Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xellos16

17 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyelvtanár nélkül, otthon, önállóan nyelvet tanulni igen nehéz. Ha csak könyvekből tanulunk, akkor a visszajelzés hiánya miatt hamar érdektelenségbe fulladhat az egész projekt. Szerencsére mára több online kurzust is találhatunk, amelyek akár ingyen, akár egy kisebb összegért komplett tanfolyamot…..
Ha online hozzáférhető eszközök segítségével akarunk nyelvet tanulni, előbb-utóbb belebotlunk abba a problémába, hogy míg a nyelvtani sajátosságokat viszonylag jól elmagyarázzák nekünk, és a beszédkészségünk is javul, azonban a szókincsünk korlátozott marad. Ennek kiküszöbölésében lehet társunk a…..
Talán a legikonikusabb oldal napjaink nyelvtanulási forradalmában a Duolingo. A játszva tanulást hirdető oldal hihetetlen felhasználói bázist ért el, és mindeközben megtartotta ingyenességét. De vajon tényleg meg lehet tanulni egy nyelvet pusztán duolingózással? ..
A mai globalizált világban elengedhetetlen fontosságú, hogy nyelveket beszéljünk. Míg régen ez egy hatalmas plusz volt, ami megkönnyítette az előrelépést, ma sok helyen már egy előszűrő, ami nélkül esélyünk sincs. De mi mindenért érdemes még nyelveket tanulni? ..
Lassan búcsút kell inteni az Ibériai-félszigetnek, szóval az egyik szemem sír, a másik nevet. :)  Tegnap egész nap a városban mászkáltam, megtekintve néhány érdekességet, mint pl. a Teleférico, ami egy kabinos felvonó, és egész fasza kilátás nyújt a városra. Aztán a…..
Buenos días a todos, A tegnapi egész napos semmittevés és városban mászkálás után végül 21.25-kor felpakoltam magam a madridi gyorsra. Santa Apolónián igen komoly készülődés előzte meg a vonat indulását - hát igen, ez az egyetlen nemzetközi vonat, ami Lisszabonból indul.…..
Bizonyára álomkóros lettem. Legalábbis ezt jelentheti az, hogy éjfélkor már, és tizenegykor pedig még aludtam, majd délben kimásztam a városba, és fél háromkor már annyira álmos voltam, hogy haza kellett jönnöm. :D Átadtam magam a lisszaboni életérzésnek. Mármint a lustaság…..
Szóval Lisboa. Lecsillapodtam, és túltettem magam azon, hogy el kellett hagynom Portót. :D Szóval benyomások. Először is, kicsit olyan, mint New York. A fémszínű metrók, rajtuk egy csomó fekete, a lepukkant külvárosok… Másrészt elképesztően szép. Mindenről nagyon látszik,…..
Hát lezártuk az elmúlt háromhetes periódust. Ezt a posztot már Lisszabonból írom, a fullos kis szállásomról - egy laza 16-18 négyzetméteres, patentul kinéző szoba, vadiúj bútorokkal, síkképernyős tv-vel, felújított fürdőszobákkal (amik mondjuk shared bathroomok, de hát…..
David studies in Porto Csakúgy 2 2015.07.23 23:31:34
Szép jó estét mindenkinek ;)  Szóval, az elmúlt napokról néhány gondolat erejéig. Először is, elkezdődött a legunszimpatikusabb része a kurzusnak, a búcsúzkodás. Tegnap megtartottuk a búcsúebédet a többiekkel, mivel én ma nem értem rá suli után, plusz a két galego csaj is…..
 Szóval, újra elérkezett a hétvége, ami azt jelenti, hogy végre kizárólag azt csinálhatom, amit szeretnék – ez természetesen annyit jelent, hogy felpattanok egy vonatra, és megyek amerre látok, hiszen az itt létem alatt annyi mindent kell látnom, amennyit csak tudok. :) És bizony,…..
Nem is olyan rég olvastam egy EU-s gyorsjelentést, ami az egyes országok vasúti személyszállításbeli helyzetét elemezte. Ebben a portugál vasutat Európa 3.-4. legrosszabbjaként tüntették fel. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden vonat lassú, szakadt és koszos, sokkal inkább azt,…..
David studies in Porto Csakúgy 2015.07.17 19:26:02
Na, végre van egy kis időm írni. Igazából lett volna az elmúlt napokban is, de inkább ráfüggtem újra a Sid Meier’s Civilization IV-re (szia Réka! :D ). Szóval nem írtam. Nem történt sok különös ezen a héten by the way. Tegnap volt egy vezetett túránk Porto történelmi…..
Egy gyors történet máról. Mint már említettem, nagyon sokfélék vagyunk a csoportban. Szinte mindenki kevert nemzetiségű valamilyen szinten, vagy már itt él egy ideje, mindenesetre nagyon világlátottak.  Van azonban köztük egy lány, aki mindenkin túltesz. Libanoni anyuka,…..
David studies in Porto Utazgatási 2015.07.12 17:24:40
Hát az úgy volt, hogy csütörtökön majd nem csinálok semmit suli után, de arra jutottam, hogy otthon is tudok pihenni, tehát inkább felpattantam egy vonatra, és lementem Aveiroba. Aveiro egy kisebb város, kb 50 kilométerre délre, óceánparton, kis csatornákkal, amolyan mini-Velence…..
David studies in Porto 4-5. nap 2015.07.08 20:53:11
Szóval, kedd reggel reményteljesen indultam útnak első iskolai napomra. Mivel már tudtam, hogy nagyjából mennyi idő alatt lehet beérni a suliba, így természetesen el is késtem, úgyhogy 9.11-re sikerült is beérni a terembe, ahol a többiek már éppen egy papírt töltöttek ki.…..
Szóval, vágjunk is bele a közepébe, bevezető nélkül is elég hosszú poszt lesz ebből. :D Kezdjük az elején. Szombat, 04:40, Budapest Liszt Ferenc Airport. Hullafáradtan, délután megejtett egy óra alvás után reményteljesen felszállok a gépre, hogy aztán rájöjjek, hogy a…..
addict Lottó az életeddel 2011.06.13 10:00:00
Ha fel akarod hívni az emberek figyelmét egy fontos társadalmi problémára (és nem akarsz meztelenkedni), érdemes belehelyezni őket egy számukra idegen szituációba, ahol talán másképp látják majd a dolgokat. Ezt a mechanizmust követte a svéd Save the Children is, amely mint az a…..
xellos16 2011.06.14 17:54:18
Beküldő:Bély Dániel..
Egy játék, amelynek már a címe is történelmi. Vagy legalábbis azt sugallja, hogy fontos történelmi eseményekhez van köze. Lássuk csak, mi is történt 1404-ben?  Hát olyan rettentő sok minden nem.. De akkor miről is szól ez a játék?  Az Anno sorozatot sokaknak…..
Az, hogy a nagy nemzetközi márkáknak (Coca-Cola, Mini)  szinte már kötelező a facebookra költözni, és így social marketingelni és közösséget építeni, már nem újkeletű dolog. Az azonban, hogy egy semmi kis magyar cég, amelynek látszólag sem a terméke sem a marketingje nem…..
Az elmúlt időszak eseményei (romakérdés előtérbe kerülése) alapján teljesen aktuálissá vált a képen látható szervezet, az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület felhívása. A metróaluljáróban lévő plakátokat szemlélve, rögtön felfigyeltem a szervezet…..
xellos16 2009.03.11 20:46:23