Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Atyesz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gazdasági válság van, és ezt mindannyian érezzük. Többségünknek nőttek a törlesztőrészletei, és emberek ezrei váltak munkanélkülivé. De mindenki tisztában van azzal is, hogy a gödör alja még nem látszik. Sajnos az elnyomorodás valós végkifejlet több tízezer…..
Atyesz 2009.03.11 22:11:43
Vegre latom vannak, akik el tudnak rugaszkodni a beidegzodesektol. A bank egy teljesen haszontalan, kizsakmanyolo rendszer. A penz csak egy eszkoz es semmi koze ahhoz, hogy a technologia hogyan fejlodik. A legtobb gazdasagi valsag forrasa, oka a kamat. Tedd fel a kerdest magadnak. Miert kell kamatot fizetni? Hat azert, hogy a semmirekello, lusta es tudatlan embereket eltartsad, helyettuk dolgozol. Egy ember altal elvegzet munka erteke ma ugyanannyi, mint 20 ev mulva, szoval az inflacionak sincs ertelme. A tudatlan nep meg turi, hogy a csocselek (az osszes ingyenelo politikus) iranyitson. Most peldaul a nemeteknel arra osztonzik az embereket, hogy uj autot vasaroljanak, az allam 2500EUR-val tamogatja oket. Miert? Egy uj auto eloallitasa tobb szennyezest okoz, mint amennyit a regi 10-12 eves auto a kovetkezo 20 evben kibocsalt. Miert nem inkabb szelkereket vagy napelemet gyartanak ily nagy hevvel.

A tortenelem ismetli onmagad. Valsagok leszek addig, amig az emberek le nem szoknak arrol, hogy az elerhetetlent kergessek.

Nem ertem, milyen nyugati eletszinvonalrol beszelnek az emberek? Angliaban mindenki lepukkant kis lukakban elnek, igaz egy par eves auto megvasarlasa kb 3 honap megtakaritasbol konnyen megoldhato de mi az ertelme? Az auto is csak egy eszkoz ami arra valo, hogy A-bol eljuttason B-be, de ezt nagyon nehez elmagyarazni az agymosott prolinak, akinek az auto az egy statusz szimbolum.

Orulok annak, hogy egyre tobben beszelnek osszefogasrol, legyen az veres vagy bekes. Az elmult 20 evben az osszefogas gondolatat tudatosan irtottak ki kisebb-nagyobb sikerrel Magyarorszagon. Most mar a rokonod se segithet neked ugy, hogy az APEH ne kosson beled.

Emlitette valaki a lakatlan sziget otletet. Ezen mar en is nagyon sokat gondolkoztam es tervezgettem, de mar elvetettem. Nem kell szigetre menni. Magyarorszag tele van kihalt es kihaloban levo falvakkal. Ezeket a falvakat kell ujraeleszteni olyan emberekkel, akik tudnak es akarnak osszefogni onzetlenul. Mi egy ilyen, onellato falu megvalositasan munkalkodunk.

Ha valakit erdekel ez a falu ujratelepites, kerem kuldjon egy e-mailt.
atyesz@gmx.net

Tudom ez az otlet mar sok helyen felmerult de szinte semmi se lett belole. Egyesek a kozepkor szintjere szeretnenek visszasullyedni, sok sikert nekik. Masok csodaszep weboldalakat keszitenek es adatgyujtesbe fogtak. (hunnia)