (XFM) kezdte el orrba-szajba nyomni, miutan a nagyradiok - felfedezve, hogy az emberek imadjak - azonnal jatszani kezdtek. Erre jott hozzajuk egy nagykiado, ujravettek az egesz elso lemezt es megjelentettek vilagszerte. A sztori folytatasat - remelem - remelem ismeritek...

Szoval igy is lehetne...
Richard Ashcroft, München, Colosseum, 2000. október 3. Ligeti Gyuri barátunk volt a sofőr ezen a túránkon, akinek akkor már megvolt a Puzzle nevű gitáregyüttese (ma már valószínűleg a Zagarból ismerik a legtöbben). Ha ő nincs, akkor nekünk sose jutott volna eszünkbe elautózni…..
               Bizonyára még csak kevesen tudják, hogy a Diktátor és Huszár kettősnek nagyon meglódult mostanában a szekér. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a fenti két kép. Manci néni - a hely szakácsnője -…..
sziasztok. hosszú idő után újra aktivizáljuk magunkat. koncertek, új dalok, miegymás. és ennek örömére úgy döntöttünk, hogy hagyjuk a régi honlaposdit a fenébe, helyette blogolni fogunk. remélhetőleg minél gyakrabban jelentkezünk, ha történik valami, ha nem. feltöltünk…..